18 Νοε 2021

Διάγγελμα Μητσοτάκη / Πού δεν θα μπαίνουν οι ανεμβολίαστοι από Δευτέρα

Όσα αλλάζουν από τη Δευτέρα μετά τα νέα μέτρα για την πανδημία


   Μετά το νέο διάγγελμα, το 11ο στη σειρά (!) και τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους επιπλέον περιορισμούς που αφορούν σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ενάντια στον κορωνοϊό, οι νέοι κανόνες για την πρόσβαση σε συγκεκριμένες δραστηριότητες διαμορφώνονται ως εξής: 
   Στις αγορές τροφίμων (σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, λαϊκές και ζαχαροπλαστεία), στα φαρμακεία και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (αστικές μετακινήσεις) είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και δεν απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού. Μπορούν δηλαδή να έχουν πρόσβαση εμβολιασμένοι, νοσήσαντες και ανεμβολίαστοι.
   Στα μέσα μεταφοράς για τις υπεραστικές μετακινήσεις, στην εκπαίδευση, στους χώρους εργασίας (δημόσιους και ιδιωτικούς), στις εκκλησίες, στο λιανεμπόριο, στα κομμωτήρια και στους ανοικτούς χώρους εστίασης είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και θα γίνεται έλεγχος covid pass. Άρα πρόσβαση έχουν οι εμβολιασμένοι, οι νοσήσαντες και οι ανεμβολίαστοι με αρνητικό μοριακό ή rapid test.
   Στους κλειστούς χώρους εστίασης, στα θέατρα και τους κινηματογράφους, στα μουσεία, στα γυμναστήρια και στα γήπεδα είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας και θα έχουν πρόσβαση μόνο εμβολιασμένοι και νοσήσαντες.
   Επίσης, από τις 13/12 αναγκαία προϋπόθεση για είσοδο των άνω των 60 ετών εμβολιασμένων ατόμων θα είναι η αναμνηστική δόση μετά την παρέλευση 7μήνου από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού.
   Για τους ανήλικους 4-17 ετών επιτρέπεται η είσοδος στους ανοικτούς χώρους εστίασης, στους κλειστούς χώρους εστίασης, στα θέατρα και τους κινηματογράφους, στα μουσεία, στα γυμναστήρια και τα γήπεδα με επίδειξη self test.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.