11 Οκτ 2021

Ο σανός τελείωσε, αναζητούνται άλλα δολώματα

- Η επίσκεψη και οι δηλώσεις από επίσημα χείλη που πέρασαν στα μουγκά για να μην καταλάβουν οι ψηφοφόροι τους την κωλοτούμπα
- Οι κωλοτούμπες όμως έχουν συνέπειες. Οι επαγγελματίες της επικοινωνίας που είναι στη δούλεψή τους (ντόπιοι και ξένοι), όσο μανούλες κι αν είναι στο μανιπουλάρισμα, δεν μπορούν να κάνουν συνεχώς θαύματα


   Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας. Δεν μάθαμε πολλά πράγματα παρά το γεγονός ότι ο Στέβο Πενταρόφσκι κατέθεσε στεφάνι στον Αγνωστο Στρατιώτη, συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
   Στα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης η είδηση πέρασε στα ψιλά. Κάποιος ξένος πολιτικός ήρθε στην Αθήνα, κάποιους δικούς μας είδε, κάτι είπαν και πάμε παρακάτω. Αν ήταν άλλος ηγέτης θα είχαμε βομβαρδιστεί με εικόνες, δηλώσεις και αναλύσεις για το πόσο σημαντική επίσκεψη ήταν. Τώρα στα μουγκά για να μη θυμώσουν οι ψηφοφόροι μας που μπορεί να θυμηθούν τα βαρύγδουπα που διακινούσαμε την εποχή που υπογραφόταν η «προδοτική» ή στην πιο επιεική εκδοχή «εθνικώς επιζήμια» Συμφωνία των Πρεσπών.
   Παρά την υποβάθμιση όμως της επίσκεψης ειπώθηκαν από επίσημα χείλη πολύ σοβαρά πράγματα. Στο δείπνο που παρέθεσε στο προεδρικό μέγαρο η κ. Σακελλαροπούλου επισήμανε πως «η πλήρης, συνεπής και με καλή πίστη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι απαραίτητο στοιχείο για την απρόσκοπτη ανάπτυξη των σχέσεων αυτών». 
   Ένα το κρατούμενο. Κυβερνητικές πηγές με αφορμή τη συνάντηση Μητσοτάκη-Πενταρόφσκι ανέφεραν πως «ο κ. Μητσοτάκης κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της γειτονικής χώρας επιβεβαίωσε τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων και της Βόρειας Μακεδονίας, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν τεθεί. Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ότι η ενίσχυση των σχέσεων των δύο χωρών και η υποστήριξη της Αθήνας στην ευρωπαϊκή ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας συναρτώνται απολύτως με την πλήρη, συνεπή και με καλή πίστη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών, που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της διαδικασίας διεύρυνσης». Δύο τα κρατούμενα.
   Οι κωλοτούμπες όμως έχουν συνέπειες. Οι επαγγελματίες της επικοινωνίας που είναι στη δούλεψή μας (ντόπιοι και ξένοι), όσο μανούλες κι αν είναι στο μανιπουλάρισμα, δεν μπορούν να κάνουν συνεχώς θαύματα. Πώς θα πείσουμε τους ψηφοφόρους μας που τους είχαμε ταΐσει άφθονο σανό υποσχόμενοι ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να αλλάξουμε τα σημεία της συμφωνίας που θεωρούμε απαράδεκτα; Ακούνε, και δεν κρύβουν την έκπληξή τους, τον πρωθυπουργό να αποκαλεί τη γειτονική χώρα με το συνταγματικό όνομά της και να δεσμεύεται ότι θα υποστηρίξει την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ενωση υπό την προϋπόθεση ότι θα σεβαστεί την τρισκατάρατη, όπως την αποκαλούσαμε, Συμφωνία των Πρεσπών. Τον είδαν να συναγελάζεται με φόντο την Ακρόπολη με τον πρωθυπουργό αυτού του κρατιδίου που διεκδικεί κομμάτι της Μακεδονίας μας.
   Πίστεψαν τους βουλευτές της παράταξης που τους έλεγαν ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί τα ιερά και τα όσια της φυλής. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα στελεχών του κόμματος και κατέβηκαν στους δρόμους και τις πλατείες για να διαδηλώσουν με σταυρούς και ελληνικές σημαίες εναντίον των Σκοπιανών και των φίλων τους στην Ελλάδα.
   Βροντοφωνάζαμε, εμείς οι πατριώτες, ότι οι εθνομηδενιστές αριστεριστές έδωσαν τη Μακεδονία για να πάρουν από τους δανειστές τις συντάξεις. Δεν προσκομίσαμε αποδείξεις ότι έγινε συναλλαγή, αλλά δεν έχει καμιά σημασία, αφού ο κόσμος πίστεψε εμάς και όχι αυτούς. Καθυστερούμε να φέρουμε τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία στη Βουλή αλλά ώς πότε θα κωλυσιεργούμε; Και πώς θα αντιδράσουμε αν μερικοί βουλευτές μας αρνηθούν να τα στηρίξουν; Θα κάνουμε τα στραβά μάτια για να μην κλονιστεί η κυβέρνηση; Θα τους τιμωρήσουμε γιατί αψήφησαν την κυβερνητική γραμμή; Υπάρχει το προηγούμενο του Μπογδάνου. Αυτόν τον διώξαμε. Μας παίρνει να κάνουμε το ίδιο με τον Αντώνη Σαμαρά και τον Κώστα Καραμανλή;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.