18 Ιαν 2014

Έκτακτη ανακοίνωση των γιατρών - Και ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας κατακεραυνώνει τις απαράδεκτες αποφάσεις του ΕΟΠΥΥ

Βήμα-βήμα προχωρούν μεθοδικά στη διάλυση της δημόσιας υγείας...

   Χθες, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έβγαλε Έκτακτη Ανακοίνωση για το πλαφόν στη μηνιαία δαπάνη της συνταγογράφησης, που πρέπει υποχρεωτικά να είναι κατά 20% μειωμένη από τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Στα ιατρεία δημιουργήθηκε κυριολεκτικά συνωστισμός από ανήσυχους ασφαλισμένους που έσπευδαν να προλάβουν να εξασφαλίσουν τα φάρμακά τους.
   Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας, που έστειλε την παρακάτω επιστολή στον Άδωνι Γεωργιάδη: 
   «Ο Ιατρικός Σύλλογος Άρτας θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση του Προέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. με την οποία θέτει όρια συνταγογράφισης στη μηνιαία δαπάνη του συνόλου των συνταγών του εκάστοτε ιατρού η οποία δεν πρέπει να υπερβαίνει το 80% της αντίστοιχης μέσης μηνιαίας του δαπάνης για το έτος 2013.
   Πανελλαδικά όλοι οι ιατροί κατακλύζονται με προσωπικά μηνύματα στο πλαφόν συνταγογράφησης μετά την υπουργική απόφαση 3117/09-12-13.
   Ζητάμε την ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ αυτής της αντιεπιστημονικής και αντιδεοντολογικής απόφασης καθότι ο ιατρός έχει δύο επιλογές:
   1) Το διαχωρισμό των ασφαλισμένων σε δύο κατηγορίες με διαφορετικό δικαίωμα περίθαλψης, εφόσον κάποιοι ασθενείς δεν θα εξυπηρετηθούν καθόλου, ή
   2) Οι ασθενείς δεν θα πρέπει να λαμβάνουν την καθημερινή φαρμακευτική τους αγωγή.
   Επίσης ο ΕΟΠΥΥ επιτρέπει στους νεοεισαχθέντες ιατρούς στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση ποσά έως 700 ευρώ ταμειακό πλαφόν ως επιτρεπόμενη μηνιαία συνταγογράφηση, που σημαίνει ότι οι ιατροί δεν θα μπορούν να επιβιώσουν και να διατηρήσουν τα ιατρεία τους.
   Χιλιάδες ασθενείς θα ταλαιπωρηθούν τόσο στα νοσοκομεία όσο και στα ιδιωτικά ιατρεία μη μπορώντας να εξυπηρετηθούν από τους θεράποντες ιατρούς.
   Η κατάσταση στο χώρο της υγείας έχει καταστεί επικίνδυνη.
   Ποιος είναι ο στόχος της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ, να ισοπεδώσει τις παροχές προς τους ασφαλισμένους και να απειλήσει άμεσα την επιβίωση των ιατρών;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.