27 Ιαν 2012

Οι λογαριασμοί νερού... έπνιξαν το Ξηροβούνι!

Το μαρτύριο της... σταγόνας!

   Ομολογώ ότι δεν θυμάμαι την διαφωνία στην οποία αναφέρεται ο αγαπητός ΝΑΣ στις χθεσινές "ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ" του, όσο κι αν έψαξα στα αρχεία του "ΤΗΛΕΒΟΑ", δεν βρήκα κάτι αντίστοιχο.
   Γράφει λοιπόν ο ΝΑΣ: "ο φίλος μου ο ΤΗΛΕΒΟΑΣ, μπορεί να μην θυμάται την διαφωνία μας περί «χαρατσιών» και τελών, στην προ της 6ης Δεκεμβρίου περίοδο, ημείς όμως δεν ξεχνάμε… τίθεται το ερώτημα λοιπόν: να πληρώσουν, ή να μην πληρώσουν τα τέλη ύδρευσης οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Ξηροβουνίου;"

   Άλλο πράγμα βέβαια τα "χαράτσια" κι άλλο τα τέλη, αν και όπως εξελίχθηκε το πράγμα, η απόφαση του 2008 από το τότε Δημοτικό Συμβούλιο Ξηροβουνίου είναι χαράτσωμα κι από τα πιο άγρια μάλιστα. Πώς αλλιώς να ονομάσει κανείς αυξήσεις στα πάγια 300 % και στα τέλη 200%
   Καλά όμως τα λόγια, αλλά ο αγαπητός ΝΑΣ θέτει ένα πρακτικό ερώτημα: "να πληρώσουν, ή να μην πληρώσουν τα τέλη ύδρευσης οι κάτοικοι του πρώην Δήμου Ξηροβουνίου;" Η απάντηση δεν μπορεί να είναι άλλη παρά η εξής:
   Ασφαλώς και πρέπει να πληρωθούν, μιας και το νερό καταναλώθηκε, αλλά υπό κάποιες προϋποθέσεις: Πρώτα απ' όλα δεν πρέπει να υπάρξουν καθόλου προσαυξήσεις και πρόστιμα, αφού η καθυστέρηση οφείλεται σε αμέλεια της τότε υπηρεσίας να επιδόσει έγκαιρα τους παλιούς λογαριασμούς. Και αν τυχόν υπάρχουν, τότε πρέπει άμεσα να απαλειφθούν από τη δημοτική αρχή του διευρυμένου Δήμου Αρταίων. Και αν δεν υπάρχει νόμιμος τρόπος να γίνει αυτό, τότε οι κάτοικοι πρέπει να κινηθούν νομικά, όπου είναι προφανές ότι θα δικαιωθούν (για προσαυξήσεις και πρόστιμα), οπότε θα τους επιστραφούν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.
   Επίσης, μετά την ψήφιση του πολυνομοσχέδιου, οι οφειλέτες του Δημοσίου ΚΑΙ της Τοπικής Αυτοδιοίκησης μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους έως και σε 60 δόσεις, οπότε ουσιαστικά θα είναι σα να πληρώνουν κανονικά τους λογαριασμούς και όχι όλους μαζί αναδρομικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.