12 Ιαν 2016

Υπογράφτηκε η απόφαση για την κατασκευή του κάθετου άξονα σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια οδό

- Από τον ανισόπεδο κόμβο Φιλιππιάδας μέχρι την παραλιακή οδό Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας
- Ανισόπεδος κόμβος στη Γέφυρα Καλογήρου

   Σύμφωνα με την ενημέρωση των τοπικών βουλευτών, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης υπέγραψε ήδη την απόφαση για την κατασκευή του κάθετου άξονα που θα συνδέει την πόλη της Πρέβεζας με την Ιόνια οδό, ενώ αναμένεται να υπογραφεί και η σύμβαση με την εταιρεία που κατασκευάζει την Ιόνια οδό.
   Λεπτομέρειες αναμένεται να γίνουν γνωστές το επόμενο διάστημα, ωστόσο, σύμφωνα με τη μελέτη που είχε δρομολογηθεί επί των ημερών του Σταύρου Καλογιάννη στο υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προβλέπεται η σύνδεση της Ιόνιας Οδού από τον ανισόπεδο κόμβο Φιλιππιάδας μέχρι την παραλιακή οδό Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας.
   Η μελέτη περιελάμβανε ανισόπεδους κόμβους στη γέφυρα Καλογήρου και στη θέση Φραξήλα της Εθνικής Οδού Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, και νέα χάραξη τετράιχνης διατομής στο τμήμα από την Ιόνια Οδό έως την γέφυρα Καλογήρου και στο τμήμα από τον κόμβο Θεσπρωτικού έως τα όρια του Λούρου (παράκαμψη Λούρου). Η υπόλοιπη οδική αρτηρία προβλέπεται να αναβαθμιστεί σε αυτοκινητόδρομο τετράιχνης διατομής δύο λωρίδων ανά κατεύθυνση, με διαχωριστική νησίδα τύπου New Jersey.
   Το έργο αυτό αποτελούσε μία από τις βασικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Ηπείρου, καθώς βγάζει την Πρέβεζα από την συγκοινωνιακή απομόνωση και αξιοποιεί σε μέγιστο βαθμό τα οφέλη της Ιόνιας Οδού.
πηγή

6 σχόλια:

  1. Δεν ξέραμε προεκλογικά ότι ο σύριζα θα χάριζε τα δημόσια έργα σε μεγαλοεργολάβους, χωρίς δημόσιο διαγωνισμό. Εάν όντως είναι αληθινή η πληροφορία, που γράφεις παραπάνω, ότι "αναμένεται να υπογραφεί και η σύμβαση με την εταιρεία που κατασκευάζει την Ιόνια οδό", τότε η ιστορία με τους νταβαντζήδες του καραμανλή θα είναι ανεκδοτάκι μπροστά στα πεπραγμένα σπίρτζη. Με τις υγείες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού ξέρεις βρε Μιχάλη, ότι όλα αυτά τα έργα δίνονται με διαγωνισμό. Γιατί κατευθέίαν να ρίξεις τόσο εύκολα το ανάθεμα; Προφανώς η αρχική πηγή (Ηπειρωτικός Αγών) το έγραψε έτσι και όλοι οι υπόλοιποι το αναπαράγουμε. Εκτός κι αν η αρχική σύμβαση συμπεριλάμβανε τη σύνδεση και για κάποιο λόγο είχε παγώσει. Αληθινά δεν ξέρω.
    Για το μόνο που είμαι, όμως, σίγουρος είναι ότι δεν χρειάζεται να ανησυχείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αποκλείεται να υπογράφηκε η απόφαση κατασκευής του συγκεκριμένου έργου όταν καλά καλά δεν έχουν αρχίσει οι μελέτες που το αφορούν. Αυτή τη στιγμή εκτελούνται οι έρευνες υπαίθρου (γεωτρήσεις κλπ) που απαιτούνται για την εκπόνηση των γεωτεχνικών μελετών, των στατικών μελετών των τεχνικών, των μελετών οδοποιϊας κλπ κλπ. Όποτε έχουμε πολύ μέλλον μπροστά μας ώσπου να φθάσουμε στην υπογραφή της απόφασης κατασκευής του εν λόγο έργου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η απόφαση που υπογράφηκε και ακολούθως αναρτήθηκε, στις 7/12/15, αφορά την έγκριση εκπόνησης των επόμενων σταδίων της μελέτης του έργου.
      Είναι προφανές ότι η εφημερίδα ή δεν γνώριζε ακριβώς την απόφαση ή είπε να κάνει πιο "πιασάρικο" τον τίτλο

      Διαγραφή
  4. Ζητώ Δημοσίως ΣΥΓΝΩΜΗ που παρασύρθηκα από "μούφα" ανάρτηση. Η απόφαση είναι η " https://app.diavgeia.gov.gr/decision/view/7%CE%9B404653%CE%9F%CE%9E-%CE%97%CE%9A%CE%A6 ".
    Υ.Γ. καλό θα ήταν να πρόσεχαν περισσότερο τα site τι γράφουν, όπως θα πρέπει να προσέχουμε και εμείς περισσότερο τι διαβάζουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το έγραψα κι εγώ νωρίτερα Μιχάλη:
      "Η απόφαση που υπογράφηκε και ακολούθως αναρτήθηκε, στις 7/12/15, αφορά την έγκριση εκπόνησης των επόμενων σταδίων της μελέτης του έργου.
      Είναι προφανές ότι η εφημερίδα ή δεν γνώριζε ακριβώς την απόφαση ή είπε να κάνει πιο "πιασάρικο" τον τίτλο"
      Πρέπει να προσέχουμε από ποια "πηγή' πίνουμε νερό

      Διαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.