13 Δεκ 2021

Περιοδεία του Τομεάρχη Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σταύρου Αραχωβίτη, στην Άρτα - ΦΩΤΟ

- Οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε παραγωγικές μονάδες του πρωτογενή τομέα της περιοχής μας και η ανοιχτή συζήτηση με κατοίκους στο Νεοχώρι Άρτας
- Έκδηλη η αγωνία των αγροτών και των κτηνοτρόφων για την επόμενη μέρα, τεκμηρίωση και παρουσίαση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαμόρφωση μιας βιώσιμης προοπτικής για τον αγροτικό κόσμο


   Περιοδεία στην Άρτα πραγματοποίησε, το Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2021, ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, βουλευτής Λακωνίας και πρ. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης και είχε σειρά επαφών σε παραγωγικές μονάδες του πρωτογενή τομέα στην περιοχή της Άρτας.
   Τον κ. Αραχωβίτη συνόδευαν στις συναντήσεις η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας και γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, το μέλος της Κ.Ε. Βασίλης Τσίρκας, η συντονίστρια της Ν.Ε. Αγλαΐα Νάτσικα, οι υπεύθυνοι της θεματικής Αγροτικής Πολιτικής της Ν.Ε. Σήφης Γκίκας και Πέτρος Στασινός, μέλη της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Άρτας, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών», Γιώργος Ζάψας και οι περιφερειακοί σύμβουλοι Π.Ε. Άρτας, Ράνια Γκίζα και Δημήτρης Τρομπούκης.
   Αρχικά, το πρωί του Σαββάτου, ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επισκέφθηκε το συσκευαστήριο του ομίλου Κολιός ΑΒΕΕ και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Ακτινιδίου, κ. Χρήστο Κολιό.


   Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το συσκευαστήριο ακτινιδίων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Εκμετάλλευσης Ακτινιδίων Άρτας, όπου συναντήθηκαν με τον κ. Άγγελο Ξυλογιάννη και ακολούθως είχαν συνάντηση στη Γέφυρα Καλογήρου με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Χοιροτρόφων Ηπείρου, κ. Άρη Έξαρχο και με το μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χοιροτρόφων Ελλάδας, κ. Θόδωρο Καραπάνο. 


    Η επόμενη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο επεξεργασίας ελιάς της Intercomm Foods, όπου συναντήθηκαν με τον Διευθυντή κ. Νίκο Κολιό.


   Το μεσημέρι του Σαββάτου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Τσουκαλιού, κ. Νίκο Φώτου και στη συνέχεια επισκέφθηκαν τη Φάρμα Λούσια – Κτηνοτροφικές επιχειρήσεις, όπου συναντήθηκαν με τους αδελφούς Λούσια.




   Το απόγευμα του Σαββάτου το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επισκέφθηκε το Νεοχώρι, στον κάμπο της Άρτας, όπου είχε ανοιχτή συζήτηση με κατοίκους σε καφενείο του χωριού.
 

    Τα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής μας κυριάρχησαν σε όλες τις επαφές και τα βασικά ζητήματα που τέθηκαν ήταν η ακρίβεια και η εκτόξευση του κόστους παραγωγής -λόγω υπερδιπλασιασμού των λογαριασμών ρεύματος, καυσίμων, μεταφορικών, λιπασμάτων, ζωοτροφών, φαρμάκων-, η ανεπαρκής άρδευση και αποστράγγιση, η έλλειψη αποθηκευτικών χώρων, η ακαρπία και η μη στήριξη από την κυβέρνηση, η δυσκολία πρόσβασης παραγωγών και επιχειρήσεων του κλάδου στον τραπεζικό δανεισμό.
    Ειλικρινείς συζητήσεις, με έκδηλη την αγωνία των αγροτών και των κτηνοτρόφων για την επόμενη μέρα, εξαιρετική τεκμηρίωση και παρουσίαση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από τον Σταύρο Αραχωβίτη.    
   Αυτό που έχει σημασία, τονίστηκε από την πλευρά των ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, και είναι πιο αναγκαίο από ποτέ, είναι η διαμόρφωση μιας βιώσιμης προοπτικής για τον αγροτικό κόσμο.
    Να στηριχτούν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι, για να αντεπεξέλθουν απέναντι στην ακρίβεια και στις τεράστιες αυξήσεις, αλλά και τις επιπτώσεις της πανδημίας και της κλιματικής αλλαγής.
    Να αξιοποιηθεί το πλεόνασμα αποθηκευτικών χώρων από παλιές μονάδες και να δοθούν κίνητρα για τη δημιουργία νέων χώρων.
    Να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, αλλά και οι μορφές φθηνής ενέργειας, όπως το βιοαέριο αποβλήτων.
    Να ενισχυθούν οι κτηνοτρόφοι για αγορά ζωοτροφών.
    Να παγώσει η ρήτρα αναπροσαρμογής στο αγροτικό τιμολόγιο, που εκτοξεύει την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και το κόστος παραγωγής.
    Να κατέβουν, όπως έχει γίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, αλλά η κυβέρνηση δεν ακούει, οι ειδικοί συντελεστές στα καύσιμα, όπως προβλέπεται από την Ε.Ε.
    Να επιστραφεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης για το πετρέλαιο σε όλους τους αγρότες, όπως είχε εξαγγελθεί από τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και θα ίσχυε από 1/1/2020.
    Να ολοκληρωθεί, όπως ζήτησε πρόσφατα με Ερώτησή της στη Βουλή η Όλγα Γεροβασίλη, το έργο επαύξησης του ΚΥΤ Αράχθου, που επί ΣΥΡΙΖΑ είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί εντός του 2020, ώστε να αρθεί ο κορεσμός του δικτύου που αποκλείει την υλοποίηση νέων έργων ΑΠΕ καθώς και τη δυνατότητα για ιδιώτες παραγωγούς στην Άρτα (αγρότες, κτηνοτρόφους, συνεταιρισμούς, παραγωγικούς φορείς, επιχειρήσεις μεταποίησης κλπ) διασύνδεσής τους με το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ (μέσω νέων μονάδων ΑΠΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.