29 Ιαν 2024

Συνάντηση Όλγας Γεροβασίλη με τους ανθρώπους της Σχεδίας στα Γιάννενα

Η κατάργηση των Κέντρων Πρόληψης δείχνει ποια είναι η θέση αυτής της κυβέρνησης απέναντι στις υποστηρικτικές δομές ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και των οικογενειών τους


   Συνάντηση με μέλη της διοίκησης, τον επιστημονικό υπεύθυνο και εργαζόμενους στο Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Ιωαννίνων «Σχεδία» είχε το πρωί της Κυριακής, 28 Ιανουαρίου 2024, στα Ιωάννινα, η Δ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής Άρτας, Όλγα Γεροβασίλη.
   Αντικείμενο της συζήτησης ήταν το νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις, που προτίθεται να καταθέσει η κυβέρνηση το επόμενο χρονικό διάστημα, το οποίο, μεταξύ άλλων, όπως διαφαίνεται από τις διαρροές του προσχεδίου, οδηγεί σε κλείσιμο τα Κέντρα Πρόληψης, με τη μη αναγνώρισή τους ως εγκεκριμένων φορέων πρόληψης και τη διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης.
   Έγινε ενημέρωση για τα απτά αποτελέσματα του έργου, που επί 30 χρόνια προσφέρει στην τοπική κοινωνία η «Σχεδία» και εκφράστηκαν οι έντονες ανησυχίες των ανθρώπων της για τις συνέπειες που θα επιφέρει τυχόν κλείσιμο του Κέντρου Πρόληψης.
   Από την πλευρά της η κ. Γεροβασίλη δήλωσε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αυτή η κυβέρνηση επιλέγει την κατάργηση των επί τόπου δομών και τη συγκέντρωση των αρμοδιοτήτων τους σε ένα Υπουργείο. Πρόκειται για έναν υπερσυγκεντρωτισμό, ανέφερε η Αντιπρόεδρος της Βουλής, ο οποίος είναι απόλυτα αντιεπιστημονικός και εξυπηρετεί μόνο τη διαχείριση των κονδυλίων από τον εκάστοτε Υπουργό προς όφελος συγκεκριμένων συμφερόντων.
   Δεν είναι όμως ούτε η πρώτη φορά, που αυτή η κυβέρνηση δείχνει ποια είναι η θέση της απέναντι σε υποστηρικτικές δομές ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και των οικογενειών τους. Πρόκειται για μία καθαρά πολιτική επιλογή, την οποία εμείς αντιπαλεύουμε, τόνισε η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.
   Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε η βουλευτής Άρτας, είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια διάλυσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και απεξάρτησης και αντικατάστασή τους από ένα γραφειοκρατικό συγκεντρωτικό οργανισμό. Και, περιμένοντας την κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, ζήτησε από τους ανθρώπους του Κέντρου πρόληψης συνεχή επαφή και ενημέρωση ώστε να γίνουν όλες εκείνες οι κινήσεις που θα διαφυλάξουν τους φορείς πρόληψης και την ενίσχυσή τους με το απαραίτητο προσωπικό και επαρκή χρηματοδότηση ώστε να συνεχίσουν να παράγουν το υποστηρικτικό τους έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.