27 Ιαν 2012

Τα νέα μέτρα που αποτελειώνουν τον μέσο Έλληνα

- Κείμενο-γκιλοτίνα στέλνει στον... πάγκο του χασάπη τους Έλληνες!
- Συζητάνε τον τρόπο καταστολής αντιδράσεων

   Χθες το απόγευμα η διευρυμένη κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Λουκά Παπαδήμο, είχε ως αντικείμενο το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης.
   Ο Παπαδήμος παρουσίασε στους υπουργούς (Β. Βενιζέλο, Φ. Σαχινίδη, Τ. Γιαννίτση, Δ. Ρέππα, Δ. Αβραμόπουλο, Μ. Χρυσοχοΐδη, Μ. Βορίδη, Ά. Διαμαντοπούλου, Α. Λοβέρδο, Γ. Κουτρουμάνη, Χ. Παπουτσή)(σημ.Τηλεβόα: για να μη λένε ότι δεν τα άκουσαν ή δεν τα διάβασαν) τα προαπαιτούμενα που έχουν τεθεί από την τρόικα για την εκταμίευση των 30 δισ. ευρώ του PSI και την συνομολόγηση της νέας δανειακής σύμβασης.
   Το κείμενο-καρμανιόλα περιλαμβάνει:

   • Αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων κατά 25 % έως την 1η Ιουνίου του 2012, αλλά με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου.
   • Μαζικές απολύσεις από τον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα, μέσα από τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών.
   • Μείωση των επικουρικών συντάξεων και δημιουργία ενός ταμείου επικουρικής ασφάλισης.
   • Αρση των νομικών εμποδίων που υπάρχουν για απολύσεις προσωπικού και μειώσεις μισθών στις τράπεζες.
   • Ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με κοινές μετοχές χωρίς δικαίωμα ψήφου, γεγονός που αποτρέπει την κρατικοποίησή τους. (σημ. Τηλεβόα: Το μεγάλο δώρο που εξηγεί το ράλι των τραπεζικών μετοχών κατά 80% σε 12 συνεδριάσεις)
   • Κατάργηση των ρυθμίσεων (που έχουν ήδη ψηφιστεί) για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία.   
   
   Ολο αυτό το πακέτο μέτρων, που ουσιαστικά αποτελούν τους όρους της νέας δανειακής σύμβασης είναι αναμενόμενο ότι θα προκαλέσει βίαιες μεν, αλλά δικαιολογημένες αντιδράσεις και κοινωνικές κινητοποιήσεις. Μάλλον αυτός είναι ο λόγος που στη σύσκεψη για την συζήτηση των οικονομικών μέτρων συμμετείχε και ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ, Χρήστος Παπουτσής. Ας ελπίσουμε ότι ο υπουργός θυμάται ότι το υπουργείο του ονομάζεται "Προστασίας του Πολίτη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.