11 Οκτ 2017

Νίκη της προόδου και των ατομικών δικαιωμάτων έναντι της συντήρησης και του σκοταδισμού

- Αλέξης Τσίπρας: Έχουμε επιλέξει τον δρόμο της υπεράσπισης και της διεύρυνσης των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων
- Απαξιωτική ταύτιση διεμφυλικών με... εξωγήινους και ψυχοπάθεια από Μητσοτάκη
- Πολυδιάσπαση στην Κεντροαριστερά
- Χαιρετίζουν τον νόμο η αρμόδια επιτροπή της Ευρωβουλής και η Διεθνής Αμνηστία

   «Με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία 171 βουλευτών υπερψηφίστηκε ένα νομοσχέδιο τομή, που διευρύνει την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, κατοχυρώνοντας νομοθετικά το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού φύλου» σημειώνουν από την κυβέρνηση, αναφορικά με το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία σήμερα
   Στην κυβέρνηση σχολιάζουν ότι «τελικά, μόνοι εκτεθειμένοι είναι όσοι προσπάθησαν να παίξουν παιχνίδια πολιτικών σκοπιμοτήτων, με αφορμή ένα ζήτημα αναγνώρισης και κατοχύρωσης ατομικών δικαιωμάτων».
   Υπογραμμίζουν, δε, ότι «το πολιτικό δίλημμα της εποχής εξακολουθεί να είναι ένα: Με την πρόοδο για μία κοινωνία του 21ού αιώνα ή με τη συντήρηση και το σκοταδισμό» για να τονίσουν ότι «η ελληνική Βουλή σήμερα απάντησε με σαφήνεια υπέρ της προόδου».
   "Έχουμε επιλέξει τον δρόμο της υπεράσπισης και της διεύρυνσης των ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων, όπως αρμόζει σε ένα ευνομούμενο κράτος δικαίου... Η Εθνική Αντιπροσωπεία, καλείται αυτές τις μέρες να πράξει το αυτονόητο, απέναντι σε ένα σημαντικό τμήμα συμπολιτών μας που για δεκαετίες παρέμεινε ηθελημένα από την Πολιτεία, αόρατο", τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την κατοχύρωση της ταυτότητας φύλου.



   Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αμέσως μετά την ψήφιση του  νομοσχεδίου για την ταυτότητα φύλου, σχολίασε στον λογαριασμό του στο twitter: Η πρόοδος, ο σεβασμός του διαφορετικού και η ανθρώπινη ελευθερία νίκησαν το σκοταδισμό, το μίσος και την υποκρισία.


   Από την άλλη, την παράσταση έκλεψε το αποστομωτικό επιχείρημα Μητσοτάκη για τον ψυχίατρο που του είπε για έναν εξωγήινο στον Υμηττό, που έπεισε έναν νεαρό να κάνει αλλαγή φύλου, το οποίο όπως ήταν φυσικό δημιούργησε τον κακό χαμό στο διαδίκτυο, με το #ενας_εξωγηινος_μου_ειπε. Αλλά, πέρα από την όποια πλάκα έχει ο πρόεδρος της Ν.Δ., αυτή η απαξιωτική ταύτιση διεμφυλικών με... εξωγήινους και ψυχοπάθεια από τον Μητσοτάκη, αποκαλύπτει το σκοτεινό πρόσωπο, μιας σκοταδιστικής αντίληψης, που βαφτίζει κάθε τι που αποκλίνει της "κανονικότητας", όπως κάποιοι την αντιλαμβάνονται ως πάθηση, που χρήζει ψυχιατρικής αντιμετώπισης!
   Δικαίως του απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας:
   «Αυτή η επιλογή του κ. Μητσοτάκη να αναφερθεί σε αυτό το παράδειγμα, ότι τάχα ένας ψυχίατρος του είπε ότι δεν μπορούμε να δίνουμε την επιλογή σε έναν άνθρωπο 18 ετών χωρίς ιατρική γνωμάτευση, διότι αναφέρθηκε στην περίπτωση ατόμου που όταν ρωτήθηκε από τον γιατρό γιατί κάνει αυτήν την επιλογή, εκείνος του απάντησε ότι πήγε στον Υμηττό και του το είπαν οι εξωγήινοι. Αυτό είναι ντροπή! Είναι ντροπιαστικό να υβρίζει μία κοινωνική κατηγορία που έχει το δικαίωμα της επιλογής ότι τάχα χρήζει ιατρικής και ψυχιατρικής περίθαλψης διότι διεκδικεί το δικαίωμα της επιλογής. Είναι ντροπή και αναμένω τον κ. Μητσοτάκη να πάρει πίσω αυτή την υβριστική αναφορά απέναντι σε συμπολίτες μας που διεκδικούν το δικαίωμα, που ούτε ο ίδιος αρνείται», προσθέτοντας ότι αυτή η άστοχη αναφορά του προέδρου της ΝΔ σηματοδοτεί ότι όσοι διεκδικούν αυτό το δικαίωμα της επιλογής χρήζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης.
   Όσον αφορά την λεγόμενη Κεντροαριστερά εκεί υπήρξε πολυδιάσπαση. Τρεις υποψήφιοι αρχηγοί (Γεννηματά, Μανιάτης, Κωνσταντινόπουλος) σιώπησαν και απουσίασαν. "Ναι" από Θεοδωράκη και Θεοχαρόπουλο. Για "φυγομαχία" κατηγόρησε τη Γεννηματά ο Καμίνης, αιχμές και από τον Ραγκούση, για την επιλογή της Φώφης Γεννηματά να... περιοδεύσει στην Κρήτη και να δοξαστεί κρυπτόμενη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.