11 Αυγ 2023

Επειδή η αντιΣΥΡΙΖΑ σπέκουλα για τις δημοτικές εκλογές στην Άρτα καλά κρατεί...

- Δεν προτιθέμεθα να εξακολουθήσουμε να ανεχόμαστε άλλο αναπάντητα αυτήν τη συκοφαντική ρητορική, τις καφενειακές εικασίες και ανυπόστατες διαδόσεις, τα ψεύδη, τη λασπολογία και το βολικό -για πολλές και πολλούς- θόλωμα των τοπικών πολιτικών νερών
- Τα 10 πραγματικά δεδομένα


   Επειδή η αντιΣΥΡΙΖΑ σπέκουλα για τη στάση του κόμματός μας στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Αρταίων καλά κρατεί για σχεδόν οκτώ χρόνια πια, επειδή πρόκειται για έντονες αναλήθειες και αήθεις συκοφαντίες, που στρέφονται τόσο εναντίον του κόμματός μας -των τοπικών θεσμικών του οργάνων και των ανθρώπων του- όσο και προσωποποιημένα προς τη Βουλευτή μας -πρώην Υπουργό και νυν Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων-, κάνουμε σαφές προς όλες ανεξαιρέτως τις κατευθύνσεις ότι δεν προτιθέμεθα να εξακολουθήσουμε να ανεχόμαστε άλλο αναπάντητα αυτήν τη συκοφαντική ρητορική, τις καφενειακές εικασίες και ανυπόστατες διαδόσεις, τα ψεύδη, τη λασπολογία και το βολικό -για πολλές και πολλούς- θόλωμα των τοπικών πολιτικών νερών.
   Είμαστε υποχρεωμένοι και αποφασισμένοι να βάλουμε οριστικά τέλος στα βρώμικα χτυπήματα και στην εν λόγω -μεθοδευμένη εδώ και πολλά χρόνια και διαρκώς συντηρούμενη και τροφοδοτούμενη από διάφορες πλευρές και για διάφορους λόγους- προπαγανανδιστική επίθεση και στοχοποίηση.
   Υπενθυμίζοντας και θέτοντας υπ' όψιν και στην κρίση όλων τα πραγματικά δεδομένα.
   Όχι υπονοητικές τερατολογίες και στοχευμένες κακοήθειες, βγαλμένες απ' την κοιλιά όσων τις δημιουργούν και τις μεταφέρουν.
   Όχι στοιχεία φαντασιακά, που να καλύπτουν την προκατάληψη επιβεβαίωσης ή/και τη συκοφαντική πρόθεση ή/και τις προσωπικές εμπάθειες ή/και την αποφυγή και μετάθεση ευθυνών ή/και τις ατομικές στρατηγικές ή/και τις αντιπολιτευτικές στοχεύεσεις ή/και τις μικροπολιτικές μεθοδεύσεις κάποιων.
   Πραγματικά δεδομένα και μόνο.
   Δεδομένο 1ο: Ο νέος εκλογικός νόμος απαιτεί για νομικά αποδεκτό ψηφοδέλτιο στελέχωσή του με 84 άτομα, για συμμετοχή υποψηφίων σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες, πέρα από τις Δημοτικές Ενότητες, ελάχιστο αριθμό ίσο με 120 άτομα και για την εξάντληση των δυνατοτήτων στελέχωσης των ψηφοδελτίων 317 άτομα. Με ποσόστωση φύλου ίση με 40%.
   Δεδομένο 2ο: Από τη σύσταση του Καποδιστριακού Δήμου Αρταίων, την τελευταία 25 ετία, το κόμμα μας έχει συμμετάσχει ενεργά στις δημοτικές εκλογές, παρέχοντας στήριξη και συντελώντας -στο βαθμό που του αναλογούσε και με βάση τις δυνατότητες και τις διαθεσιμότητες των μελών και των φίλων του- στη συγκρότηση αξιόμαχων αυτοδιοικητικών ψηφοδελτίων. Στοχεύοντας σταθερά στην αυτονομία των δημοτικών παρατάξεων, στη συστράτευση αριστερών και προοδευτικών ατόμων και συλλογικοτήτων, στις διαφανείς συμμαχίες στη βάση προγραμμάτων και αρχών, με στόχο τη διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής και όχι την κομματική εκλογική καταγραφή.
   Έτσι, στις εκλογές του 1998 και του 2002 στηρίχθηκε ως επικεφαλής της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ο αείμνηστος Βασίλης Γιολδάσης, λαμβάνοντας 2.106 ψήφους (ποσοστό 16,22%) και 2.101 ψήφους (ποσοστό 14,84%) αντίστοιχα.
   Τη σκυτάλη της παράταξης ομόφωνα πήρε από τα μέλη της η συντρόφισσα Όλγα Γεροβασίλη, που τέθηκε επικεφαλής της συνέχειας και μετεξέλιξης της ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ, δίνοντας με τη στήριξη του κόμματος την αυτοδιοικητική μάχη στις εκλογές του 2006 και στις πρώτες εκλογές του Καλλικρατικού Δήμου Αρταίων, το 2010, λαμβάνοντας 3.413 ψήφους (ποσοστό 23,89%) και 5.415 ψήφους (ποσοστό 20,1%) αντίστοιχα.
   Οι εκλογές του 1998 δεν είχαν επαναληπτική εκλογή, καθώς ο αείμνηστος Κώστας Βάγιας είχε λάβει ποσοστό 52,40% και εκλέχτηκε Δήμαρχος από τον πρώτο γύρο. Στις άλλες τρεις εκλογικές αναμετρήσεις είναι γνωστό σε όλους και αναντίρρητο πως και οι εν λόγω παρατάξεις και ο χώρος μας υποστήριξαν και συνέδραμαν -στην 2η Κυριακή- την εκλογή στη θέση της Δημοτικής Αρχής των "όμορων ιδεολογικά" προοδευτικών παρατάξεων. Με επικεφαλής τους έχοντες το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Οικονομίδη (το 2002 και το 2006) και Παπαλέξη το 2010. Έναντι των υποψηφίων της ΝΔ, του αείμνηστου Κώστα Βάγια και των κ.κ. Κοτσαρίδα και Παπαβασιλείου αντίστοιχα.
   Δεδομένο 3ο: Η δημαρχιακή θητεία Τσιρογιάννη ξεκίνησε στις δημοτικές εκλογές του 2014. Επί συγκυβερνήσεως ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Σαμαρά - Βενιζέλου. Τότε πρωτοεμφανίστηκε η παράταξη ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, με επικεφαλής τον νυν Δήμαρχο, που έλαβε την 1η Κυριακή 8.747 ψήφους και ποσοστό 32,57%.
   Σ' εκείνη την αναμέτρηση είχαν κατέλθει δύο παρατάξεις με αναφορά στο ΠΑΣΟΚ, οι οποίες είχαν συγκεντρώσει αθροιστικά 12.399 ψήφους και ποσοστό 46,36% :
   Η ΑΡΤΙΝΩΝ ΟΡΑΜΑ, με επικεφαλής τον κ. Στασινό, που κατέλαβε τη 2η θέση (με 6.239 ψήφους και 23,23%) και
   Η ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, με επικεφαλής τον κ. Παπαλέξη, που κατατάχθηκε 3η (με 6.160 ψήφους και 22,94%).
   Την τέταρτη θέση είχε καταλάβει η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, το ψηφοδέλτιο που στηριζόταν τότε από τον ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής την κ. Λίτσα Κιτσαντά -η οποία μετά την εκλογή της σ. Όλγας Γεροβασίλη το 2012 στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και την παραίτησή της από τη θέση της Δημοτικής Συμβούλου, ανέλαβε την ευθύνη να αποδεχθεί την ομόφωνη απόφαση και να τεθεί επικεφαλής του αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου- το οποίο και έλαβε 4.185 ψήφους και ποσοστό 15,58%.
   Η κεντροαριστερά λοιπόν του 2014 στο Δήμο Αρταίων (που εσχάτως και κατά το δοκούν την επικαλούνται σήμερα και τη συμποσούν εκλογικά κάποιοι, ώστε να μπορούν να χρεώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τους ανθρώπους του υπόγειες μεθοδεύσεις και συναλλαγές υπέρ της δεξιάς) είχε συγκεντρώσει ποσοστό 61,84%. Δήμαρχος, όμως, στην αναμέτρηση των δύο παρατάξεων που συμμετείχαν στο δεύτερο γύρο, της ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ του κ. Τσιρογιάννη και της ΑΡΤΙΝΩΝ ΟΡΑΜΑ του κ. Στασινού, εξελέγη ο επικεφαλής της δεξιόστροφης παράταξης. Με γνωστή στην τοπική κοινωνία τη στήριξή του στο δεύτερο γύρο από μεγάλο τμήμα του δυναμικού που υποστήριζε το τρίτο ψηφοδέλτιο στις εκλογές του 2014. Έτσι, ο κ. Στασινός έλαβε στον 2ο γύρο 3.705 ψηφοδέλτια περισσότερα απ' όσα είχε την 1η Κυριακή. Δηλαδή περί τους 2.500 ψήφους λιγότερους απ' το άθροισμα των ψήφων που είχαν συγκεντρώσει οι δύο παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ μία εβδομάδα πριν.
   Δεδομένο 4ο: Το 2019, επί κυβερνήσεως Τσίπρα, κατήλθαν δύο ψηφοδέλτια δεξιάς κατεύθυνσης, που αθροιστικά έλαβαν την 1η Κυριακή ποσοστό 51,95%.
   Η ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, πρώτος συνδυασμός της 1ης Κυριακής, με 9.300 ψήφους και ποσοστό 36,72% και οι ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΟΡΑΜΑ, με επικεφαλής τον κ. Μπαλάγκα, που κατατάχθηκαν τέταρτοι με 3.858 ψήφους και ποσοστό 15,23%.
   Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, το ψηφοδέλτιο που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, με 5.027 ψήφους και ποσοστό 19,85% και την τρίτη θέση, με 4.441 ψήφους και ποσοστό 17,53%, η ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ που είχε καταταγεί τρίτο και στις δημοτικές εκλογές του 2014.
   Η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ, που είχε -μετά τη διάσπαση του 2015- διαχωρίσει τη θέση της από τον ΣΥΡΙΖΑ, είχε λάβει σ' εκείνες τις εκλογές την έκτη θέση, με ποσοστό 5,04%.
   Δήμαρχος, την 2η Κυριακή, επανεκλέχθηκε ο επικεφαλής της ΑΡΤΙΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, λαμβάνοντας 10.996 ψήφους (1.700 περισσότερες από όσες είχε λάβει την 1η Κυριακή) και ποσοστό 58,91%.
   Η δε ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ αύξησε στις επαναληπτικές εκλογές τη δύναμή της κατά 2.650 ψηφοδέλτια, λαμβάνοντας τελικά 7.670 ψήφους και ποσοστό 41,09%, εκλέγοντας στο Δ.Σ. του Δήμου Αρταίων την επικεφαλής της και άλλους 5 Δημοτικούς συμβούλους.
   Δεδομένο 5ο: Λίγους μήνες μετά τις εκλογές του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ ήρε την εμπιστοσύνη του και διαχώρισε τη θέση του από την επικεφαλής της παράταξης ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.
   Δεδομένο 6ο: Τριμελής Αντιπροσωπεία του κόμματός μας ανέλαβε την πρωτοβουλία και ζήτησε συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 7 Ιουλίου, κατά σειρά με τους επικεφαλής και με μέλη των παρατάξεων ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. Προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα εκλογικής συμπαράταξης, με στόχο από την πλευρά μας την ενδυνάμωση της κοινής έκφρασης και εκπροσώπησης του προοδευτικού κόσμου της περιοχής μας στην κατεύθυνση αντιδεξιού "μετώπου" στο Δήμο Αρταίων.
   Δεδομένο 7ο: Μετά τη συνάντηση και ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου του 2023, η ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ανακοίνωσε, στις 16 Ιουλίου, την ομόφωνη απόφαση της ανοικτής συνέλευσης των μελών της για αυτόνομη πορεία στις δημοτικές εκλογές, με επικεφαλής την δημοτική σύμβουλο Βάσω Αμπελογιάννη, η οποία έχει αντικαταστήσει την κ. Κιτσαντά, μετά την παραίτηση της τελευταίας λίγους μήνες πριν από τη θέση της Δημοτικής Συμβούλου.
   Δεδομένο 8ο: Μετά τη συνάντηση και ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου του 2023, η επικεφαλής της παράταξης ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ανακοίνωσε, στις 17 Ιουλίου, την αποχώρησή της από τη διεκδίκηση της Δημαρχίας. Από τότε, σταδιακά έως σήμερα, οι 5 εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης ανακοινώθηκε πως θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του δεξιού Δημάρχου, το "αντάρτικο" ψηφοδέλτιο του επίσης δεξιού, μέχρι πρότινος Αντιδημάρχου του, καθώς και το Περιφερειακό ψηφοδέλτιο του δεξιού Περιφερειάρχη Ηπείρου.
   Δεδομένο 9ο: Μετά τη συνάντηση και ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου του 2023, σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επεδίωξε τη συγκρότηση ψηφοδελτίου με επικεφαλής τον κ. Παπαλέξη, που έθεσε τη διαθεσιμότητά του για την εκλογική προσπάθεια υπό όρους, αναλαμβάνοντας και τη διερευνητική προσέγγιση με την επικεφαλής της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ. Οι δυο παρατάξεις τον περασμένο Οκτώβρη είχαν ανακοινώσει με κοινή συνέντευξη τύπου την απόφασή τους για συμπόρευση τον εναπομείναντα χρόνο για τις δημοτικές εκλογές στο Δήμο Αρταίων. Τελικά, στις 28 Ιουλίου απεσύρθη η διαθεσιμότητα Παπαλέξη. Έκτοτε η πρώτη σε σταυρούς εκλεγμένη σύμβουλος της παράταξης ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ, καθώς και η αντικαταστάτριά της στο Δημ. Συμβούλιο, μετά την προ λίγων μηνών παραίτησή της, ανακοινώθηκε πως θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του δεξιού Δημάρχου.
   Δεδομένο 10ο: Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την κρισιμότητα και το ρόλο που παίζουν οι ιδεολογίες των ανθρώπων της αυτοδιοίκησης στη διοίκηση και το μέλλον των Δήμων, καθώς και για την αναγκαιότητα πολιτικής αυτοδιοικητικής προοδευτικής συστράτευσης, διατυπώθηκε ευκρινώς και καθαρά στην προχθεσινή ανακοίνωση της Νομαρχιακής μας Επιτροπής. 

Θεματική Αυτοδιοίκησης
ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Άρτας


σημ. Τηλεβόα: Μπορείτε να διαβάσετε την ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Άρτας, η οποία αναφέρεται στο τέλος της ανακοίνωσης της Θεματικής Αυτοδιοίκησης, ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.