21 Νοε 2020

Χάος, ανικανότητα και αναλγησία

«Μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα»; Ούτε μοιραίοι ούτε άβουλοι. Εμμονικοί και εγκλωβισμένοι στην επικοινωνιακή γυάλα τους είναι. Με μια λέξη, πολιτικά εγκληματικοί...


   «Μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα» προσμέναν πράγματι «κάποιο θάμα»! Μόνο που δεν βρισκόταν μες στην υπόγεια την ταβέρνα η κυβέρνηση, αλλά εδώ και μήνες απέναντι στους γιατρούς και τους επιστήμονες που ζητούσαν επιτακτικά ενίσχυση του ΕΣΥ με ανθρώπους και μέσα, όπως και επίταξη των ιδιωτικών νοσοκομείων στη μάχη κατά της πανδημίας. Και το θάμα που πρόσμεναν εξελίσσεται σε δράμα.
   Κυριολεκτικά στο χείλος του γκρεμού, η κυβέρνηση προχώρησε σε υποχρεωτική ενοικίαση δύο κλινικών στη δοκιμαζόμενη Θεσσαλονίκη. Μέχρι την Τετάρτη... συζητούσε με τους κλινικάρχες, ενώ το αστείο τελεσίγραφο που τους έστειλε την Πέμπτη τής επιστράφηκε με πλήρη άρνηση. Τώρα οι ιδιώτες πάροχοι υπηρεσιών υγείας τής επιτίθενται σφοδρά και καταγγέλλουν ότι «δεν υπήρχε προγραμματισμός και σχεδιασμός, αφού η πολιτική ηγεσία ήταν σίγουρη ότι τέτοια ανάγκη δεν θα υπάρξει»!
   Η ανεμελιά των κυβερνώντων απέναντι στον φονικό ιό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι δεν υπήρξε καμιά πρόβλεψη και κανένας προγραμματισμός για το σενάριο της «επίταξης». Το πανικόβλητο «σχέδιο» που υλοποιούν τώρα δημιουργεί μεγαλύτερο χάος από αυτό που θέλουν να... θεραπεύσουν: οι δομές που επιτάσσονται φαίνεται πως είναι οι πλέον ακατάλληλες, το νοσηλευτικό προσωπικό τους παντελώς ανεκπαίδευτο στις ανάγκες ασθενών με κορονοϊό, ενώ η επιστράτευση του επιστημονικού δυναμικού των ιδιωτικών κλινικών απαιτεί ατομικά «φύλλα πορείας».
   Το χάος που έχει προκαλέσει η κυβέρνηση στο σύστημα υγείας καθρεφτίζεται και στο πώς αντιμετωπίζει τις βαθιές πληγές της οικονομίας. Ο προϋπολογισμός που κατέθεσε χθες είναι ένα ασύλληπτο μείγμα αμεριμνησίας και αναλγησίας. Ένα μόνο στοιχείο είναι χαρακτηριστικό: ενώ φέτος δαπάνησε για στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία 10,7 δισ. ευρώ, για το 2021 έχει προϋπολογίσει μόλις 2,5 δισ. Πώς ακριβώς φαντάζεται ότι θα ορθοποδήσει η τσακισμένη οικονομική δραστηριότητα, ενώ δεν ξέρουμε καν πότε θα κοπάσει το τραγικό δεύτερο κύμα της πανδημίας;
   Αυτή η κυβέρνηση που παρακαλάει τους ιδιώτες καθώς χάνονται καθημερινά ζωές και κάνει επίδειξη δημοσιονομικής εγκράτειας την ώρα που η οικονομία βυθίζεται στην αβεβαιότητα, είναι η ίδια που έκανε επίδειξη δύναμης, χτυπώντας με τους πραίτορές της διαμαρτυρόμενους πολίτες ακόμα και έξω από τα σπίτια τους.
   Ούτε μοιραίοι ούτε άβουλοι, λοιπόν. Εμμονικοί και εγκλωβισμένοι στην επικοινωνιακή γυάλα τους είναι. Με μια λέξη, πολιτικά εγκληματικοί.
η Άποψη της ΕΦ.ΣΥΝ. του Σαββάτου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.