14 Απρ 2012

Το Αναστάσιμο μήνυμα του ΤΗΛΕΒΟΑ

Θα σηκωθούμε

   Πιστεύω πως το πιο δυνατό αναστάσιμο μήνυμα, που πρέπει να ακουστεί απ' όλους τους Έλληνες, είναι το κείμενο που συνοδεύει την παρακάτω φωτογραφία, που κάνει θραύση σε facebook και twitter


   Αυτή η φωτογραφια με τον άνδρα γονατισμένο και με φόντο την ελληνική σημαία, συνοδεύεται από το μήνυμα:...
«Γονατίζω, μόνο για να βάλω δύναμη και να σηκωθώ».

13 σχόλια:

  1. Γονατίζω μόνο για να βάλω δύναμη και να σηκωθώ! εκπληκτικό συνταίριασμα με την Ελλάδα σήμερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κύριε Μίχο, δεν αρκεί να χρησιμοποιούμε καλά τον λόγο, πρέπει να τον στηρίζουμε και με τις πράξεις μας. Σε σας αυτά τα δύο μου φαίνονται ανακόλουθα. Από την στιγμή που είστε υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ τι θέλετε και γράφετε αυτό το σχόλιο; Μήπως είναι ολίγον υποκριτικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χριστόφορος Μίχου15 Απριλίου 2012 στις 11:42 μ.μ.

    Καλησπέρα και χρόνια πολλά, πρώτα θέλω να σας κάνω γνωστό πως κανείς μας δεν έχει εξασφαλίσει το χρίσμα, άρα ούτε εγώ, τουτέστιν δεν είμαι υποψήφιος βουλευτής (τουλάχιστο μέχρι αυτή τη στιγμή).
    Δεν καταλαβαίνω όμως, δεν θα πρέπει να σχολιάσω θετικά το αυτονόητο? δεν πρέπει να έχω λόγο? άσε που επιβάλλεται να εξωτερικεύω το λόγο και τις πεποιθήσεις μου ως ..δυνητικά υποψήφιος βουλευτής.
    Ενα τελευταίο, η ανακολουθία λόγων και πράξεων μου, δεν διαφάνηκε ακόμα αφού δεν χειρίστηκα τα κοινά, οπότε δε χωράει το "υποκριτικό" να προσθέσω εδώ κάτι καλοπροαίρετο σχετικά με την ανάρτηση σας, Μήπως δεν γίνομαι πιστευτός σχετικά με τις προθέσεις μου επειδή μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει τον πολιτικό λόγο να είναι κατά κανόνα ανακόλουθος και υποκριτικός? τελικά συνηθίσαμε γυμνοί και ντρεπόμαστε ντυμένοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η επιλογή σας να θέσετε υποψηφιότητα ως βουλευτής με το κόμμα της ΝΔ είναι που με προβληματίζει. Είναι, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, κόμμα που δεν σήκωσε ανάστημα καθόλου απέναντι στην τρόικα. Και η πορεία του έχει δείξει ότι μέσα από αυτό κανένα βουλευτής δεν μπορεί να έχει ελεύθερη άποψη από το φόβο της διαγραφής. Τι θα κάνετε κύριε Μίχο τον Ιούνιο αν εκλεγείτε; Δεν θα ψηφήσετε τα νέα, πολύ επώδυνα μέτρα που έρχονται; Πιστεύετε ότι έτσι βάζουμε δύναμη για να σηκωθούμε; Δεν υποστηρίζω κάποιο συγκεκριμένο κόμμα, απεναντίας έχω ψηφίσει κ 1-2 φορές και ΝΔ, αλλά νομίζω ότι αυτή την χρονική περίοδο από ανθρώπους ανοιχτά σκεπτόμενους, όπως προβάλετε ότι είστε, περίμενα κάτι πιο δυναμικό και όχι να πολιτεύεστε με κόμμα εξουσίας που έχει μεγάλο μερίδιο στην κατάντια του τόπου μας

      Διαγραφή
  4. Ετσι παρτε το απάνω σας .Ρώτα με να σου απαντώ να το μάθει το χωριό.στο τέλος θα το πιστεψετε οτι η αστρολογία εχει πέραση κι επιδοτείται.Οι γριούλες ομως δεν εχουν ιντερνετ κι ευτυχως αυτοι που παιρνουν το μήνυμα ειναι παιδιά κι εγγόνια τους κι εξηγούν κατάλληλα το ονειρό σας.Συνεχίστε ζήστε το ,κι ο λαός κρατάει χλωρά τζουμάκια .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χριστόφορος Μίχου17 Απριλίου 2012 στις 1:31 π.μ.

    Τα κόμματα είναι χρωματιστά καράβια, σημασία έχει ο καπετάνιος και το πλήρωμα, πιστεύω σ' αυτόν τον καπετάνιο, το καλό πλήρωμα είναι θέμα ψηφοφόρων, φανταστείτε μόνο 300 νέους (πρωτοεκλεγόμενους) βουλευτές στη νέα βουλή!!!
    Ο Σαμαράς σήκωσε το ανάστημα του, όταν μπορούσε να είναι αποτελεσματικός (μνημόνιο Ι), μετά από δυο χρόνια (μνημόνιο ΙΙ), η Ευρώπη οχυρώθηκε, εύκολα θα μας πετούσαν από την Ε.Ε. σα λεκέ από το σακάκι χωρίς κόστος πια. Αν έλεγε όχι θα είχε 55%, αλλά σε μια βδομάδα …πτώχευση ίσως! Τότε όλοι θα λέγαμε, κατάστρεψε τη χώρα από τη μανία του να γίνει πρωθυπουργός και θα τον κρεμούσαμε (δικαίως) στο σύνταγμα. Το ωσαννά από το σταύρωστον απέχει μια βδομάδα!!!
    Τα μέτρα είναι για λεφτά που χρωστά η χώρα, τελεία και παύλα, το να "σηκωθείς" σημαίνει μαζί με τα άλλα, ότι είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις, για να κερδίσουμε το σεβασμό ως χώρα και όχι να είμαστε μπαταχτσήδες και καταγέλαστοι στη διεθνή κοινότητα, είμαστε Έλληνες , μη το ξεχνάτε.
    Το θέμα είναι να προσπαθήσει κανείς στη χώρα μας να παράξει πλούτο, με τον οποίο θα πληρωθούν τα χρέη, θα καταστήσει τη χώρα αξιόπιστη και τους πολίτες να ευημερούν.
    Σας ευχαριστώ για τον καλό λόγο, του ανοικτά σκεπτόμενου, σκεπτόμενος ανοιχτά λοιπόν, πολιτεύομαι σε αυτή τη Ν.Δ. η οποία υπήρξε αμαρτωλή σε μεγάλο βαθμό, ο Σαμαράς ήδη πέταξε τις βαρονίες (ακολουθούν κ άλλοι..) και ανανεώνει κατά 80% τα ψηφοδέλτια, ας πάρουν το μήνυμα οι πολίτες και να στείλουν 100 % νέους στη βουλή.
    Πέραν από αυτόν τον ηγέτη, με τα όσα καλά και τα λάθη του (αλάθητοι είναι μόνο οι αδρανείς), βλέπετε εσείς στον ορίζοντα άλλο πολιτικό άντρα να είναι Έλληνας, ευφυείς, καινοτόμος στη σκέψη και άριστος παίχτης στη διεθνή πολιτική σκακιέρα?
    Ο Σαμαράς θέλει, καθαρό κόμμα με νέους πολιτικούς, καθαρή και αποτελεσματική διακυβέρνηση με δικαιοσύνη για όλους, γ΄αυτό και έθεσα τον εαυτό μου στην διάθεση του, ίσως με προτείνει, αύριο θα το δούμε.
    Οι άλλοι θέλουν θολά τοπία και συγκυβερνήσεις για νέο κουκούλωμα και συνέχιση στο μεγάλο φαγοπότι.
    Έχω πολλούς λόγους να μην ακούω και πολύ περισσότερο να μην ακολουθώ φανφάρες και κόμματα που στηρίζονται στο θυμό των Ελλήνων, για να τσιμπήσουν την κομματική επιδότησα και να μεγαλώσουν το μπόι οι αρχηγοί τους.
    Πραγματικά θα ήθελα ν ακούσω από σας μια σοβαρή εναλλακτική πέραν του Σαμαρά και συγνώμη για την ..πολυλογία
    Υ.Γ. Ευχαριστώ για την προσοχή σας με τα χρήσιμα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ καλή εναλλακτική θεωρώ και τον Καμμένο και τον Τσίπρα. Τι λέτε; Τι τους προσάπτετε;

      Διαγραφή
  6. Αγαπητέ κύριε Μίχου, συγγνώμη που παρεμβαίνω στη συζήτησή σας, αλλά όταν ακούω για καπετάνιο και πληρώματα, όλο κάτι Τιτανικοί και Σάμαινες μου έρχονται στο νου.
    Λυπάμαι που θα το επισημάνω, αλλά όλο το σχόλιό σας είναι αντιγραφή από non papers που κυκλοφοράει η Γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. για να οπλίζει τους πολιτευόμενους με επιχειρήματα, με οδηγίες προς ναυτιλομένους δηλαδή, για να θυμηθούμε τα "καράβια" και τα "πληρώματα"!!!
    Όσο για το επιχείρημά σας: "Τα μέτρα είναι για λεφτά που χρωστά η χώρα, τελεία και παύλα, το να "σηκωθείς" σημαίνει μαζί με τα άλλα, ότι είσαι εντάξει στις υποχρεώσεις, για να κερδίσουμε το σεβασμό ως χώρα και όχι να είμαστε μπαταχτσήδες και καταγέλαστοι στη διεθνή κοινότητα", αυτά τα "τελεία και παύλα" να τα κόψετε, γιατί δεν πείθουνε. Η χώρα χρωστάει "κερατιάτικα" από μίζες, από εξοπλιστικά, από Ολυμπιακούς, από φαγώματα ημετέρων, από δομημένα, από, από, από...
    Το χρέος αυτό δεν είναι αναγνωρίσιμο, δεν το χρωστάει η χώρα, αλλά η πολιτική ολιγαρχία που κυβερνάει 40 χρόνια και αν έχουμε γίνει σε κάτι καταγέλαστοι ως Έλληνες, είναι ότι πλέον γνωρίζουν στο εξωτερικό, ότι ο ενδοτισμός των 2 κομμάτων δεν γνωρίζει "κόκκινες γραμμές". Είναι πρόθυμοι να πούνε ΝΑΙ σε όλα, κι όσα Ζάππεια κι αν σκαρώσει κάποιος, 1,2 ή και 3 (την ερχόμενη Πέμπτη (η νοοτροπία των 2 κομμάτων είναι απλή και την είπατε κι εσείς: "Ό,τι κι αν λέμε, για όσες διαπραγματεύσεις για ευνοϊκότερους όρους κι αν μιλάμε" η ουσία είναι μία την είπατε κι εσείς: θα πληρώσουμε, όπως υπογράψαμε, "τελεία και παύλα"!!!
    Για την ανανέωση των ψηφοδελτίων, θα τα πούμε σήμερα-αύριο: Ενας ήδη βουλευτής, ένας για τρίτη φορά υποψήφιος, δυο επίθετα, που ούτε θυμάμαι πόσες φορές έχουν εμφανιστεί σε ψηφοδέλτια και πάει λέγοντας!!!
    Και γα να μην ξεχνιόμαστε, ο Σαμαράς δεν μπορεί να εμφανίζεται αθώος του αίματος για όσα δεινά βρήκαν τους Ελληνες, διότι έχει διατελέσει Υπουργός Οικονομικών από τις 2 Ιουλίου 1989 έως τις 12 Οκτωβρίου 1989, Υπουργός Εξωτερικών για δύο θητείες από τις 23 Νοεμβρίου 1989 έως 16 Φεβρουαρίου 1990 και από τις 11 Απριλίου 1990 έως τις 14 Απριλίου 1992 και Υπουργός Πολιτισμού από τις 8 Ιανουαρίου 2009 έως τις 7 Οκτωβρίου 2009 σε κυβερνήσεις της Ν.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστόφορος Μίχου17 Απριλίου 2012 στις 10:12 π.μ.

      Καλημέρα αγαπητέ τηλεβόα,
      Χαίρομαι για την παρέμβασή σου και θα πω μόνο δυο λόγια.
      Δεν βλέπω Τιτανικούς, αυτά τα βλέπουν αυτοί που μας έφεραν εδώ, δλδ όσοι μιλούν για τον καλό τον καπετάνιο που στη φουρτούνα φαίνεται, σου θυμίζει Τιτανικούς?
      Όταν μια οικογένεια χρωστά, για τον γείτονα δανειστή δεν έχει σημασία ποιος πήρε τα δανικά, η οικογένεια πρέπει να τα πληρώσει, εγώ σα νοικοκύρης λέω τα πήραμε και θα τα δώσουμε, δεν έχει καμιά σημασία για τους ξένους αν όλοι μαζί τα φάγαμε ή ένας ένας, αν έπρεπε ή δεν έπρεπε να τα πάρουμε, τέτοιες κουτοπονηριές μας κάνουν καταγέλαστους και εμείς θέλουμε την Ελλάδα νοικοκυρεμένη, να τη σέβονται και οι λαοί της Ευρώπης που φορολογούνται για μας, τα λεφτά τους πίσω.
      Τα ποιος, πως τι και γιατί, είναι εσωτερικά μας ζητήματα.
      Ακόμη τα Ζάππειο Ι-ΙΙ-ΙΙΙ κλπ, δεν είναι κενές αοριστολογίες ΠΑΣΟΚοαριστεράς προέλευσης για λαϊκή κατανάλωση, αλλά συγκεκριμένες και επεξεργασμένες οικονομικές προτάσεις, που με χρονοκαθυστέρηση στα μυαλά των άλλων κομμάτων και της Ευρώπης πολλών μηνών, όλοι πια τις δέχονται σα μονόδρομο για την ανάκαμψη ( τελεία και παύλα εδώ).
      Για την ανανέωση στην Άρτα, κοντός ψαλμός…
      Όσο για την πολιτική διαδρομή Σαμαρά, εκτός από τις ημερομηνίες, βρείτε μου σας παρακαλώ τις αστοχίες του ή τις καταχρήσεις ή του ανθελληνικού χαρακτήρα ενέργειες του, για να αναρτήσετε και αυτές, ώστε να υπάρξει μεστή πληροφόρηση.
      Αν και, επιμένω, όποιος δουλεύει κάνει και λάθη, όποιος μόνο μας δουλεύει … μπορεί νάναι και αλάθητος.
      Την καλημέρα μου, με τη φιλική μου διάθεση

      Διαγραφή
  7. ηρθε το τεεεεεεεεεεεεεεεεεελοςςςςςςςςςς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ κύριε Μίχου, τώρα κατάλαβα τι εννοεί ο Σαμαράς με την ανανέωση των ψηφοδελτίων: Μετά από 20 χρόνια, ο Συμπιλίδης κατεβαίνει στο Κιλκίς.
    Στην δε Άρτα, η καλλίπυγος διδα Καραμπίνα αποδεικνύει ότι η καταβαράθρωση της οικογενειοκρατίας είναι πρώτο μέλημα της Συγγρού!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στα γραφόμενά σας, ένα δίκιο το΄ χετε.. μη σας πω και δύο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ο φαντάρος του παβλόφ18 Απριλίου 2012 στις 3:38 π.μ.

    συνήθως ο Έλληνας όταν γονατίζει δεν σκέφτεται πως θα σηκωθεί
    αλλά πώς θα δικαιολογήσει την υποταγή αυτή.
    τα σκυμένο κεφάλι του εικονιζόμενου διλώνει ξεκάθαρα υποτέλεια και παραίτηση και όχι ανάπαυλα,στοχασμό ή ανασυγκρότηση δυνάμεων.
    τόσα χρόνια ο έλληνας και ο κάθε έλληνας προσκυνά παπάδες,βουλευτάδες,σημαιάκια,εργοδότες,τηλεόραση και πάσης φύσεως εξουσία που του επιβάλετε για την εξασφάλιση του χρήματος και της κυρίαρχης "κοινωνικής αποδοχής".
    ας βάλει ο καθένας το προσκυνόμετρό του από τότε που γεννήθηκε μέχρι την ώρα που θα πεθάνει και ας μετρήσει και τις δικαιολογίες που του φύτεψαν (ή που επινοήθηκε μόνος του) ωστε να νοιώθει λιγότερο προσκυνημένος από αυτόν που προσκυνάει δίπλα του ή και παραπέρα.
    ούτε στο γαλάζιο ούτε στο λευκό ενός σεντονιού δεν χτίζεται ή κερδίζεται η αυτογνωσία η συνείδηση η αξιοπρέπεια ή η ανθρωπιά.καταντάει εμετικό αυτοί που υπερασπίστηκαν μία σημαία να προδίδονται απο αυτήν και αυτοί που την χρισιμοποιούν να συζητάνε το πώς θα προδώσουν ξανά κάτω από αυτήν.βαρεθηκα να ακουω για τους αδικημένους και καταπιεσμένους έλληνες λές και οι υπόλοιποι καταπιεσμένοι και αδικημένοι (που δεν είναι έλληνες) τους αξίζει αυτό που περνάνε.
    Ειμαι γεννημένος και μεγαλωμένος στην βαλκανική χερσόνησο που ζούσε ζεί και θα ζεί την καταπίεση και την αδικία απο έλληνες αφέντες,έλληνες καραβανάδες(πατριδο-λαγνο-κάπιλα αρπακτικά) και έλληνες εργοδότες.
    όση δύναμη και να βάζω όταν όλοι γύρω προσκυνάνε ξέρω καλά πως αν γονατίσω δέν πρόκειται να ξανασηκωθώ.
    (αν κάποιοι θεωρήσουν την αποψη μου ανώριμη "λόγο ηλικίας" ας αναρωτηθούν πρώτα πόσα κιλά ωριμότητα χρειάζεται κάποιος ωστε να ΜΗΝ γονατίζει καθημερινά)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.