24 Οκτ 2012

Καταγγέλουν τη Δημοτική Αρχή Άρτας για "Αλαζονική, Ύποπτη και Επικίνδυνη δραστηριότητα"!

- "Ξηλώνοντας και ισοπεδώνοντας κάθε μορφή πρωτοβουλίας, αντίστασης και αυτοοργάνωσης"
- ΦΩΤΟ πριν και μετά

   "Σαν πολίτες αυτής της πόλης καταγγέλλουμε τον δήμο Αρταίων για την Αλαζονική, Ύποπτη και Επικίνδυνη δραστηριότητα του στο κάτω μέρος της πλατείας Σκουφά.
   Αλαζονική πρώτον γιατί δεν σεβάστηκε τις προσπάθειες και τον κόπο ατόμων και συλογικοτήτων που για χρόνια στα πλαίσια της αυτοοργάνωσης συντηρούσαν και δίνανε ζωή σε έναν εσκεμμένα εγκαταλελειμμένο χώρο πρασίνου,
   και δεύτερον γιατί παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις δεν λογάριασε τίποτα και κανέναν.
   Ύπουλη γιατί η δημοτική αρχή δεν ξεκαθαρίζει, το τι έχει σκοπό να κάνει με την πλατεία καθώς προεκλογικά ο ίδιος ο δήμαρχος δήλωνε πως θα κατασκευάσει υπόγειο parking ακόμη και κάτω από τα προαύλια των παρακείμενων σχολείων. Έπειτα το σχέδιο ήταν να κατέβει το επίπεδο της πλατείας Σκουφά, ώστε να αναδειχθεί το βυζαντινό μνημείο της Παρηγορήτισσας.
   Και τώρα ξαφνικά παρουσιάζεται σαν «εξωραϊστής» της πλατείας με συνεργασία ιδιώτη εργολάβο και τους απλήρωτους εργαζόμενους της «πεντάμηνης κοινωφελούς εργασίας» σε ρόλο βοηθητικό (ως προς τον εργολάβο).
   Επικίνδυνη γιατί δεν τηρεί κανένα κανόνα ασφαλείας.
   Στην μία περίπτωση ψεκάζοντας με βαριά ζιζανιοκτόνα χωρίς περίφραξη και σήμανση δίπλα από τα σχολεία την ώρα που περνούσαν μαθητές, και στην άλλη περίπτωση τις, για ημέρες, εργασίες σκαπτικών μηχανημάτων χωρίς καμία υποτυπώδη περίφραξη ή σήμανση κάποιου «εργοταξίου».
   Οι κινήσεις και οι πρακτικές αυτές πέρα από αυταρχισμό και ανευθυνότητα σε πολιτικό επίπεδο, δηλώνουν και φανερώνουν ότι η τοπική εξουσία αποφασίζει και διατάζει, ξηλώνοντας και ισοπεδώνοντας κάθε μορφή πρωτοβουλίας, αντίστασης και αυτοοργάνωσης που βασίζεται σε κοινωνικοπολιτικές ιδέες και ευαισθησίες που αφορούν την ποιότητα ζωής στην πόλη.
   Μη υπολογίζοντας τις θέσεις ενεργών κομματιών της κοινωνίας.
   Αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη.
   Και αδιαφορώντας για την ασφάλεια των πολιτών.
   Αυτές οι αρχιτεκτονικές πρωτοπορίες και ο επιχειρηματικός ζήλος από την μεριά του δήμου μπορεί να υπόσχονται στους πολίτες της Άρτας μία όμορφη πλατεία, αλλά από την άλλη πιστεύουμε ότι πρόκειται απλά για ένα οφθαλμοκεντρικό και επιχειρηματικό προσωπείο, που κρύβει συμφέροντα, αλλά και μαύρη προπαγάνδα απέναντι σε ανθρώπους που δεν κοιμούνται αλλά ούτε και σταματούν να ονειρεύονται, χτίζοντας δομές αλληλεγγύης αυτοοργάνωσης και αξιοπρέπειας, χωρίς να περιμένουν τους διάφορους «φωστήρες» και «εργολάβους» να τους υποδείξουν ή να τους επιβάλουν έναν συγκεκριμένο τρόπο ζωής.
   Προκαλούμε την δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο Αρταίων να ξεκαθαρίσει δημόσια στους πολίτες της Άρτας τις βλέψεις και τα σχέδια για την Πλατεία Σκουφά, τον προϋπολογισμό του έργου αναλυτικά αλλά και το καθεστώς διεκπεραίωσης του.
   Η πλατεία Σκουφά δεν είναι απλά ένας ελεύθερος δημόσιος χώρος πρασίνου αλλά έχει ιστορία και μέλλον αγώνα δράσης και κοινωνικο-πολιτικής ζύμωσης.

   Η συνέχεια στους αγώνες…."

   Πρωτοβουλία ατόμων για την Πλατεία Σκουφά.


   Μερικές ημέρες αργότερα η ίδια φωτό χωρίς μία κουτσουπιά, χωρίς μία μεγάλη γιούκα απέναντι, χωρίς τα δεντράκια που είχαν φυτευτεί,  και χωρίς τα αυτοσχέδια παγκάκια.
   Ο "εξωραϊσμός" προβλέπει το φύτεμα τριανταφυλλιών, που όπως πολύ σωστά φαντάζεστε, θα έχουν τη γνωστή μοίρα των λουλουδιών που φυτεύτηκαν στις υπόλοιπες πλατείες της Άρτας...


15 σχόλια:

  1. Ύπουλη και επικίνδυνη για την δημοκρατία είναι η τακτική ορισμένων ελάχιστων μειοψηφιών, που στο όνομα της δικής τους "λογικής" και "αντίληψης", βλέπουν παντού εχθρούς και προσπαθούν με κάθε τρόπο, ακόμη και με εκβιασμούς, να περάσουν αυτό που θέλουν. Δεν θα σας ακολουθήσει κανείς, παρά ελάχιστοι. Τι συντηρούσατε και συντηρείτε τόσα χρόνια;; Τον χώρο που ήταν ο πλέον ιδανικός για να χτυπάνε ενέσεις οι ναρκομανείς και να ρουφάνε οι πρεζάκηδες; Άθελά σας κάνετε ζημιά. Δεν σας ακούει κανείς.
    Ένας απλός δημότης, που περνάω κάθε βράδυ απο την πλατεία για να πάω σπίτι μου.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλε είσαι μαύρη αντίδραση.25 Οκτωβρίου 2012 στις 12:49 μ.μ.

      Μεγάλε να περάσεις απο τους ελληνικούς στρατώνες,τα προαύλια των σχολείων, και τα διασκεδαστίρια να δεις τι διακίνηση και τι χρήση γίνεται.
      Βρήκες όπως όλοι και τσαμπουνάτε για συριγκες και σούπα μου πες.
      Και εγώ περνάω απο την πλατεία κάθε βράδυ και κάθομαι κιόλας στα παγκάκια και αυτά που λές δέν τα έχω πετύχει ποτέ.Το μόνο που βλέπω συνέχεια είναι αυτούς που κατουράνε και χέζουν και νύχτα αλλά και μέρα μεσημέρι πάνω στην πλατεία.
      Βλέπεις οι δημόσιες τουαλέτες που έπρεπε να εξυπηρετούν τις φυσικές ανάγκες των πολιτών είτε ήταν σε άθλια κατάσταση αλλά εδώ και μήνες είναι κλειστές.
      και τώρα που είναι σφραγισμένες εσύ και εγώ θα πληρώνουμε δημοτικά τέλη για να μας χέζουν στο γκαζόν και να μυρίζει τριαντάφυλλο?.
      Και απο πότε κινδύνευσε η δημοκρατία απο μία καταγγελία που λέει ότι αυτοί που δημοκρατικά κυβερνάνε την πόλη ψεκάζουν με ραουντάπ τα παιδιά μας την ώρα που πάνε σχολείο?
      Η δημοκρατία κινδυνεύει απο κάτι τύπους σαν και σένα που για όλα τους φταίνε οι "πρεζάκιδες" ,οι "λαθρομετανάστες" και ξερω γώ ποιοι άλλοι.
      σε λίγο θα μας πείς πως για τη μάστιγα των ναρκωτικών φταίει η ύπαρξη των πλατειών.
      άμα είναι έτσι να κλείσουν οι δρόμοι ή να απαγορευτούν τα Ι.Χ και να παίρνουμε όλοι υποχρεωτικά το λεωφορείο γιατί κάθε μέρα κάποιος σκοτώνεται ή και σκοτώνει εξαιτίας του αλκοολ που ρουφάνε οι έλληνες αλκοολικοί "σουμάχερ" στα καφενεία και τα κλάμπ.

      Διαγραφή
    2. Ασε μας κυρ ξερόλα. Επαναστάτη του εαυτούλη σου και των υπαρξιακών αδυναμιών σου...

      Διαγραφή
    3. και εγώ που πάω στο δάσος για τρέξιμο και βρίσκω συνέχεια σύριγγες πρέπει δηλαδή να αποξυλωθεί και να στρωθεί γκαζόν ο λόφος όλος?
      Αντί να ψάξουν κάποιοι τα αίτια που οδηγούν τους ανθρώπους στα ναρκωτικά ξεδιάντροπα κοιτάνε να πλάθουν δαίμονες και να κατηγορούν την κακιά την μοίρα.
      Τώρα που η πλατεία θα έχει στοιχισμένες τριανταφυλλιές δέν θα είναι πλέον "ιδανικός χώρος για να χτυπάνε ενέσεις οι ναρκομανείς"?
      Το ότι κάποιοι δεν επιτρέπουν στους νέους να δημιουργούν και να παίρνουν πρωτοβουλίες δέν είναι ένας λόγος που μπορεί να οδηγήσει ένα ευαίσθητο άτομο (κακώς)να επιλέξει τα ναρκωτικά σαν διέξοδο?

      Κάποιο άνθρωποι βλέπουν μόνο την κακή πλευρά στο οτιδήποτε και θεωρώ πως είναι οι πιο επικίνδυνοι μέσα σε μία δημοκρατία.
      Το ποιο επικίνδυνο είναι πως τέτοιες απόψεις υπάρχουν και μέσα σε αυτούς που προσπαθούν να "εξωραΐσουν" όλους εμάς του "κοινούς" πολίτες.


      Διαγραφή
    4. Ευτυχώς για εμένα και τους γύρω μου, είμαι τουλάχιστον επαναστάτης του εαυτού μου και το ελάχιστο που κάνω είναι να επαναστατώ απέναντι στις "υπαρξιακές" μου όπως λες αδυναμίες.
      Εσύ μπορείς να επαναστατήσεις σε κάτι;
      Έστω σε μία απο τις αδυναμίες σου...ή μηπως είσαι ο Mr.Perfect;

      Διαγραφή
  2. θέλω και εγώ να καθαρίσω καναδυό στερέματα που κληρονόμησα.
    Να περάσω απο το δημαρχείο να πάρω μερικούς πεντάμηνους να κάνω την δουλειά μου;
    Εγώ πάντως θα τους δώσω τα κλαδέματα να βγάλουν χειμώνα και καμιά ελίτσα ή κανα πορτοκάλι έτσι για το ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;;;
      ΚΑΛΑ, ΚΑΝΕ ΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΓΙΑ ΜΗΝ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ.
      ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ;

      Διαγραφή
    2. όχι κατάλαβα :πως και να καταλάβεις θα κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις για σε καταλάβανε.
      understand;

      Διαγραφή
  3. Εγώ πάντως που περνάω κάθε μέρα να πάω στην δουλειά μου και στο σπίτι μου αλλά και κοντοστέκομαι καμιά φορά στην πλατεία
    βλέπω:

    Στα αυτοσχέδια ή μη, παγκάκια ηλικιωμένους ανθρώπους να καθονται...
    Τους πιο νέους να παίζουν,να κουβεντιάζουν, ή (το πιο παράξενο)να διαβάζουν...
    Βλέπω ανθρώπους να βγάζουν τα σκυλιά τους βόλτα και μου κάνει εντύπωση που μαζεύουν και τις ακαθαρσίες τους με εφημερίδα...
    Βλέπω κάποιους περίοικους να ταΐζουν τα περιστέρια και να ποτίζουν τα δεντράκια που φύτεψαν οι συμπολίτες μας...
    Βλέπω κάθε τόσο κινηματογραφικές προβολές...
    Βλέπω τουλάχιστον δύο ή τρεις μέρες την εβδομάδα κόσμο μαζεμένο να κάνει συζητήσεις...
    Βλέπω αυτούς τους ίδιους να καθαρίζουν τα σκουπίδια που έχουν πετάξει κάποιοι άλλοι.
    Δυστυχώς βλέπω και άλλους να κάνουν την ανάγκη τους (αφού τα δημόσια ουρητήρια δεν λειτουργούν πλέον όπως τονίστηκε και σε παραπάνω σχόλιο) όλες τις ώρες της ημέρας και σε δημόσια θέα.
    Βλέπω και διάφορους ασυνείδητους να πετάνε τα σκουπίδια τους...
    Βλέπω πολύ σπάνια τους εργάτες της καθαριότητας να καθαρίζουν σκουπίδια και χόρτα (συνήθως μόνο όταν έχει λειτουργία η Παριγορίτησα)
    Βλέπω και διάφορους μυστήριους να περνάν να κάθονται λίγο και να φεύγουν.. αλλά μάλλον και αυτοί και εμένα μυστήριο θα με βλέπουν.
    Τώρα άν κάποιοι βλέπουν ΜΟΝΟ πρεζάκιδες και ναρκομανείς...
    ή περνάνε χωρίς να κοιτάνε και φαντάζονται διάφορα...
    ή δεν περνάνε απο την πλατεία και αναπαράγουν αυτά που ακούνε...

    Ενας μυστήριος απο την γειτονιά.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιά πές μας ανώνυμε αντι-επαναστάτη τί εννοείς Υπαρξιακές Αδυναμίες;
    το πρόβλημα των ναρκωτικών ;
    το πρόβλημα της αφόδευσης,της ακράτειας ή του προστάτη;
    τα ψεκασμένα με roundup παιδάκια;
    την ύπαρξη των μεταναστών;
    ή τους εκατοντάδες νεκρούς στην άσφαλτο απο το αλκοολ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα σε όλους.
    Δεν ξέρω γιατί είναι τόσο παράξενο για εσένα μυστήριε αλλά και εγώ χθες πήγα στην συγκεκριμένη πλατεία για διάβασμα, επειδή η γειτονιά μου είναι στην άλλη μεριά της πόλης και δεν έχω την δυνατότητα να βλέπω όσα εσύ ανέφερες σε καθημερινή βάση, όποτε μπορώ βέβαια συμμετέχω στις συζητήσεις που γίνονται κατά καιρούς εκεί.
    Δεν με ενόχλησαν τα 2 παιδάκια που έπαιζαν εκεί κάνοντας parkour ,ούτε ο τύπος που έκανε βόλτα τον σκύλο του και μάζεψε και τα περιττώματα του τετράποδου φίλου του, ούτε οι μυστήριοι που περνούσαν, αν και έκατσα μέχρι που νύχτωσε ούτε πρεζάκια, ούτε ναρκομανείς είδα.
    Με ενόχλησαν η ισοπέδωση του χώρου και το ξήλωμα της δεντροφύτευσης, ο παππούς που ήρθε και κατούρησε ενώ στην άλλη πλευρά υπήρχε ένας τύπος με έναν μπόμπιρα που σχεδόν μπουσουλούσε και εγώ ήμουν σε ένα παγκάκι και διάβαζα, τρομερά άσχημη εικόνα. Δεν ρίχνω ευθύνες στον παππού αλλά προφανώς στο ότι τα δημόσια ουρητήρια είναι κλειστά (και στα ψαροπλιά). Ο μικρός και μοναδικός κάδος απορριμάτων που ήταν εκεί ήταν γεμάτος πάραυτα η πλατεία καθαρή.
    Στην συγκεκριμένο χώρο έπαιζα πριν περίπου 15 χρόνια, ο κηπουρός που τον συντηρούσε έκανε πραγματική δουλειά, θυμάμαι έκρυβε τα εργαλεία του στους θάμνους που ήταν επί της ουσίας πάνω από τα δημόσια ουρητήρια, αν υπήρχε μια φωτογραφία από τα χρόνια που λέω θα βλέπατε τι πραγματικά σημαίνει πράσινη πλατεία. Και αν έγινε χρήση roundup, πολύ φοβάμαι ότι θα περάσει αρκετός καιρός για να την ξαναδώ πράσινη όποιος εργολάβος και να αναλάβει, όσο και να προσπαθήσουν οι άνθρωποι της κοινωφελούς εργασίας, οι συλλογικότητες, οι κάτοικοι της γειτονιάς.
    Με ενδιαφέρον περιμένω και εγώ όπως σωστά επισημαίνει και ο τηλεβόας από την δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο Αρταίων να ξεκαθαρίσει δημόσια στους πολίτες της Άρτας τις βλέψεις και τα σχέδια για την Πλατεία Σκουφά, τον προϋπολογισμό του έργου αναλυτικά αλλά και το καθεστώς διεκπεραίωσης του.
    Δεν προλάβαμε την πλατεία, όπως έκαναν οι κάτοικοι των γύρω περιοχών και συλλογικότητες για δάσος των Σκουριών και σίγουρα άλλο δάσος και άλλο πλατεία, αν όμως η κίνηση στην πλατεία έγινε για συγκεκριμένα συμφέροντα όπως ψιθυρίζεται, είμαι σίγουρος ότι πέρα από την δράση της νομαρχίας θα έχουμε και την αντίδραση της κοινωνίας, ελπίζω δηλαδή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι σας κανανε τα καημενα τα δεντρακια ρε κακοσπουδασμενα ψευτοαρχοντακια; Αντε βοηθατε λιγο τον κοσμο που υποφερει επιτελους !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικά η πλατεία πρόκειται να παραμείνει πλατεία ή θα γίνει πάρκινγκ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάντος στην Άρτα οι πολίτες καλούν τον δήμαρχο να απαντήσει δημόσια και αντί αυτού απαντάνε οι ιδιοκτήτες των τοπικών εφημερίδων.
    Πέρασε μία βδομάδα και δέν ξαναεμφανίστηκε συνεργείο στην πλατεία αλλά οι εφημεριδάδες της άρτας έτρεξαν και συστρατεύθηκαν υπέρ του "έργου" με αρκετή δόση λάσπης απέναντι στους καταγγέλλοντες με τα γνωστά επιχειρήματα περί ενέσεων,"γκέτο λαθρομεταναστών", ψυχωτικούς που βλέπουν παντού συμφέροντα και εχθρούς,ελάχιστων μειοψηφιών που θεωρούν την πλατεία βιλαέτι τους κλπ.
    το ερώτημα παραμένει
    τι θα γίνει η πλατεία? θα παραμείνει πλατεία ή πετάμε 12.100,35 με ΦΠΑ και μετά θα γίνει parking?
    ποιός θα πληρωθεί να φτιαχτεί η πλατεία? ποια τα μέτρα ασφαλείας?
    ποιοί είναι οι υπεύθυνοι και ποιοι ανεύθυνοι?
    Ποιοί κρύβονται και δεν μιλάνε και απο ποιους κινδυνεύει η δημοκρατία?
    Ενας πολίτης που θα ήθελε να ξέρει αλλά όταν φαντάζεται βγάζει ύποπτα συμπεράσματα.(και βλέπει παντού συμφέροντα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ούτε πλατεία ούτε παρκινγκ το κάτω μέρος της πλατείας πρέπει να γίνει καφετέρια.
    άντε μας! μαζεύτηκαν εκεί κάτι νεολαίοι με κοινωνικές πολιτικές και περιβαλοντικές αδυναμίες και κάνουν θέμα.
    εμείς που πληρώνουμε τον freddo δυόμιση και τρία ευρώ είμαστε κορόιδα και αυτοί κάθονται στα παγκάκια και φυτεύουν δεντράκια και φέρνουν και τον καφέ τους στο σεικερ?
    και ο δήμος απο πού θα βγάλει κέρδος αν όχι απο τα τραπεζοκαθίσματα
    απο τα αυτοσχέδια παγκάκια και τις συζητήσεις τους για τα κοινωνικά ζητήματα?.
    ο κόσμος δεν αλλάζει με ψευτοαγώνες αλλά με δουλειά νηστεία και προσευχή.
    Ζήτω Ο πράσινος Εξωραϊστικός Νεοφιλελευθερισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.