15 Ιαν 2024

Οι δύο κρίσιμοι σταθμοί του 2024 για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

- Οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ κρίσιμοι και οφείλουμε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα
- Ένα αποτέλεσμα που θα επιβεβαιώσει ότι ο προοδευτικός κόσμος της χώρας επιμένει να βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ως τον βασικό αντίπαλο της ΝΔ και των πολιτικών της, αλλά και ταυτόχρονα ως τον εγγυητή για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου


   Η χρονιά που έφυγε ήταν πολύ δύσκολη για τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και συνολικά για τον προοδευτικό χώρο. Η ΝΔ βγήκε κυρίαρχη από τις εθνικές εκλογές και η Ακροδεξιά κατέγραψε αθροιστικά πρωτοφανή κοινοβουλευτική δύναμη. Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αποδυναμώθηκε σημαντικά, ενώ ο προοδευτικός χώρος είναι κατακερματισμένος και για πρώτη φορά αθροίζει συνολικά μικρότερες δυνάμεις από αυτές της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς.
   Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτοί οι πολιτικοί συσχετισμοί είναι αναγκαίο να αλλάξουν. Για να θεραπευτεί η πρωτοφανής ανισορροπία στο πολιτικό μας σύστημα, που υποβαθμίζει την ποιότητα της δημοκρατίας στη χώρα. Και για να μην εμπεδωθεί μια συνολική συντηρητική αναδίπλωση, με ό,τι αυτό σημαίνει για τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Με λίγα λόγια, η ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου καθίσταται κοινωνική, πολιτική και δημοκρατική αναγκαιότητα.
   Το 2024 εκ των πραγμάτων θα είναι κρίσιμο έτος για τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και συνολικά για τον προοδευτικό χώρο. Διότι, από τη μία, ακολουθεί τα αρνητικά αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς, από την άλλη, όμως, η κάλπη των ευρωεκλογών του Ιουνίου αποτελεί μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να ξεκινήσει άμεσα η αντεπίθεση.
   Η μεγάλη ευθύνη πέφτει στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, διότι ορίστηκε από τους πολίτες αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας και βασικός αντίπαλος της ΝΔ. Και δεύτερον, διότι παρά τη σημαντική αποδυνάμωσή του, κανένα άλλο κόμμα του προοδευτικού χώρου δεν δείχνει να μπορεί να αμφισβητήσει με αξιώσεις την κυριαρχία της ΝΔ. Αντιθέτως, μεγάλο μέρος του προοδευτικού κόσμου της χώρας οδηγείται στην παραίτηση και εν τέλει στην αποχή.
   Σε αυτό το πλαίσιο, το 2024 θα πρέπει να είναι έτος αντεπίθεσης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αρχής γενομένης από το Συνέδριο του Φεβρουαρίου. Ο στόχος είναι να παρουσιάσουμε στην ελληνική κοινωνία ένα συγκροτημένο πολιτικό σχέδιο που, από τη μία, θα απαντά με πειστικές λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών, όπως η ακρίβεια, το ιδιωτικό χρέος, η στεγαστική κρίση, η ανασφάλεια, η κατάσταση στην Υγεία και Παιδεία και, από την άλλη, θα δίνει απαντήσεις στα μεγάλα επίδικα, όπως η παραγωγική ανασυγκρότηση, η κλιματική κρίση, το δημογραφικό, η εξωτερική πολιτική και το μεταναστευτικό / προσφυγικό.
   Οι επόμενοι μήνες θα είναι πολύ κρίσιμοι και οφείλουμε να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ένα αποτέλεσμα που θα επιβεβαιώσει ότι ο προοδευτικός κόσμος της χώρας επιμένει να βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ως τον βασικό αντίπαλο της ΝΔ και των πολιτικών της, αλλά και ταυτόχρονα ως τον εγγυητή για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου.

Άρθρο της Δ´ Αντιπροέδρου της ΒτΕ και βουλευτή Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Όλγας Γεροβασίλη, στην «Αυγή της Κυριακής»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.