1 Αυγ 2022

Όλγα Γεροβασίλη: Χρέος μας να απαλλάξουμε τα παιδιά μας από τις μεθοδεύσεις που ακυρώνουν τις προσπάθειές τους

- Στην Ήπειρο, σχεδόν 1000 υποψήφιοι αποκλείστηκαν, επειδή ο «κόφτης» Μητσοτάκη - Κεραμέως τους απαγορεύει να καλύψουν τις διαθέσιμες θέσεις, οι οποίες μένουν πλέον κενές. Στη Γεωπονία Άρτας καλύπτεται μόνο η 1 στις 3 διαθέσιμες θέσεις
- Αποψιλώνουν τα Πανεπιστήμια από πρωτοετείς φοιτητές, οδηγούν τα παιδιά μας στα ιδιωτικά κολλέγια, αδιαφορώντας για το βάρος που πέφτει στις οικογένειες εν μέσω οικονομικής κρίσης και σε συνθήκες εντεινόμενης φτωχοποίησης


   Θερμά συγχαρητήρια στους επιτυχόντες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις, αλλά και σε όσους δεν κατάφεραν να υπερνικήσουν τα εμπόδια που τους τέθηκαν.
   Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, περίπου 40.000 νέοι μας, οι 4 στους 10 υποψήφιους, γνώρισαν τον αποκλεισμό από τη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση εξαιτίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.
   Στην Ήπειρο, σχεδόν 1000 υποψήφιοι δεν θα καθίσουν στα έδρανα των Πανεπιστημιακών Τμημάτων, επειδή ο «κόφτης» που θεσμοθέτησαν ο κ. Μητσοτάκης με την κ. Κεραμέως τους απαγορεύει να καλύψουν τις διαθέσιμες θέσεις, οι οποίες μένουν πλέον κενές. Στη Γεωπονία Άρτας καλύπτεται μόνο η 1 στις 3 διαθέσιμες θέσεις.
   Αποψιλώνουν τα Πανεπιστήμια από πρωτοετείς φοιτητές, αποδυναμώνοντας έτσι τη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση και στρώνοντας το χαλί για μελλοντικές συγχωνεύσεις και καταργήσεις Τμημάτων, καθώς, νομοτελειακά, χωρίς φοιτητές, αυτά καθίστανται «αντιπαραγωγικά» και μη βιώσιμα.
   Αλλά και οδηγώντας τα παιδιά μας σε αναζήτηση άλλων διεξόδων εκπαίδευσης, στην πόρτα των ιδιωτικών κολλεγίων, αδιαφορώντας για το βάρος που πέφτει στις οικογένειες εν μέσω οικονομικής κρίσης και σε συνθήκες εντεινόμενης φτωχοποίησης.
   Δικό μας χρέος, ως ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, είναι, αμέσως μετά τις εκλογές, να απαλλάξουμε τα παιδιά μας από αυτές τις μεθοδεύσεις που ακυρώνουν τις προσπάθειές τους και να ξαναδώσουμε στη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση την προσοχή και την αξία που της πρέπει. Για το καλό της παιδείας, της επιστήμης, της κοινωνίας.

   Όλγα Γεροβασίλη
   Βουλευτής Άρτας, γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.