17 Ιουλ 2014

Το ΚΚΕ Άρτας κατηγορεί την Ριζοσπαστική Δημοτική Αλλαγή ότι με την συγκρότηση κοινωνικού ιατρείου - φαρμακείου, δίνει... "άλλοθι στην αντιλαϊκή πολιτική"!!!

- Διαβάστε τι απαντά η δημοτική παράταξη...
- Κρίμα! Tο ΚΚΕ θα μπορούσε να μας εκπλήξει ευχάριστα για μια φορά, αν κατάφερνε να ξεφύγει από τις περιχαρακωμένες θέσεις του, να δει και να πει τα πράγματα με το όνομά τους και κυρίως να συμμετέχει έστω και σε μια αγωνιστική δράση που δεν την ελέγχει το ίδιο!
- Πώς σχολιάζει γιατρός από το Κοινωνικό Ιατρείο της Πρέβεζας

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ
   Την στιγμή που κυβέρνηση-ΕΕ-κεφάλαιο μειώνουν τις εργοδοτικές εισφορές, περικόπτουν τη χρηματοδότηση της Υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, απαλλάσσουν και ελαφρύνουν τους επιχειρηματικούς ομίλους, αφήνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, βάζουν χαράτσια στα νοσοκομεία και προωθούν την ιδιωτικοποιηση και εμπορευματοποίησης με γρήγορους ρυθμους της υγείας, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ αντί να ορθώσουν εμπόδια οργανώνοντας αγώνες ενάντια σ΄αυτη την αντιλαϊκή πολιτική και διεκδικώντας δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλους παίρνουν πρωτοβουλία ίδρυσης κοινωνικού ιατρείου.
   Με την πρωτοβουλία αυτή υλοποιούν την εξειδίκευση που έχει κάνει το Υπουργείο Υγείας της Ευρωπαϊκής στρατηγικής «Υγεία 2014-2020». Συγκεκριμένα προτείνει «για τους οικονομικά ασθενέστερους, αλλά και τις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες»: «Ανάπτυξη νέων τρόπων παροχής υπηρεσιών (service delivery model): Περαιτέρω ανάπτυξη και εξειδίκευση νέων μοντέλων παροχής υπηρεσιών υγείας (...) τα οποία μπορούν να στηρίζονται στο εθελοντικό κίνημα ή να αξιοποιούν και εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης». Πρόκειται για υποτυπώδεις υπηρεσίες Υγείας μέσα από ένα δίκτυο κρατικών (ΠΕΔΥ - Δήμοι) και μη κρατικών δομών (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, εθελοντές, Εκκλησία) με τη στήριξη ΕΕ, κυβέρνησης, επιχειρηματιών κ.λπ. Τέτοια παραδείγματα αποτελούν τα Κοινωνικά Ιατρεία και Φαρμακεία, τα διάφορα κυβερνητικά προγράμματα, άλλες πρωτοβουλίες από ιδιώτες και επιχειρηματικούς ομίλους (π.χ. πρόγραμμα τηλεϊατρικής «Vodafone»).
   Ο ΣΥΡΙΖΑ επομένως αυτό που κάνει είναι να προωθεί και να υποστηρίζει μία πολιτική και μέτρα αντίστοιχα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, που στην καλύτερη περίπτωση οδηγούν στη διαχείριση των πιο ακραίων κοινωνικών φαινομένων εξαθλίωσης και φτώχειας. Υλοποιεί στην πράξη ένα σχέδιο που πριν απ' όλους η ΕΕ προωθεί, προκειμένου να απαλλαγεί το αστικό κράτος από τη χρηματοδότηση της Υγείας και οι εργοδότες από τις εισφορές τους. Πάνω σ' αυτόν τον άξονα συγκλίνει με τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα της διαχείρισης, επειδή ο δρόμος ανάπτυξης που υπηρετούν είναι ο ίδιος και είναι από χέρι ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα και τις σύγχρονες ανάγκες
   Επιπλεόν ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ξεκάθαρα πως αυτές οι δομές θα μείνουν και θα ενισχυθούν και κατά τη διακυβέρνησή του, ως «νέο» μοντέλο ΠΦΥ. Αλλωστε, είναι και δική του θέση η σύνδεση των Κοινωνικών Ιατρείων - Φαρμακείων με τα δημόσια νοσοκομεία. Είναι επομένως άλλο πράγμα η κοινωνική αλληλεγγύη που πρέπει να δυναμώσει, να στηρίζει οικογένειες ανέργων, ανασφάλιστων και με πρακτική βοήθεια και με διεκδίκηση από το κράτος και την Τοπική Διοίκηση και άλλο πράγμα αυτό που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή τη συμφιλίωση του λαού με τη φτώχεια και τη μιζέρια, να απεμπολήσει ο λαός την πάλη, ώστε να απολαμβάνει τον πλούτο που ο ίδιος παράγει.
   Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να ορθώσουν ανάστημα. Να αντιδράσουν στις παροχές πτωχοκομείου. Να αποτινάξουν τη λογική των μειωμένων απαιτήσεων στην οποία προσπαθούν να τους εθίσουν. Να αναπτύξουν την πάλη και την αλληλεγγύη που στηρίζει, αφυπνίζει και διεκδικεί σε αντιπαράθεση με την «αλληλεγγύη» που καθηλώνει, αφοπλίζει και οδηγεί στην ενσωμάτωση. Να πρωτοστατήσουν, ώστε να δημιουργηθεί ένα τέτοιο κίνημα που θα διεκδικεί την ανάπτυξη αποκλειστικά κρατικού, σύγχρονου και απολύτως δωρεάν πανελλαδικού συστήματος Υγείας – φαρμάκου.

Άρτα 16/7/2014
ΤΕ ΑΡΤΑΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η απάντηση της Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής
   Κρίμα! Tο ΚΚΕ θα μπορούσε να μας εκπλήξει ευχάριστα για μια φορά, αν κατάφερνε να ξεφύγει από τις περιχαρακωμένες θέσεις του, να δει και να πει τα πράγματα με το όνομά τους και κυρίως να συμμετέχει έστω και σε μια αγωνιστική δράση που δεν την ελέγχει το ίδιο!
   Η Τ.Ο. ΑΡΤΑΣ-ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ του ΚΚΕ στέκεται απέναντι στην “Πρωτοβουλία για Κοινωνικό Ιατρείο–Φαρμακείο”, που συντονίστηκε από τη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΑΡΤΑΣ και συμμετέχουν μέλη του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου, καθώς και εθελοντές-αλληλέγγυοι, για να καλύψουν άμεσες ανάγκες περίθαλψης ανασφάλιστων συμπολιτών μας.
   Το "απέναντι" είναι κυριολεκτικό: Κατά την εκτίμηση του ΚΚΕ πίσω από τον «ανθρωπισμό της» η Πρωτοβουλία επιχειρεί να αθωώσει τον καπιταλισμό και τους υπεύθυνους για τα χάλια της υγείας (!!!). Πώς; Αντί η Πρωτοβουλία να διεκδικεί από το κράτος να καλύψει τις ανάγκες (όπως κάνει το ΚΚΕ), και αντί να αποκαλύπτει τις ευθύνες του κράτους για τα προβλήματα, «προωθεί και υποστηρίζει μία πολιτική και μέτρα αντίστοιχα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ, που στην καλύτερη περίπτωση οδηγούν στη διαχείριση των πιο ακραίων κοινωνικών φαινομένων εξαθλίωσης και φτώχειας». Άρα: Κατά το ΚΚΕ η Πρωτοβουλία για το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ-ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ κάνει κάτι προσχηματικό (δηλαδή ηθικά μεμπτό), ανθρωπιστικό (δηλαδή δεξιό), κάτι όχι μόνο διαφορετικό από αυτό που κάνει το ΚΚΕ, αλλά ανταγωνιστικό ή και εχθρικό.
   Κρίμα για μια ακόμη φορά! Το ΚΚΕ αυτοαναγορεύει τον εαυτό του σε επίκεντρο της ταξικής πάλης και εχθρεύεται την άλλη άποψη/πρακτική (αφού δεν κάνετε ό,τι κάνω εγώ, τότε κάνετε το αντίθετο, άρα είμαστε απέναντι)· διαστρεβλώνει τις απόψεις και τις θέσεις του “εχθρού” - που είναι πάντοτε ο ΣΥΡΙΖΑ , για να ταιριάζει η προκατασκευασμένη κριτική (αρκεί, εδώ, μια απλή ανάγνωση των κειμένων της Πρωτοβουλίας…)· ταυτίζει τη ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ με τον καπιταλισμό (αφού δεν λέτε για τον καπιταλιστικό τρόπο παραγωγής, είστε με το κεφάλαιο)· ασκεί πλειοδοτική κριτική εξ αριστερών χωρίς αντίστοιχη πρακτική, με σκοπό –τι άλλο; Την αυτοδικαίωση.
   Κρίμα! Γιατί σε καιρούς απαξίωσης της πολιτικής, το ΚΚΕ αιμοδοτεί εξ αριστερών την αδιαφορία και τον πολιτικό κυνισμό, την ήδη υπάρχουσα απελπισία που συνοψίζεται στο «δεν γίνεται τίποτα, δεν αλλάζει τίποτα». Από τη στιγμή που αρνείται ότι μπορεί κάτι να αλλάξει, ακόμα κι αν το ίδιο δεν αναμειχτεί σ’ αυτό, υπονομεύει πρωτοβουλίες που ανόητα τις θεωρεί ως εχθρικές, αδυνατώντας να αντιληφθεί ότι, στη χειρότερη περίπτωση, αυτές μπορεί να λειτουργούν συμπληρωματικά στον αντικαπιταλιστικό προπαγανδισμό του.
   Για το ΚΚΕ, καθένας που δεν συμφωνεί απόλυτα μαζί του, τσουβαλιάζεται μαζί με όλους τους άλλους ως απολογητής του Ευρωμονόδρομου!! Η «κατά ΚΚΕ» ολιστική προσέγγιση της πολιτικής, αυτό ακριβώς κάνει: Ξεκινάει απ’ την εθελοντική περίθαλψη ανασφάλιστων για να καταλήξει στην εξίσωση αριστεράς και δεξιάς και αν χρειαστεί και ακροδεξιάς!!
   Θαυμάσιος όντως τρόπος σκέψης. Έτσι χτυπιέται το κακό και το κεφάλαιο στη ρίζα του! Αν θρηνήσουμε δε και μερικές δεκάδες ή και εκατοντάδες που θα υποφέρουν ή και θα πεθάνουν γιατί είναι ανασφάλιστοι,…έ, τότε πια η Επανάσταση είναι προ των πυλών!! Στο μεταξύ ο ανθρωπισμός, η συντροφικότητά και η αλληλεγγύη μας, μπορούν να κοιμούνται ήσυχοι, τον ύπνο του δικαίου… Κρίμα !
   Η πρωτοβουλία μας για κοινωνικό ιατρείο και φαρμακείο στηριγμένη στις αρχές της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε καμιά περίπτωση δεν αγνοεί ότι η υγεία και η περίθαλψη, ως δημόσιο κοινωνικό αγαθό, είναι υποχρέωση της πολιτείας και συνυπάρχει με τους αγώνες και την πάλη του λαού, για Δημόσιο Σύστημα Υγείας και πρόνοιας, νοσηλείας και περίθαλψης, δωρεάν και ανοιχτό για όλους.
   Είναι αυτονόητο ότι παλεύουμε μαζί με τους εργαζόμενους στο χώρο της υγείας, αλλά και με όλο το λαό, ενάντια στις πολιτικές που αντιμετωπίζουν την υγεία ως εμπόρευμα, ανοίγοντας νέους δρόμους κερδοφορίας στο ιδιωτικό κεφάλαιο, που απαξιώνουν και υποβαθμίζουν Νοσοκομεία, ΠΕΔΥ, Κέντρα Υγείας κλπ αποκλείοντας από αυτά μεγάλη μερίδα του ελληνικού πληθυσμού.
   Η πάλη αυτή δεν έρχεται σε αντίθεση με την Κοινωνική αλληλεγγύη. Ίσα- ίσα. Πάει μαζί. Γιατί «μαζί με τους αγώνες και η αλληλεγγύη είναι το όπλο των φτωχών!».
   Το Κοινωνικό ιατρείο – Φαρμακείο έρχεται να προσφέρει δωρεάν φάρμακα και ιατρικές εξετάσεις στους άνεργους και άπορους ανασφάλιστους συμπολίτες μας, γέννημα μια αντιλαϊκής και καταστροφικής πολιτικής δεκαετιών, που μεταξύ των άλλων, έχει θέσει το λεγόμενο ΕΣΥ σε διαδικασίες κατάρρευσης.
   Η απάντηση σε αυτήν την πρωτοφανή επίθεση που γινεται στις ζωές μας και την αξιοπρέπεια μας, δεν μπορεί παρά να οδηγήσει ολους εμάς στο μονόδρομο που καθορίζεται από το τρίπτυχο ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ.
   Στη δράση μας αυτή, μας ωθεί η ανάγκη των ανθρώπων και όχι ο εθελοντισμός ως αυταξία. Πεποίθηση μας είναι ότι η υγεία είναι ύψιστο κοινωνικό αγαθό. Δεν προσφέρουμε φιλανθρωπικό έργο, ούτε επιθυμούμε να συνηθίσουμε τους συμπολίτες μας στη λογική της συμπόνιας και της ικεσίας, αλλά όλοι μαζί να αγωνιστούμε για το δικαίωμα μας στην δημόσια και δωρεάν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
   Δεν τρέφουμε αυταπάτες ότι μπορούμε να υποκαταστήσουμε την απόσυρση του κράτους από την ευθύνη φροντίδας της υγείας των ασθενών. Απλά χτίζουμε, με όσα μέσα μπορούμε να διαθέσουμε, ένα δίκτυο προστασίας για να στηριχθούν οι άνθρωποι. Για να μην νιώθουν μόνοι, φοβισμένοι, άχρηστοι.
   Είμαστε περήφανοι για το υψηλό φρόνημα αλληλεγγύης και τον αγώνα γιατρών, φαρμακοποιών και πολιτών στο πλευρό των άνεργων και των άπορων συμπολιτών μας. Τον αγώνα αυτόν τον θεωρούμε αδιαπραγμάτευτο και σταθερό στοιχείο ενός δημοκρατικού και ενωτικού κοινωνικού μετώπου που στρέφεται κατά της σημερινής καταστροφικής πολιτικής των μνημονίων, της κοινωνικής αδικίας, της ανεργίας και της φτώχειας.
   Με αυτά τα δεδομένα, παραδίνουμε το κείμενο του ΚΚΕ στην κρίση της αρτινής κοινωνίας, ιδιαίτερα στη κρίση των εργαζομένων, των άνεργων και των κατατρεγμένων.

Άρτα, 17-7-2014
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

   σημ. Τηλεβόα: Εγώ, ας μην κάνω κανένα σχόλιο για το κείμενο του ΚΚΕ. Τι να πω, πανάθεμά με; Ότι έχουν διαλέξει εχθρό, με βάση τα νιτερέσα που έχει το "μαγαζάκι" τους; Και μιλάω για την ηγεσία, όχι για τον απλό λαό του ΚΚΕ...
   Ας γράψω το σχόλιο που έκανε στο Facebook η Πόπη Μιχελάκου, που είναι ψυχίατρος, από τους πρωτεργάτες του κοινωνικού ιατρείου στην Πρέβεζα, που ήταν εδώ προχθές στην ανοιχτή-συζήτηση στον ΚΡΟΝΟ, στην οποία μίλησε και μοιράστηκε με τους Αρτινούς το "know how", που απέκτησε μέσα από τις δυσκολίες και τις εμπειρίες 3μισι χρόνων λειτουργίας του ιατρείου:
   "Το ΚΚΕ εντέχνως αποσιωπά ότι το ΕΑΜ, το οποίο θεωρεί ιδιοκτησία του, λειτουργούσε με την Κοινωνική Αλληλεγγύη λαϊκά ιατρεία.
   Δυστυχώς, για άλλη μια φορά δίνει χέρι βοηθείας στο σύστημα που χτυπάει με κάθε τρόπο την κοινωνική αλληλεγγύη και τα ιατρεία με πιο πρόσφατο παράδειγμα την έξωση του ιατρείου της Δράμας απο τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου.
   Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται: τέτοια ανακοίνωση έβγαλαν και όταν ξεκινήσαμε πριν 3 χρόνια το Κοινωνικό Ιατρείο Πρέβεζας, αλλά αυτό που κατάφεραν είναι ακόμα και γιατροί από το χώρο του ΚΚΕ να συμμετέχουν και να στηρίζουν το ιατρείο."
   Να γράψω και το σχόλιο της Λίτσας Κιτσαντά στο fb:
   "Δυστυχώς, αν για κάποιους η αλληλεγγύη θεωρείται (και είναι) το όπλο των φτωχών, για το ΚΚΕ θεωρείται ....."συμφιλίωση του λαού με τη φτώχεια και τη μιζέρια, για να απεμπολήσει ο λαός την πάλη". Κρίμα. Πολύ κρίμα ρε παιδιά!
   Η πάλη του λαού για δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας δεν έρχεται σε αντίθεση με την κοινωνική αλληλεγγύη. Ίσα- ίσα. Παλεύουμε για ότι μας ανήκει, αλλά και αυτοοργανωνόμαστε για να στηρίξουμε κάθε άνθρωπο αδύναμο και μόνο. Η αλληλεγγύη είναι μια μορφή αντίστασης των "από κάτω". Αλλά που να το καταλάβει αυτό το ΚΚΕ!!!.....ο δογματισμός σε όλο του το μεγαλείο!"

6 σχόλια:

  1. Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας 1946-1949.
    (απο το 28:30 και μετά για τα ιατρεια και τα σχολεία του ΔΣΕ)
    Για να βλέπουμε και κανα ντοκιμαντέρ μερικοί μερικοί μπας και καταλάβουμε τι σημαίνει και τι θυσίες απαιτούν οι αγώνες... γιατί από το πληκτρολόγιο, το καφενείο και το κομματικό γραφείο όλα απλά και εύκολα φαίνονται.
    Αφιερωμένο και ένα τραγουδάκι για όλους μάς... αριστερούς και αριστερότερους.
    ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ

    Το ΚΚΕ έχει πέσει σε βαθιά κατάθλιψη και καλό θα ήταν κάπως να βοηθηθεί.(εκτός αν δεν καταδέχεται βοήθεια από τους "ενσωματωμένους".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χωρίς να το θέλει, νερό στο μύλο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ρίχνει το ΚΚΕ, όχι μόνο με τη συγκεκριμένη σε αυτό το θέμα στάση, αλλά με την εν γένει τακτική του. Χαράς ευαγγέλια για τους Σαμαρά-Βενιζέλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. To KKE έχει χρόνια που δεν έχει καμία σχέση με τους "δογματισμούς" για το οποίο το κατηγορείτε, αντίθετα έχει συνεχή και αδιάλειπτη σχέση με τους Μπαλτάκους ,με "Βάρκιζες" με τις Κανέλιδες κλπ .

    Η Δημόσια καταγγελία που κάνει δεν είναι τίποτε άλλο απο τις υπηρεσίες που προσφέρει το κώμα από την αρχή του Μνημονίου στην Ελλάδα. θυμηθείτε την απροκάλυπτη προστασία που παρείχε υο κώμα στο κοινοβούλιο στις 20 Οκτωβρίου 2011(γενική απεργία) όταν ψηφίζονταν πολυνομοσχέδιο(του Βενιζέλου) του Μνημονίου και τότε στράφηκαν οργανωμένα μαζί με μπάτσους ενατίων των διαδηλωτών .
    Είναι συνέχεια των συνεχών τηλεοπτικών λιντσαρισμάτων που προσφέρει το ΚΚΕ μέσω των ΜΜΕ του καθεστώτος τόσο κατά του ΣΥΡΙΖΑ(αυτή την εποχή) όσο και άλλων (πχ αναρχικών παλαιότερα-2008).
    Το ΚΚΕ σήμερα δεν έχει κανένα πρόβλημα να ξεπουλά τα δικά του σύμβολα(πχ 902tv) σε ακροδεξιούς και να τα στρέφει κατά όλων μας στηρίζοντας έμπρακτα και με το αζημίωτο , την προπαγάνδα του καθεστώτος, θα χει πρόβλημα να καταγγείλει το Κοινωνικό ιατρείο.. Στην Άρτα το Εργατικό Κέντρο που θα μπορούσε να αποτελεί πυρήνα αντίστασης είναι το πιο ξεχασμένο “ιστορικό μνημείο” της πόλης και αυτό με τεράστια ευθύνη του ΚΚΕ που το “διοικεί”.
    Μην το κατηγορείτε λοιπόν το ΚΚΕ για "δογματισμούς" προσβάλλοντας ιδεολογίες και εμπειρίες λαϊκών αγώνων , όχι μόνο δεν είναι έρμαιο δογματισμών όπως το σχολιάζεται αλλά αντίθετα είναι τόσο εκφυλισμένο ιδεολογικά που να μην παραξενέψει κανέναν αν δείτε την Κανέλα να ψηφίζει και για πρόεδρο της Δημοκρατίας σύμφωνα με τις υποδείξεις του Μπαλτάκου ..

    Το κοινωνικό Ιατρείο είναι πράξη αλληλεγγύης και σε καμία μα καμία περίπτωση αυτοί που βρήκαν επιτέλους την πολιτική ευθύνη να το κάνουν να μην πισωγυρίσουν από φαινόμενα αντίδρασης αλλά να προχωρήσουν , τα υπόλοιπα είναι καταδικασμένα να μείνουν υπόλοιπα..

    φωτο εποχής :http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/04/blog-post_3.html

    "17/11/1973"

    "17/11/1973"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΚΕΔΕΣ. ΗΤΑΝ ΝΟΣΤΙΜΑ ΤΑ ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΤΙΣΣΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΚΚΕΔΕΣ ΤΟ ΤΙΜΑΝΕ ΕΣΑΕΙ.ΠΑΝΤΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ,ΕΓΩ ΣΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ. ΑΛΛΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΓΝΗΣΙΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΤΥΠΟΥ ΨΑΡΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΜΠΑΡΜΠΑ ΦΩΤ , ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΣΦΥΡΟΔΡΕΠΑΝΟΣ,ΤΥΠΟΥ ΑΛΕΚΑΣ ,ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑ ,ΚΑΝΕΛΛΗΣ [ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ ΠΑΛΙ Ο ΑΠΙΘΑΝΟΣΑΛΕΞΗ ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΛΕΡΤ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΛΕΚΑΔΕΣ.ΠΑΡΑΚΑΛΕΤΟ Μ..... ΞΥΝΟ Γ............Ι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας πρόλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ τσουτσουνοπνηχτηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι προφανές ότι από τους αγνακτισμένους έως και τους παραγωγούς που μοίραζαν πατάτες δωρεάν στον κόσμο έπρεπε να βρίσκονται υπο την αιγίδα του ΚΚΕ αλλιώς είναι εκ του πονηρού.Το φαρμακείο θα γλίτωνε τώρα που το οργανώνει και ο ΣΥΡΙΖΑ.όσο για την δημιουργία κινήματος που λέει εννοεί υπο την αιγίδα του ΚΚΕ..΄΄γαμώτο μας πρόλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ΄΄

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.