19 Ιουλ 2016

Έφοδος φοροελεγκτών στο σπίτι στενού συνεργάτη του Μητσοτάκη, πρώην στελέχους της UBS

- Από την UBS και το ΤΧΣ, στην ΝΔ και από εκεί στο στόχαστρο των αρχών
- Όλγα Γεροβασίλη: Η χώρα και οι πολίτες δεν μπορούν να είναι όμηροι των κυκλωμάτων διαφθοράς 
- ΣΥΡΙΖΑ: Ν.Δ., το κόμμα των οφσόρ, της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής
- Ράνια Σβίγκου: Με τόσους "ειδικούς" στα τραπεζικά κι ακόμα να απαντήσει ο Μητσοτάκης για τον Κήρυκα

   Έφοδο στην κατοικία πρώην στελέχους της τράπεζας UBS, πρώην προέδρου του γενικού συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, επί κυβερνήσεως Σαμαρά και νυν στενού συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, που του ανέθεσε την σύνταξη του προγράμματος για την ενότητα της ανάπτυξης, πραγματοποίησαν οι ελληνικές αρχές, πριν από λίγες μέρες, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times. Η έρευνα έγινε στο σπίτι του Χρήστου Σκλαβούνη, στις 4 Ιουλίου και οι αρχές κατάσχεσαν υπολογιστές, έγγραφα και ψηφιακούς δίσκους.
   Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times, η έρευνα εντάσσεται στο πλαίσιο πανευρωπαϊκής προσπάθειας αποκάλυψης των μυστικών ελβετικών τραπεζών, με στόχο τον εντοπισμό κεφαλαίων που δεν έχουν φορολογηθεί.
   Η εφημερίδα Financial Times επισημαίνει ότι στην πανευρωπαϊκή έρευνα συμμετέχουν ενεργά οι ελληνικές αρχές.
   Ο Χρήστος Σκλαβούνης διετέλεσε για χρόνια στέλεχος της UBS στην Ελλάδα και το Μάιο του 2013, επί κυβερνήσεως Σαμαρά, με απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, o Χρήστος Σκλαβούνης αναλάμβανε πρόεδρος του γενικού συμβουλίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Στο βιογραφικό του περίοπτη θέση είχε η προηγούμενη θέση του ως στέλεχος της UBS «με βάση το Λονδίνο και στη συνέχεια την Ανατολική Ευρώπη και την Ελλάδα».
   Υπέβαλλε την παραίτησή του τον Μάρτιο του 2015, 2 μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ και φυσικά έγινε δεκτή.
   Κατά την διετή θητεία του στο ΤΧΣ είχε βρεθεί στο επίκεντρο δημοσιευμάτων για τον υψηλό μισθό που ελάμβανε. Συγκεκριμένα, ενώ ο προκάτοχός του αμοιβόταν με περίπου 100 χιλιάδες ευρώ, ο Χρ. Σκλαβούνης ελάμβανε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, 175 χιλιάδες ευρώ το χρόνο.
   Ο Χρήστος Σκλαβούνης ξαναμπήκε στην δημόσια ζωή του τόπου τον Φεβρουάριο του 2016, όταν, κατά την παρουσίαση των αξόνων και των επιτροπών του προγράμματος της ΝΔ, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο αντιπρόεδρος, Κωστής Χατζηδάκης, ανακοίνωναν ότι το πρώην στέλεχος της της UBS αναλαμβάνει την σύνταξη του προγράμματος για την ενότητα της ανάπτυξης.
   "Η ενότητα της Ανάπτυξης θα περιλαμβάνει τη μακροοικονομία, τις επενδύσεις, όλους τους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας, πχ την ψηφιακή οικονομία, τον τουρισμό, τη ναυτιλία, τον πρωτογενή τομέα κλπ. Και ως κεντρική πολιτική κατεύθυνση θα έχει το δίπτυχο «μικρότεροι φόροι - περισσότερες επενδύσεις» ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Να αρχίσει η Ελλάδα να δουλεύει ξανά! Επικεφαλής στην ενότητα αυτή θα είναι ο κ. Χρήστος Σκλαβούνης, Πρόεδρος του ΤΧΣ (2013-2015), με διεθνή καριέρα στην επενδυτική τραπεζική" τόνισε στην παρουσίαση ο Κωστής Χατζηδάκης.
   Πέντε μήνες μετά, ο Χρήστος Σκλαβούνης βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών.

Όλγα Γεροβασίλη: Η χώρα και οι πολίτες δεν μπορούν να είναι όμηροι των κυκλωμάτων διαφθοράς
"Oι ελληνικές αρχές θα πράξουν τα δέοντα και με ταχύτατες διαδικασίες έτσι ώστε να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον"
   “Οι ελληνικές αρχές κινήθηκαν με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα έχοντας ως γνώμονα την απόδοση δικαιοσύνης”, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα των Financial Times για τις πρακτικές της τράπεζας UBS στην Ελλάδα και την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία πρώην στελέχους της τράπεζας, Χρήστου Σκλαβούνη.
   Όπως αποκάλυψε η Όλγα Γεροβασίλη, η συγκεκριμένη υπόθεση βρίσκεται ήδη στα χέρια της δικαιοσύνης, η οποία θα εξετάσει τις πιθανές παραβάσεις που προκύπτουν από τα στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά την έρευνα.
   Η κυβερνητική εκπρόσωπος τονίζει ότι οι ελληνικές αρχές θα αξιοποιήσουν “όλους τους διαύλους επικοινωνίας καθώς και την τεχνογνωσία άλλων χωρών στη μάχη απέναντι στην αυθαιρεσία των τραπεζικών ιδρυμάτων καθώς και αυτήν των επιφανών πελατών τους που επιλέγουν να φοροδιαφεύγουν”.

ΣΥΡΙΖΑ: Ν.Δ., το κόμμα των οφσόρ, της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
   «Για τη Ν.Δ. η ανάδειξη σε θέση ευθύνης προϋποθέτει βιογραφικό εμπλοκής σε υποθέσεις διαφθοράς» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την έφοδο φοροελεγκτών στο σπίτι του Χρ. Σκλαβούνη«Μετά τον Στ. Παπασταύρου και τον Γκ. Χαρδούβελλη, η προσθήκη του Χρ. Σκλαβούνη στο παλμαρέ της Νέας Δημοκρατίας δείχνει ξεκάθαρα πως η Ν.Δ. είναι το κόμμα των offshore, της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας την έφοδο φοροελεγκτών στο σπίτι πρώην τοπικού διευθυντή της UBS.
   Όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η UBS ελέγχεται ως ύποπτη για εκατοντάδες υποθέσεις φοροδιαφυγής, οι οποίες είχαν περιέλθει στα χέρια των ελληνικών αρχών ήδη από το 2012. «Ωστόσο, το 2013, ο Χρ. Σκλαβούνης, πρώην διευθυντής της στην Ελλάδα, αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά τοποθετούμενος στην προεδρία του ΤΧΣ. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο νέος πρόεδρος της Ν.Δ., Κ. Μητσοτάκης, τοποθέτησε τον Χρ. Σκλαβούνη τον περασμένο Φεβρουάριο στην ομάδα των εμπειρογνωμόνων της, δίνοντάς του μάλιστα το χρίσμα του υπεύθυνου για τον τομέα ανάπτυξης» (http://nd.gr/sites/default/files/attachments/epikefalis-thematikon.pdf)..
   «Τρανή απόδειξη ότι για τη Ν.Δ. η ανάδειξη σε θέση ευθύνης προϋποθέτει βιογραφικό εμπλοκής σε υποθέσεις διαφθοράς. Ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. είναι έκθετοι για μια ακόμα φορά για τις αμαρτωλές τους σχέσεις με ένα σάπιο σύστημα διαπλοκής και οφείλουν να απολογηθούν στον ελληνικό λαό» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
   Για τον Μητσοτάκη η ανάπτυξη είναι συνώνυμη με την φοροδιαφυγή και την διαφθορά
   «Τώρα η Ν.Δ. καλύπτει και τον κ. Σκλαβούνη, όπως έκανε στο παρελθόν με τον κ. Παπασταύρου, και τον κ. Χαρδούβελη»
   Επανέρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση εφόδου στο σπίτι πρώην στελέχους της τράπεζας UBS και νυν συνεργάτη της ΝΔ Χρήστου Σκλαβούνη.
   «Τα στοιχεία για την UBS ο ίδιος ο κ. Σαμαράς είχε αρνηθεί να τα παραλάβει από τις γερμανικές αρχές για να τα αξιοποιήσει. Τώρα η Ν.Δ. καλύπτει και τον κ. Σκλαβούνη, όπως έκανε στο παρελθόν με τον κ. Παπασταύρου, και τον κ. Χαρδούβελη. Λογικό και αναμενόμενο. Κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
   Όπως σημειώνει, ο Μητσοτάκης «της Siemens και της ΚΗΡΥΞ Α.Ε. πρέπει να περιστοιχίζεται από τους αντίστοιχους συνεργάτες. Στον τομέα της ανάπτυξης, καταλαβαίνουμε ότι ο κ. Σκλαβούνης παραμένει υπεύθυνος, ακριβώς γιατί ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει στο μυαλό του μια ανάπτυξη συνώνυμη με τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά».

Ράνια Σβίγκου: Με τόσους "ειδικούς" στα τραπεζικά κι ακόμα να απαντήσει ο Μητσοτάκης για τον Κήρυκα
   «Παπασταύρου, Χαρδούβελης, Σκλαβούνης. Με τόσους "ειδικούς" στα τραπεζικά κι ακόμα να απαντήσει ο Μητσοτάκης για το δάνειο Κήρυκα»
   Την έφοδο στην οικία του πρώην διευθυντικού στελέχους της τράπεζας UBS Χρήστου Σκλαβούνη σχολίασε με καυστικό τρόπο στο twitter η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.