3 Ιαν 2015

Με 7,5 μονάδες μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ, στο κατώφλι της αυτοδυναμίας - Αποτυχία της κινδυνολογίας

35,5% και 149 έδρες ο ΣΥΡΙΖΑ, στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής

   Κενό στρατηγικής της ΝΔ διαπιστώνει η πρώτη ουσιαστικά δημοσκόπηση μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Στην μέτρηση της Palmos Analysis για το Tvxs που πραγματοποιήθηκε την επομένη της τρίτης ψηφοφορίας και ολοκληρώθηκε σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να προηγείται με διαφορά 7,5 από την ΝΔ.


   Η απόσταση μεταξύ των 2 κομμάτων αυξάνεται μάλιστα κατά μία μονάδα σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπησή μας, γεγονός που σημαίνει ότι η τακτική της κινδυνολογίας δεν αποδίδει πλέον στο Μέγαρο Μαξίμου. Το ίδιο συμπέρασμα προκύπτει και από άλλα ερωτήματα της εξαιρετικά ενδιαφέρουσας έρευνας που παρουσιάζουμε αναλυτικά στην συνέχεια.
   Από τα άλλα κόμματα, το Ποτάμι σημειώνει πτώση, ενώ το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να έχει αμφίπλευρες διαρροές και βρίσκεται στο όριο του 3%, πριν ακόμη την εμφάνιση του κόμματος του Γ. Παπανδρέου. Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, συμπεριλαμβάνοντας δηλαδή και τους αναποφάσιστους, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ φθάνει στο 35,5% και η κοινοβουλευτική του δύναμη στις 149 έδρες.
   Η Χρυσή Αυγή (5,7%) επανέρχεται στην τρίτη θέση, μετά την υποχώρηση που σημειώνει το Ποτάμι, το οποίο χάνει ελαφρώς το προβάδισμα και από το ΚΚΕ. Η δημοσκοπική πτώση του κόμματος του κ. Θεοδωράκη πιθανότατα οφείλεται πιθανότατα στο γεγονός ότι ότι τα φώτα της δημοσιότητας, που την προηγούμενη εβδομάδα είχαν στραφεί επάνω του λόγω της συμφωνίας με Μεταρρυθμιστές-Λυκούδη, στρέφονται τώρα προς το νέο κόμμα του κ. Παπανδρέου. Την εκλογική απήχηση του τελευταίου θα μετρήσουμε στις επόμενες δημοσκοπήσεις του Tvxs που θα παρουσιάζονται κάθε εβδομάδα, μέχρι τις εκλογές.
   Στην συσπείρωση των ψηφοφόρων του 2012, ένα σημαντικό ποσοστό (13%) αυτών της ΝΔ στρέφεται προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για μια ακόμη ένδειξη ότι το 2015 οι ψηφοφόροι δεν επηρεάζονται από την στρατηγική επίκλησης κινδύνων της ΝΔ.


   Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαρροές προς πολλές πλευρές, αλλά πολύ μικρές.


   Αντίθετα με το ΠΑΣΟΚ, που χάνει ψηφοφόρους προς όλες τις κατευθύνσεις.


   Στο 35,5% στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί η ΝΔ με 28%, το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ με 5,5% ενώ στις τελευταίες θέσεις έρχονται το ΠΑΣΟΚ και οι ΑΝΕΛ με 4%. Ένα 10% συγκεντρώνουν τα υπόλοιπα κόμματα.


   Αναφορικά με την εκτίμηση κατανομής εδρών, πρώτος με 149 έδρες εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ, με 78 έδρες ακολουθεί η ΝΔ, από 18 έδρες λαμβάνουν το Ποτάμι και η Χρυσή Αυγή, ακολυθεί το ΚΚΕ με 15 έδρες και τελευταίοι έρχονται ΠΑΣΟΚ και ΑΝΕΛ που λαμβάνουν 11 έδρες.

Η ταυτότητα της έρευνας


11 σχόλια:

  1. mia xara ..alla re paidia shmera allh dhmoskophsh elege 3.5 diafora?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν πιστεύω να είναι της εταιρίας που έδειχνε 8% τον ΣΥΡΙΖΑ, Απρίλη του 2012, ή της άλλης που έδειχνε τη Ν.Δ. μπροστά στις ευρωεκλογές, ή δυο άλλων που εμφανίστηκαν την περασμένη εβδομάδα και δεν ανήκουν καν στις πιστοποιημένες εταιρίες και κάνουν δημοσκοπήσεις για λογαριασμό της Άνω Μαγούλα TV...
      Θα μπορούσατε να είστε πιο συγκεκριμένος, ώστε να καταλάβουμε για ποια δημοσκόπηση μιλάτε, ώστε να διαπιστώσουμε και το πόσο αξιόπιστος είναι ο δημοσκόπος;

      Διαγραφή
    2. Εμ. γι' αυτό σας λέω. Εγώ στην TV είδα το success story, την ισχυρή κυβέρνηση, τις εκλογές που θα γίνουν το 2016 και τον Σαμαρά, στην ανεπανάληπτη selfie συνέντευξη, να λέει ότι ΤΟ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ότι θα κερδίσει στις εκλογές!!!

      Διαγραφή
    3. http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2015/01/blog-post_248.html

      Διαγραφή
    4. Α, μπράβο, στα λόγια μου κι εσύ. Φαντάζομαι συνειδητοποιείς ότι 30,5 στην πρόθεση ψήφου με 15 αναποφάσιστους, σημαίνει 38,5 στην κάλπη και με 6 κόμματα αυτό σημαίνει 160 έδρες

      Διαγραφή
  2. Το σύστημά μας δεν είναι δημοκρατία, είναι ένα σύστημα στο οποίο μαζευόμαστε κάθε όποτε θέλουν οι αρχηγοί του καθεστώτος για να επιλέξουμε πιον θα έχουμε για τύρρανο. Έχοντας αυτήν την αλήθεια κατά νου ένας ελεύθερα σκεπτόμενος άνθρωπος βρίσκετε σε μεγάλο δίλημμα όταν τον καλούν οι σειρήνες να συμμετέχει στην προδοσία που διαπράττει το σύστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και απαλάσσεται από το μνημόνιο στις 25 Γενάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοδυναμία στη Βουλή για να δώσουμε αυτοδυναμία στο λαό μας και όπως είπε χθες το βράδυ ο Αλέξης «Με λογισμό και μ’ όνειρο. Με ρεαλισμό και τόλμη. Θα νικήσουμε και θα πετύχουμε. Είναι το χρέος μας στην Ιστορία. Είναι η ευθύνη μας στο μέλλον»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εάν δεν υπάρξει αυτοδυναμία με ποιο κόμμα θα πάτε γιατί...ο... Τις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τις πιθανές συνεργασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης προσδιόρισε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συνεργαστεί με ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι αλλά και τον Γιώργο Παπανδρέο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως έχει ξεκαθαριστεί από τον ίδιο τον Τσίπρα, είτε υπάρξει αυτοδυναμία είτε όχι, η κυβέρνηση θα συνεργαστεί στην βάση προγραμματικής σύγκλισης, με minimum συμφωνία το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης.
      Αλλά μην ανησυχείς, ακόμη και το Μαξίμου ξέρει, από τις κυλιόμενες, ότι υπάρχει αυτοδυναμία, ειδικά σε εξακομματική βουλή.
      Από εκεί και πέρα, όπως ξέρεις, πριν τις εκλογές, δεν λες με ποιον θα συνεργαστείς μετά. Αυτό που λες και ξεκαθαρίζεις είναι στην βάση ποιου προγράμματος θα συνεργαστείς.

      Διαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.