4 Οκτ 2021

Κυβέρνηση Μητσοτάκη και ακρίβεια κοστίζουν πανάκριβα στον λαό και τη χώρα

- Τώρα τρέχουν να πάρουν πρόσθετα μέτρα, για να προλάβουν αυτό που πριν από λίγες ημέρες υποτιμούσαν
- Τόση ιδεοληψία και τόση πολιτική μυωπία τους έχει προσβάλει...


   Στην πολιτική ικανός και χρήσιμος δεν είναι αυτός που διαπιστώνει, αλλά εκείνος που προβλέπει σωστά. Η ικανότητα των πολιτικών εκεί κρίνεται, αλλά αυτή η κυβέρνηση στο επίπεδο των προβλέψεων έχει αποδειχτεί εντελώς ανίκανη.
   Πριν από περίπου ένα μήνα ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας διαπίστωνε ότι η ακρίβεια είναι παγκόσμιο φαινόμενο, αλλά προέβλεπε πως είναι φαινόμενο παροδικό. Την ίδια ακριβώς πρόβλεψη έκανε και πριν από εφτά ημέρες όταν κλήθηκε να απαντήσει σε επίκαιρη επερώτηση 56 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό ακριβώς το θέμα.
   Τα πράγματα βεβαίως είναι εντελώς διαφορετικά. Την Παρασκευή δημοσιοποιήθηκε η προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat, από την οποία προκύπτει ότι ο πληθωρισμός στην Ευρωπαϊκή Ενωση αγγίζει το υψηλό των τελευταίων 13 ετών και η μεταποιητική παραγωγή επιβραδύνεται, καθώς αυξάνονται οι τιμές της ενέργειας.
   Δεν χωράει αμφιβολία πως βρισκόμαστε μπροστά σε νέο κύμα της κρίσης, η οποία κρατάει διεθνώς από το 2008, γνώρισε διάφορες υφέσεις και εξάρσεις όλα αυτά τα χρόνια, πήρε νέες διαστάσεις με την πανδημία και συνεχίζει ακάθεκτη τον δρόμο της. Το κακό με αυτή την κυβέρνηση είναι πως δεν έχει καταλάβει ότι βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση ως χώρα και διεθνώς. Αν το είχε αντιληφθεί δεν θα εκτιμούσε ως παροδικό ένα φαινόμενο όπως της ακρίβειας, που έχει συγχρονισμένα παγκόσμιες διαστάσεις.
   Αλλά ακόμη και αν ήταν παροδικό, η ζημιά που θα προκαλούσε στον λίγο χρόνο της εκδήλωσής του θα ήθελε πολλαπλάσιο χρόνο για να αποκατασταθεί. Κατά συνέπεια ήδη θα έπρεπε να έχουν ληφθεί μέτρα που να προλαβαίνουν το φαινόμενο και τις επιπτώσεις του στην οικονομία και τα λαϊκά στρώματα αντί να το ακολουθούν.
   Δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Τώρα τρέχουν να πάρουν πρόσθετα μέτρα, για να προλάβουν αυτό που πριν από λίγες ημέρες υποτιμούσαν και το άφησαν να προσπεράσει με τον πρωθυπουργό να εξαγγέλλει «ασπιρίνες» στη ΔΕΘ, ενώ λίγες ημέρες μετά ανακοινώθηκε το ξεπούλημα της ΔΕΗ, η οποία είναι ισχυρό εργαλείο κατά της ακρίβειας, ειδικά τώρα που οι τιμές στην ενέργεια καλπάζουν.
   Τόση ιδεοληψία και τόση πολιτική μυωπία έχει προσβάλει τους ενοίκους στο Μέγαρο Μαξίμου, με αποτέλεσμα κυβέρνηση και ακρίβεια να κοστίζουν πανάκριβα στον λαό και τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.