8 Μαΐ 2016

Αναβαθμίζεται το ολοήμερο σχολείο, επεκτείνεται και σε γονείς με κοινωνικά κριτήρια - VIDEO

Το ολοήμερο σχολείο, εκτός από κυρίαρχα παιδευτικό ρόλο, έχει και ρόλο κοινωνικής λειτουργικότητας και χρησιμότητας


   «Στο ολοήμερο σχολείο θα υπάρχει η δυνατότητα να πηγαίνουν όχι μόνο όσων οι γονείς εργάζονται, αλλά και παιδιά που οι γονείς τους είναι τυπικά άνεργοι, στην ουσία είναι άνθρωποι της μαύρης εργασίας» τόνισε κατά τη δευτερολογία του ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου "Ρυθμίσεις για την έρευνα και άλλες διατάξεις".



   Υπογράμμισε μάλιστα απαντώντας στην παραπληροφόρηση των ημερών ότι το δικαίωμα να μετέχουν τα παιδιά στο ολοήμερο θα αφορά πολύ περισσότερους γονείς, καθώς τίθενται πλέον και κοινωνικά κριτήρια.
   «Τι ένσημα να ζητήσεις από μια μεγάλη ομάδα συμπολιτών μας που δουλεύουν δουλειές του ποδαριού για τη στοιχειώδη επιβίωση. Ακόμα περισσότερο θα προστεθούν επιπλέον κοινωνικά κριτήρια, όπως παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, παιδιά πολυτέκνων, παιδιά φυλακισμένων, παιδιά γονέων με χρόνιες παθήσεις, παιδιά γονέων που είναι σε προγράμματα απεξάρτησης».
   «Είναι σαφές ότι το ολοήμερο σχολείο που έχει ένα κυρίαρχα παιδευτικό ρόλο έχει και ένα ρόλο κοινωνικής λειτουργικότητας και χρησιμότητας και αυτό θα το επεκτείνουμε με τον ενιαίο τύπο του ολοήμερου δημοτικού σχολείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.