2 Μαΐ 2012

Όλγα Γεροβασίλη: Αυτοί ψήφισαν "ΝΑΙ" στην υποταγή - Την Κυριακή ψηφίζουμε εμείς!

- Αυτοί αποφάσισαν χωρίς εμάς, εμείς προχωράμε χωρίς αυτούς
- Η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ σπάει τα ψεύτικα αδιέξοδα

Το μήνυμα της κάλπης 

Λίγα 24ωρα πριν τις σημαντικότερες ίσως εκλογές που έχει ζήσει αυτός ο τόπος, λίγα 24ωρα πριν την κρισιμότερη και μεγαλύτερη ευκαιρία που έχουμε να αλλάξουμε τις συμφωνίες που έκαναν για τον τόπο μας, εμάς και τα παιδιά μας.

   Οι μέχρι σήμερα κυβερνώντες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, οι λεγόμενοι "μεγάλοι", αποδείχτηκαν μεγάλοι μόνο στην εξαπάτηση, στην κλεψιά, στον εκμαυλισμό συνειδήσεων, στο εμπόριο ελπίδας και στον μηδενισμό ονείρων.
   Εξαπατώντας αρχικά, εγκλωβίζοντας στη συνέχεια και ξεπουλώντας τελικά τον κόσμο που τους εμπιστεύτηκε, το μόνο που παζάρεψαν ήταν η διατήρηση των εξουσιών τους και των κερδών τους, Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων έβαλαν ως υποθήκη τον εθνικό μας πλούτο, την ελευθερία σκέψης και λόγου όλων μας, τη δημοκρατική λειτουργία του κράτους μας και την αναπτυξιακή προοπτική της χώρας μας. Ήταν κατ’ ευφημισμόν διαπραγματευτές, που στ’ αλήθεια είχαν ήδη προαποφασίσει, συνυπογράψει και υποταχθεί προθύμως στο καρτέλ της Μέρκελ και του ΔΝΤ. Και σήμερα έχουν ήδη δεσμευθεί πως οι Έλληνες θα αποδεχτούν αδιαμαρτύρητα την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωσή τους.
   Δεν μας ρώτησαν αν το θέλουμε, δεν ζήτησαν τη γνώμη μας. Ακολούθησαν τις εντολές που έλαβαν και ξεκίνησαν να τις εκτελούν πάνω στην πλάτη μας, καθιστώντας την Ελλάδα ένα τεράστιο δοκιμαστικό σωλήνα, κάνοντας όλους μας κομμάτι ενός πειράματος που... συνυπέγραψαν και το οποίο αποσκοπεί στη συντριβή του κοινωνικού κράτους υπό το βάρος του σκληρού άκρατου νεοφιλελευθερισμού, αποσκοπεί στη διάλυση της συλλογικής σκέψης και δράσης, μέσω της εξαθλίωσης του λαού.
   Τα πρώτα αποτελέσματα του "Ελληνικού πειράματος" είναι σκληρά και άμεσα ορατά: 1.500.000 άνεργοι, εργαζόμενοι των 500 ευρώ, νέοι επιστήμονες με το διαβατήριο στο χέρι, συνταξιούχοι σε απόγνωση, ουρές στα συσσίτια, οι τράπεζες να καραδοκούν να αρπάξουν διαδρομές ολόκληρης ζωής.
   Έχουν το θράσος να μας κοιτούν κατάματα και να υπόσχονται ότι θα διατηρήσουν τον 13ο και 14ο μισθό, όταν έχουν συνυπογράψει στην σελίδα 427 του Μνημονίου 2, ότι ο μισθός θα γίνει ίσος με αυτόν της Βουλγαρίας, δηλαδή 270 ευρώ. Κάποτε μας τρόμαζε η "γενιά των 700 ευρώ". Δημιούργησαν ήδη την "γενιά των 500 ευρώ" και τώρα ετοιμάζουν την "γενιά των 270 ευρώ".
   Προσπάθησαν να μας εξαπατήσουν, λέγοντας ότι αυτός ο δρόμος είναι μονόδρομος. Ότι ο δρόμος της Μέρκελ και του ΔΝΤ, αυτός ο αδιέξοδος δρόμος είναι ο μόνος που μας έχει απομείνει. '
   Όμως ο λαός δεν μπορεί πλέον να εξαπατηθεί. Ο λαός πλέον γνωρίζει ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση, υπάρχει ρεαλιστική, υλοποιήσιμη πολιτική, που "σπάει" τα τεχνητά αδιέξοδα και προσφέρει ξανά την χαμένη αισιοδοξία και την προοπτική. Αυτή την πρόταση την εξέφρασε και την έκανε κατανοητή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας. Και ήταν τέτοια η αποδοχή από τον κόσμο, που συντάραξε τις δυνάμεις της μνημονιακής πολιτικής και τα φερέφωνά τους.
   Ακύρωσε στην πράξη την στρατηγική των ψεύτικων εκβιαστικών διλημμάτων που προετοίμαζαν τα τηλεοπτικά παπαγαλάκια για τις τελευταίες ημέρες, λίγο πριν την κάλπη. Έτσι, αντί να στρέψουν τον φακό σε τρομολαγνικά οικονομίστικα σενάρια δραχμής, ακυβερνησίας και χάους, υποχρεώνονται από την πραγματικότητα να βάλουν την πολιτική στο προσκήνιο και να συζητούν τα σενάρια αριστερής διακυβέρνησης της χώρας.
   Ο λαός δεν έχει περιέλθει σε λήθη, όλοι ξέρουμε ποιοι μας οδήγησαν ως εδώ, ξέρουμε ποιοι στέκονται απέναντί μας, όσο κι αν προσπαθούν να φορέσουν καινούριους μανδύες. Ήρθε η ώρα να πάρουμε ο καθένας προσωπικά και όλοι μαζί την κατάσταση στα χέρια μας, να τους απαντήσουμε δυνατά με την ψήφο μας αποδοκιμάζοντας τις πολιτικές τους. Ήρθε η ώρα να αποδώσει ο λαός το αίσθημα δικαίου. Ήρθε η ώρα να ανατρέψουμε την καταστροφική μνημονιακή πολιτική και ταυτόχρονα να στείλουμε διπλό μήνυμα στην Ευρώπη.
   Το πρώτο μήνυμα απευθύνεται στο καρτέλ της Μέρκελ και του ΔΝΤ και λέει ότι οι Έλληνες δεν είναι ο λαός που θα σκύψει το κεφάλι σε ξένους κατακτητές και ντόπιους τοποτηρητές τους.
   Το δεύτερο μήνυμα απευθύνεται προς τους λαούς της Ευρώπης, που κι αυτοί ξεσηκώνονται ενάντια στην πολιτική της εξαθλίωσης και λέει ότι η Ελλάδα παραμένει η χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία.
   Υπάρχει όμως κι άλλο ένα μήνυμα που οφείλουμε να στείλουμε. Πρέπει να σταθούμε απέναντι στους ντόπιους συνεργάτες των διεθνών τοκογλύφων, που βάλθηκαν να βάλουν στο χέρι τον πλούτο της πατρίδας μας και τον ιδρώτα του λαού της, που δεν δίστασαν με μια μονοκονδυλιά σε μια κατάπτυστη σύμβαση υποτέλειας, να διαγράψουν το μέλλον των παιδιών μας και να τους ξεκαθαρίσουμε ότι αφού αποφάσισαν χωρίς εμάς, προχωράμε χωρίς αυτούς.

Αυτοί ψήφισαν "ΝΑΙ σε όλα" 
Την Κυριακή ψηφίζουμε εμείς 

Όλγα Γεροβασίλη 
υποψήφια βουλευτής Ν. Άρτας 
ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο

7 σχόλια:

  1. ΟΛΓΑ Η ΥΠΟΨΗΦΙΑ
    1. Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος 1994 (ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ)
    2. Υποψήφια Δήμαρχος 2006, 2010 (ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ)
    3. Υποψήφια Ευρωβουλευτής 2009 (ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ)
    4. Υποψήφια βουλευτής 2012 (ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ)
    5. Υποψήφια Πρωθυπουργός 2013 (ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ)
    ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει όμως εσένα, που παρακολουθείς πιστά την πορεία της τόσα χρόνια, Ούτε εγώ δεν ήξερα ότι δεν είχε βγεί δημοτική σύμβουλος το 1994.
    Μήπως μπορείς να μου θυμίσεις, γιατί εσύ απ' ότι κατάλαβα γνωρίζεις καλά, τι ποσοστό είχε πάρει το 2006 στο παλιό Δήμο και το 2010 στο διευρυμένο Δήμο σε εποχές που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν στα ντουζένια του στο Νομό, για να μπορέσω να υπολογίσω πόσο θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χριστόφορος Μίχου2 Μαΐου 2012 στις 6:32 μ.μ.

    Η ενασχόληση με τα κοινά είναι υποχρέωση του πολίτη, η πολιτική …ηλεκτρονικού καφενείου, είναι Ελληνικό φαινόμενο (αυτή που ασκεί ο ανώνυμος σχολιαστής), η κ. Γεροβασίλη κάνει το καθήκον ως πολίτης και μάλιστα πολύ ..πολιτισμένα. ε, μη μας ενοχλεί κιόλας, δε νομίζω να έκοψε κανενός μας την τύχη στην πολιτική.
    Εδώ πάει το …ΕΛΕΟΟΟΟΟΟΟΣ!
    Υ.Γ. Άλλωστε, η συγκεκριμένη κυρία δεν περιμένει να πάρει μπόι από την πολιτική, τόχει και με το παραπάνω.
    Και γιατί αντιδρώ? Γιατί βρε παιδιά, μη ανοίγουμε το ρημάδι από θυμό κ όποιον πάρει ο χάρος, δε βρήκες άλλες “διαμαντένιες” υποψηφιότητες της Άρτας να τα χώσεις? Την Όλγα που στέκει και κυρία βρήκες?
    Ζητώ συγνώμη για τον τόνο και σας ευχαριστώ για την ανοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντί να ασχολείται ο ανώνυμος (που παρακολουθεί στενα την Όλγα) με την εκλογική δημόσια παρουσία της, ας καθήσει να σκεφτεί πως ο τρόπος που σκέφτεται και γράφει, η προσωπική του εμμονή με το κέρδος και την νίκη (φαντάζομαι με όποιον τρόπο και με όποιο μέσο) και η απαξίωση όσων σκέφτονται και δρουν αλλιώτικα έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την μεγάλη κατηφόρα της χώρας μας, ας διαβάσει και λίγο Καβάφη, η μόρφωση δεν έκανε σε κανέναν κακό. Όποιος διεκδικεί την ψήφο των συμπολιτών του με αξιοπρέπεια και καθαρό δημόσιο λόγο, χωρίς ψέματα και ταξίματα, υπερασπίζοντας τις αρχές του και προσπαθώντας να τις μεταδώσει και σε άλλους σε καμία περίπτωση δεν είναι ηττημένος και μάλιστα είναι και ιδιαίτερα χρήσιμος κοινωνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα κόσμια σχόλια είναι ελεύθερα και συμπληρωματικά κι ενα παραπάνω οταν ανταποκρίνοντε στο Αληθές.Ο σχολιαζόμενος ειναι εν ζωή ,μπορει να απαντήσει κι ανάγκη απο κολαούζους δεν έχει.Η Φίμωση κι ο αρνητισμός δημιουργούν εργολάβους κι εκλογοαρπαχτές και ξαφνικά τα πνίγουν όλα.Οχι δεν αναφέρομαι στο μονοπλιο ,για τον τηλεβόα που δείχνει διαγωγή άριστη κι αξιοπρέπεια μιλάω . με εκτίμηση Ι.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Ι.Σ. η αλήθεια είναι ότι δεν κατάλαβα το σχόλιό σας. Αντιληφθήκατε να πνίγω ή να φιμώνω κάτι; Η προσωπική μου επιλογή σαν Γρηγόρης είναι ξεκάθαρη και δεν την κρύβω, αλλά σαν Τηλεβόας προσπαθώ να μην γίνω κολαούζος κανενός.
    Εάν δεν τα καταφέρνω πάντα, ζητάω συγγνώμη, πάντως να είστε βέβαιος ότι ο ΤΗΛΕΒΟΑΣ θα παραμείνει φιλόξενο βήμα, αρκεί τα σχόλια να κρατάνε ένα μίνιμουμ επίπεδο, όπως γράφω και στις οδηγίες για τα σχόλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τουναντίον φιλε μου.Σε σχεση με τους αλλους αναφέρω οτι είσαι σωστός. κατονομάζω ,ποιός τα πνίγει και επαληθευσέ το , σε παρακαλώ ,επίσης και για την ξυνίλα του ψευτοδικηγοράκου ολοι αντιλαμβάνονται που κολλάει.
    Καλό μας Ξημέρωμα . Ι.Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.