13 Ιαν 2014

Σε ομηρία ανάπηροι συμπολίτες μας! Δεν εφαρμόζεται από τα ΚΕ.Π.Α. η Υπουργική Απόφαση για τις 43 μη αναστρέψιμες παθήσεις!

Μέχρι και σήμερα, οι γραμματείες των ΚΕ.Π.Α. δεν έχουν ενημερωθεί σχετικά, ούτε έχουν λάβει επίσημα την απόφαση ή σχετική εφαρμοστική εγκύκλιο για την επέκταση της λίστας των 43 μη αναστρέψιμων παθήσεων...

   Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, και Υγείας κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη, σχετικά με τη μη εφαρμογή από τα ΚΕ.Π.Α. Υπουργικής Απόφασης που θα απάλλασσε τους ασφαλισμένους από την υποχρέωση επανεξέτασης.
   Συγκεκριμένα, με την Υπουργική Απόφαση (11321/οικ.31102/1870), που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ήδη από τις 18 Νοεμβρίου 2013 (ΦΕΚ 2906/18-11-2013), ορίστηκαν συνολικά 43 παθήσεις, οι οποίες κρίθηκαν ως μη αναστρέψιμες και κατά συνέπεια οι ασφαλισμένοι δεν απαιτείται να επαναξιολογηθούν από τα ΚΕ.Π.Α.
   Ωστόσο, μέχρι και σήμερα, οι γραμματείες των ΚΕ.Π.Α. δεν έχουν ενημερωθεί σχετικά, ούτε έχουν λάβει επίσημα την απόφαση ή σχετική εφαρμοστική εγκύκλιο για την επέκταση της λίστας των 43 μη αναστρέψιμων παθήσεων.
   Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό, με τη παράλειψη πολλών μη αναστρέψιμων παθήσεων από αυτή τη λίστα, συντηρεί την κατάσταση ομηρίας και ταλαιπωρίας στην οποία βρίσκονται χιλιάδες ανάπηροι πολίτες.
   Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί, πότε θα εφαρμοστεί η εν λόγω Υπουργική απόφαση και αν σκοπεύουν να επανεξετάσουν και να επεκτείνουν τη λίστα ώστε να συμπεριλάβει και άλλες παθήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.