19 Δεκ 2012

Ομιλία του Χρήστου Γκόκα για την φοροδιαφυγή και τις καταθέσεις στο εξωτερικό

Το νέο φορολογικό θα... αναχαιτίσει την ύφεση και θα δώσει νέα ώθηση!!!

   Για το θέμα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, αλλά και για το ζήτημα της φορολόγησης των καταθέσεων Ελλήνων πολιτών σε ξένες χώρες, ιδίως στην Ελβετία, είχε την ευκαιρία να τοποθετηθεί ο βουλευτής Άρτας Χρήστος Γκόκας σε ομιλία του, ως εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τη συζήτηση στην Βουλή δύο νομοσχεδίων του Υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με την κύρωση δύο συμφωνιών μεταξύ της Ελλάδας και της Ελβετίας και μεταξύ της Ελλάδας και του Βελγίου για την αποτροπή της διεθνούς φοροδιαφυγής και την αποφυγή της διπλής φορολογίας.
   Στην ομιλία του ο βουλευτής αναφέρθηκε στη δρομολογημένη διαδικασία σχετικά με τη συμφωνία με την Ελβετία, τα σημαντικά οφέλη που μπορούν να προκύψουν από αυτή, καθώς και για τις δυσκολίες που υπάρχουν για την ολοκλήρωσή της.
   Στο πλαίσιο αυτό τόνισε την αναγκαιότητα για συνεχή διαπραγμάτευση από την ελληνική πλευρά και πως η προσπάθεια αυτή πρέπει να συνεχιστεί και να ενταθεί προκειμένου να υπάρξουν απτά και ουσιαστικά αποτελέσματα από την φορολόγηση των αδήλωτων κεφαλαίων.
   Εκτός από την αναγκαία ενίσχυση των εσόδων του κράτους, η επίτευξη μιας τέτοιας συμφωνίας, σημειώνει ο βουλευτής, θα ικανοποιήσει και το περί δικαίου αίσθημα, από τη στιγμή που φορολογούνται όλοι όσοι δηλώνουν τα εισοδήματά τους, όπως και αυτοί που έχουν καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες και δεν τα έχουν βγάλει στο εξωτερικό.
   Όσον αφορά στο φορολογικό νομοσχέδιο που επίκειται επισημαίνει πως αυτό θα πρέπει να καλύπτει όλα τα παραγόμενα εισοδήματα, αλλά και όσα δεν δηλώθηκαν μέχρι σήμερα και συγχρόνως να διευκολύνει και να δίνει δυνατότητες για ανάπτυξη και ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας, της πραγματικής οικονομίας. Που θα αναχαιτίσει την ύφεση και θα δώσει νέα ώθηση. Προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να στραφούν και να ενταθούν όλες οι προσπάθειες.

σημ. Τηλεβόα: Να μην ξαναξεχάσουν το στικάκι κάτω από το μαξιλάρι!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.