16 Νοε 2014

Η Όλγα Γεροβασίλη στην Καλαμπάκα για την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ

Τα κύρια σημεία του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης

   Ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση διοργάνωσε χθες, Σάββατο 15 Νοεμβρίου, το βράδυ, στην Καλαμπάκα, η τοπική Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και των θέσεών του για την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας και της χώρας, με ομιλήτριες τις Όλγα Γεροβασίλη, (βουλευτή Άρτας και υπεύθυνη εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για τον έλεγχο του κυβερνητικού έργου στα θέματα του Υπουργείου Εσωτερικών), και την βουλευτή Τρικάλων Παναγιώτα Δριτσέλη.
   Βασικός στόχος της εκδήλωσης αποτέλεσε αφενός, η παρουσίαση της δέσμης άμεσων μέτρων επανεκκίνησης της οικονομίας και αφετέρου, η καταγραφή των απόψεων των πολιτών, σχετικά με τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή της Καλαμπάκας και της χώρας.
   Η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε στα βασικά σημεία του προγράμματος και κλείνοντας σημείωσε ότι ο Ελληνικός λαός δεν έχει τίποτε το θετικό να περιμένει από τη σημερινή Κυβέρνηση, η οποία ηττήθηκε από τα δικά της μέτρα και τις δικές της πολιτικές. «Θα κάνουν ό,τι μπορούν, για να κρατηθούν στην εξουσία, όμως μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέδιο ελπίδας και προοπτικής για τον τόπο μας και τον λαό μας», κατέληξε.
   Η Παναγιώτα Δριτσέλη σημείωσε ότι η Κυβέρνηση πνέει τα λοίσθια, αλλά παρά τα συνεχόμενα «Βατερλό» της, συνεχίζει να εμπαίζει τον λαό και να του τάζει, είπε και κατέληξε: «Για να δοθεί η δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, χρειάζεται η στήριξη του λαού, διότι διανύουμε την τελική πορεία ανατροπής».
   Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και η βουλευτής Β΄ Αθήνας Φωτεινή Κούβελα, η οποία κατάγεται από την περιοχή. Η κ. Κούβελα αναφέρθηκε στην επέτειο του Πολυτεχνείου και τόνισε είναι αναγκαίο να μην νικήσει η λήθη αλλά η μνήμη.

Τα κύρια σημεία
   Το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης περιλαμβάνει τους τέσσερις μεγάλους πυλώνες για την αντιστροφή της κοινωνικής και οικονομικής αποδιάρθρωσης, την ανόρθωση της οικονομίας και την έξοδο από τη κρίση:
- Α΄ ΠΥΛΩΝΑΣ: Το Πρόγραμμά μας για την αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης,
- Β΄ ΠΥΛΩΝΑΣ: Τα άμεσα μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας
- Γ΄ ΠΥΛΩΝΑΣ: Το εθνικό σχέδιο για την ανάκτησης της εργασίας
- Δ΄ ΠΥΛΩΝΑΣ: Ο θεσμικός και δημοκρατικός μετασχηματισμό του πολιτικού συστήματος

Α. Το πρόγραμμα για την άμεση αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης , εκτιμώμενου κόστος της τάξεως των 2 δισ. ευρώ, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πλέγμα παρεμβάσεων έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να υψώσουμε αμέσως ασπίδα προστασίας για τα πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα. Περιλαμβάνει:
   1. Δωρεάν ρεύμα σε 300000 νοικοκυριά κάτω από το όριο της φτώχειας.
   2. Πρόγραμμα επιδότησης διατροφής με κουπόνια σίτισης σε 300.000 άπορες οικογένειες.
   3. Δωρεάν ιατρική περίθαλψη για όλους/ Δραστική μείωση συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη.
   4. Πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης. Στόχος η εξασφάλιση σε πρώτη φάση 30.000 διαμερισμάτων, με την επιδότηση του ενοικίου στα €3 ανά τμ.
   5. Στήριξη χαμηλοσυνταξιούχων.
   6. Ειδική κάρτα μετακίνησης με τα μαζικά μέσα μεταφοράς
   7. Κατάργηση της εξίσωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης.

Β. Ο δεύτερος πυλώνας περιλαμβάνει μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας που έχουν ως προτεραιότητα την άρση της φορολογικής καταστολής στην πραγματική οικονομία, τη νέα σεισάχθεια βαρών, την ενίσχυση της ρευστότητας και της ζήτησης.
   (1) Μέτρα για την άμεση άρση της καταστολής στη πραγματική οικονομία
i. Συστήνουμε Ειδικές Επιτροπές Εξώδικου Διακανονισμού σε κάθε περιφέρεια για την Άμεση εκκαθάριση των βεβαιωμένων και ανείσπρακτων φορολογικών υποχρεώσεων μέχρι τις 31.12.2014
ii. Τα ποσά που θα προκύψουν από την εκκαθάριση ρυθμίζονται σε 84 μηνιαίες δόσεις και σε κάθε περίπτωση έτσι ώστε το συνολικό ποσό των ετήσιων δόσεων να είναι μέχρι το 20% του ετήσιου εισοδήματος του οφειλέτη.
iii. Σε αντίστοιχη διαδικασία ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών προχωρούν και τα ασφαλιστικά ταμεία.
iv. Άμεση παύση ποινικών διώξεων και κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών, πρώτης κατοικίας, μισθών, κλπ, καθώς και χορήγηση φορολογικής ενημερότητας, σε όσους εντάσσονται στη διαδικασία ρύθμισης.
v. Δωδεκάμηνη αναστολή διώξεων και αναγκαστικών μέτρων σε οφειλέτες με αποδεδειγμένο μηδενικό εισόδημα, που εντάσσονται στη ρύθμιση.
vi. Κατάργηση της αντισυνταγματικής αυτόφωρης διαδικασία για οφειλές προς το Δημόσιο
vii. Κατάργηση της προκαταβολής 50% της βεβαιωθείσας οφειλής ως προϋπόθεση προσφυγής του φορολογουμένου στη Δικαιοσύνη, που οδηγεί σε στέρηση της δικαστικής προστασίας σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν.
   (2) Άμεση Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. (προστασία της περιουσίας). Θεσπίζουμε κοινωνικά δίκαιο φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας (ΦΜΑΠ)
   (3) Επαναφορά αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ
   (4) Θεσμοθετούμε τη «νέα σεισάχθεια» για τη ρύθμιση των λεγόμενων «κόκκινων δανείων», που είναι προϋπόθεση για την εξυγίανση των χαρτοφυλακίων των τραπεζών, την αποκατάσταση της ρευστότητας, την ανακούφιση και την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της οικονομίας. Τις αμέσως προσεχείς ημέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για επ' αόριστο παράταση της αναστολής στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, αξίας έως €300000.
   (5) Ίδρυση αναπτυξιακής τράπεζας και τραπεζών ειδικού σκοπού
   (6) Επαναφορά κατώτατου μισθού

Γ. Σχέδιο ανάκτησης της εργασίας.
   (1) Άμεση επαναφορά της εργασιακής νομοθεσίας, της μετενέργειας, των εργασιακών δικαιωμάτων.
   (2) Πρόγραμμα 300.000 νέων θέσεων εργασίας σε δημόσιο, ιδιωτικό τομέα και κοινωνική οικονομία.
   (3) Διευρύνουμε τον αριθμό των δικαιούχων του επιδόματος ανεργίας

Δ. Παρεμβάσεις για τη θεσμική και δημοκρατική ανασυγκρότηση του κράτους.
   (α). Προωθούμε την περιφερειακή συγκρότηση του κράτους. Ενισχύουμε, αρχικά, τη δημοκρατική συμμετοχή και διαφάνεια, την οικονομική αυτοτέλεια και την αποτελεσματική λειτουργία των δήμων και των περιφερειών. Οργανώνουμε τη συγκροτημένη μετάβαση στο αποκεντρωμένο κράτος των πολιτών.
   (β). Ενισχύουμε τους θεσμούς της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και εισάγουμε νέες θεσμικές εφαρμογές άμεσης δημοκρατίας στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.
  (γ). Επαναχαράσσουμε τον χάρτη λειτουργίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα.


   Η Όλγα Γεροβασίλη έκλεισε την ομιλία της τονίζοντας:
   Ο ελληνικός λαός δεν έχει τίποτα θετικό να περιμένει από την τωρινή κυβέρνηση που με μοναδικό της πρόγραμμα το μνημόνιο, χωρίς κοινωνική νομιμοποίηση, κύρος και αξιοπιστία, ηττήθηκε από δικά της μέτρα και πολιτικές.
   Εμείς, καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, με τη συνείδηση ότι πράττοντάς το στηρίζουν το συνολικό καλό.
   Η κυβέρνηση αυτή δεν θα πέσει σαν ώριμο φρούτο. Αντίθετα, θα κάνουν ότι μπορούν για να κρατηθούν στην εξουσία.
   Για αυτό και πρέπει όλοι μας να βρισκόμαστε σε εγρήγορση, ώστε να αποτρέψουμε τα σχέδια τους αφενός και αφετέρου να εμπλουτίσουμε το κυβερνητικό μας πρόγραμμα.
   Με ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες προτάσεις, που θα υλοποιηθούν από την κυβέρνηση της Αριστεράς.
   Ένα σχέδιο ελπίδας, προοπτικής και δικαιοσύνης για τον τόπο και τον λαό μας.


7 σχόλια:

  1. Βαλε Γρηγορη και την(πατατα) του Μητροπουλου .......... Τι ειπε οτι αν δεν παρει μεγαλα ποσοστα το ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθησει την ιδια πολιτικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή ξέρω πως νοιάζεσαι σύντροφε Νικόλα, εκεί παραποταμίως που βρίσκεσαι: Για να μην αγχώνεσαι, λοιπόν, να σου πω ότι αφού ο Economist δίνει 33%, βάλε άλλο ένα 8-9 για να 'σαι μέσα.

      Διαγραφή
  2. Και χελι ο Γρηγορης....... Αλλα και μαντης..?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γρηγορη. Μαζεψτε τον Σταθακη ......αλλα ξεχασα ειστε δημοκρατικο κομμα...ετσι δεν ειναι..?????πολυφωνια ολε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και ακριβώς αυτή είναι η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που δεν πρόκειται να το καταλάβεις ποτέ.
    σημ: Πρόσεξε την IP σου. Μπάζει από παντού και βάζει ιδέες σε συντρόφους, που θέλουν να παίξουν. Πόσο να διδάξω αυτοσυγκράτηση ο καψερός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. san apeilh einai ayto kyrie thlevoa ston anagnwsth. pistevw pos oxi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ανησυχείς, ξέρει αυτός. Έχουμε τους δικούς μας κώδικες...

      Διαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.