11 Οκτ 2017

Τι δεν μας είπαν τα κανάλια την Τρίτη 10 Οκτωβρίου

Ούτε μια συνέντευξη με εξωγήινο δεν έδειξαν στα δελτία ειδήσεων...


   Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων το κατά τα κανάλια «αμφιλεγόμενο» νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου και η συζήτηση στη Βουλή, ούτε λέξη για τους εξωγήινους...
   Υπήρξαν, όμως, όπως πάντα, και οι ειδήσεις που τα κανάλια είτε δεν... βλέπουν είτε περνούν στα ψιλά...
   Ας δούμε μερικές:

«Νίκη της προόδου έναντι της συντήρησης και του σκοταδισμού»

«Με ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία 171 βουλευτών υπερψηφίστηκε ένα νομοσχέδιο τομή, που διευρύνει την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, κατοχυρώνοντας νομοθετικά το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού φύλου». (αναλυτικά)


Δεν τους χτύπησαν εξωγήινοι

 one or more people, crowd and outdoor
Τάγμα εφόδου φασιστοειδών στην Γκορυτσά Ασπροπύργου, επιτέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου με σιδηρογροθιές κατά δύο μεταναστών εργατών την ώρα που βρίσκονταν σε θερμοκήπια και δούλευαν.  O ΣΥΡΙΖΑ, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και η Πακιστανική Κοινότητα πραγματοποίησαν διαδήλωση στην περιοχή του Ασπροπύργου το απόγευμα της Τρίτης, ζητώντας να γίνουν άμεσα συλλήψεις των γνωστών, πλέον, δραστών, που όλο το προηγούμενο διάστημα τρομοκρατούν τους εργάτες γης στα ματωμένα χωράφια. (αναλυτικά)

Αλ. Τσίπρας: Η αποϊδρυματοποίηση στο κέντρο της πολιτικής μας για την Ψυχική Υγεία

«Κομβικό στοιχείο της πολιτικής μας στο χώρο της ψυχικής υγείας είναι η αποϊδρυματοποίηση και η θεραπεία των πασχόντων όχι μέσα από τον αποκλεισμό, αλλά μέσα στην κοινότητα, διά της εξοικείωσης με την κοινωνία και τις λειτουργίες της». (αναλυτικά)

Η ανάπτυξη της υπαίθρου στο επίκεντρο του 4ου Περιφερειακού Συνεδρίου

Σε εξέλιξη οι διήμερες εργασίες του Συνεδρίου στη Λάρισα, οι οποίες ολοκληρώνονται την Τετάρτη το βράδυ με την κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.(αναλυτικά)

Επιδότηση εισφορών έως 350 ευρώ για «μπλοκάκια» που μπαίνουν σε μισθολόγιο

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση για το πρόγραμμα ενίσχυσης της απασχόλησης 40.000 αμειβόμενων με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, με μετατροπή της σύμβασης παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών σε σύμβαση εξαρτημένης εργασίας. (αναλυτικά)

Από τον Ιανουάριο του 2015 έχουν δημιουργηθεί 250.000 θέσεις εργασίας

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου  σε δηλώσεις της σχετικά με την αγορά εργασίας στη χώρα σημείωσε πως «από τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τον μήνα Ιούλιο, έχουν δημιουργηθεί 250.000 θέσεις εργασίας», επισημαίνοντας πως περίπου οι μισές θέσεις εργασίας είναι μερικής απασχόλησης και οι άλλες μισές είναι πλήρους απασχόλησης. (αναλυτικά)

Προβλέψεις ΔΝΤ για υψηλότερη ανάπτυξη το 2017 στην Ελλάδα – Πιο αισιόδοξο το Ταμείο και από το ελληνικό ΥΠΟΙΚ

Πιο αισιόδοξο από το υπουργείο Oικονομικών για τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας εμφανίζεται το ΔΝΤ αφήνοντας περιθώρια ο ρυθμός ανάπτυξης για το 2017 να αγγίξει ακόμη και το 2% του ΑΕΠ. (αναλυτικά)

Σύντομα ενεργοποιείται η ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές προς τον ΕΦΚΑ

Η υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε ότι σύντομα αναμένεται να υπογραφεί η σχετική απόφαση. (αναλυτικά)

Στον Άρειο Πάγο η Κ. Κούνεβα: «Κανένας να μη μάθει να ζει με το άδικο»

Η απόφαση του Αρείου Πάγου αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες. (αναλυτικά)

Καταβολή 4.200 νέων συντάξεων

Σε εμβόλιμη πληρωμή 4.193 νέων κύριων συντάξεων, ύψους 12,651 εκατ. ευρώ, προχώρησε την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), στο πλαίσιο της εφαρμογής του προγράμματος εξόφλησης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων. Στο ίδιο πλαίσιο, εμβόλιμες πληρωμές νέων συνταξιοδοτικών παροχών θα πραγματοποιηθούν και το επόμενο διάστημα. (αναλυτικά)

«Η Ελλάδα αναπτύσσει τα δίκτυα και τις υποδομές της, αυξάνοντας το εκτόπισμά της»

Αισιόδοξος για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας μέσω της ανάπτυξης σύγχρονων και αξιόπιστων δικτύων, εμφανίστηκε ο υπουργός Ψηφιακής Οικονομίας, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Ν. Παππάς. (αναλυτικά)

Σημαντική αύξηση 5,6% σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο

Ειδικά η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών αυξήθηκε 3,1%. (αναλυτικά)

Καμία αύξηση στα τιμολόγια ρεύματος, εκπτώσεις έως 80% για τους φτωχούς

Δεν θα γίνει καμία αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος, ενώ θα υπάρξουν εκπτώσεις έως 80 % για τους φτωχούς δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ), με δικλείδες ασφαλείας, όπως η περιουσιακή κατάσταση για να προλαμβάνονται κρούσματα κατάχρησης των επιδοτούμενων τιμολογίων. (αναλυτικά)

«Πάρκο ΑμεΑ για όλους» στο πρώην ορφανοτροφείο στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης

Πρότυπο πάρκο για Άτομα με Αναπηρίες για όλα τα Βαλκάνια χαρακτήρισε το πάρκο που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στο οικόπεδο του πρώην ορφανοτροφείου «Μέγας Αλέξανδρος» στην περιοχή της Άνω Τούμπας Θεσσαλονίκης, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4, και τους Απόστολο Λυκεσά και Ευγενία Χατζηγεωργίου. (αναλυτικά)

Οι πρωτοβουλίες του υπουργείου Υγείας για την πρόσβαση των ασθενών σε σκευάσματα που περιέχουν κάνναβη

«Το επόμενο βήμα, που είναι η διευκόλυνση παραγωγικών επενδύσεων και αναπτυξιακών προοπτικών στον τομέα αυτό, είναι αντικείμενο διυπουργικής συνεργασίας, στην οποία το Υπουργείο Υγείας συμμετέχει ενεργά με βάση τις δικές του αρμοδιότητες και ευθύνες», τονίζει ο Ανδ. Ξανθός απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. (αναλυτικά)

Στο ΦΕΚ η απόφαση για την παροχή δωρεάν παροχής ευρυζωνικής σύνδεσης στους κατοίκους απομακρυσμένων νησιών

Ο προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στα 3.500.000 ευρώ. (αναλυτικά)

Σε λειτουργία μετά από τρία χρόνια η Κινητή Μονάδα Προληπτικού Ελέγχου του Θεαγενείου

Μετά από τρία χρόνια, μπαίνει ξανά σε λειτουργία η Κινητή Μονάδα Προληπτικού Ελέγχου του Θεαγένειου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης προκειμένου να δώσει τη δυνατότητα στις γυναίκες να κάνουν ψηφιακή μαστογραφία και τεστ ΠΑΠ. (αναλυτικά)
 

«Κατάσταση έκτακτης ανάγκης» για τους πρόσφυγες στα νησιά, επιδείνωση της ψυχικής υγείας των εγκλωβισμένων

«Κατάσταση έκτακτης ανάγκης» με επιδείνωση της ψυχικής υγείας των προσφύγων και μεταναστών που βρίσκονται στα νησιά διαπιστώνουν, σε έκθεσή τους, οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» και στέλνουν ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας να κάνει «ένα γενναίο βήμα προς την κατεύθυνση του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης» και να επιτρέψει «τον απεγκλωβισμό των ανθρώπων από τα νησιά και την μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα σε αξιοπρεπείς συνθήκες». (αναλυτικά)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.