20 Απρ 2021

Της κυβερνητικής αναξιοπιστίας οι συνωμοσίες της φταίνε

- Η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι μπορεί για να χάσει την εμπιστοσύνη του κόσμου
- Εδώ και έναν χρόνο η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας έχει εξελιχθεί σε τραγέλαφο. Τι να πάρουν σοβαρά τα παιδιά;


   Είναι τουλάχιστον αξιοθρήνητη η προσπάθεια της κυβέρνησης και των φιλικών της ΜΜΕ να ανακαλύψουν, πίσω από τον συνωστισμό στις πλατείες, ομάδες μπαχαλάκηδων αποφασισμένες να διαταράξουν την κοινωνική ειρήνη.
   Η ανακάλυψη ενός εχθρού που κινείται κακόβουλα επιτρέπει στην κυβέρνηση να αποφεύγει τη δική της ευθύνη. Και η δική της ευθύνη είναι ότι έχει χάσει κάθε αξιοπιστία.
   Αν πολλά νεαρά παιδιά φλερτάρουν με την ανευθυνότητα, αυτό οφείλεται σε δύο λόγους. Πρώτον, γιατί έναν χρόνο έχουν σκάσει κλεισμένα στα σπίτια τους, με τα τηλεμαθήματα και το Νέτφλιξ.
   Και δεύτερον, γιατί δεν δίνουν πλέον καμία σημασία στις κυβερνητικές υποδείξεις. Κι αυτό που πέρσι τέτοιον καιρό, με πολύ λιγότερα κρούσματα, δεν συνέβαινε ούτε κατά διάνοια δεν είναι αποκλειστική ευθύνη των παιδιών. Η κυβέρνηση έχει κάνει ό,τι μπορεί για να χάσει την εμπιστοσύνη του κόσμου.
   Αυτό συμβαίνει γιατί εδώ και έναν χρόνο η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας έχει εξελιχθεί σε τραγέλαφο. Το κλείσιμο των περιπτέρων, η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 τα σαββατοκύριακα, τα σόου με τις μεζούρες, οι καραμπινάτες πρωθυπουργικές παραβιάσεις των μέτρων, οι αλλεπάλληλες εξαγγελίες για ανοίγματα που τελικά ακυρώνονται, η απίστευτη διαχείριση της Νέας Σμύρνης καμία συνεκτική εικόνα σχεδιασμού και σοβαρότητας δεν δείχνουν.
   Τι να πάρουν σοβαρά τα παιδιά;
   Αντί λοιπόν να καταφεύγει σε θεωρίες συνωμοσίας, είναι καλύτερα η κυβέρνηση να οργανώσει με σοβαρότητα, σχέδιο και κανόνες το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους. Αυτό θα έδινε διεξόδους στα νέα παιδιά και θα εκτόνωνε σημαντικά τις καταστάσεις που δημιουργούνται στις πλατείες.
   Από την άλλη, το να ζητάει κάποιος από αυτή την κυβέρνηση σχέδιο, σοβαρότητα και κανόνες είναι μάλλον υπερβολικό.
   Τόσους διαγωνισμούς έχουν να στήσουν οι άνθρωποι, πότε να προλάβουν να ασχοληθούν με τα μέτρα;
το editorial στη σημερινή ΑΥΓΗ

   ΥΓ: Άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, με εφαρμογή των πρωτοκόλλων ασφαλείας και με οδικό χάρτη, ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. Οι εικόνες συνωστισμού στις πλατείες αποδεικνύουν την κατάρρευση του πιο μακροχρόνιου και πιο αποτυχημένου lockdown στην Ευρώπη.
   Την ίδια στιγμή, όλο και περισσότεροι επιστήμονες υποστηρίζουν την αναγκαιότητα για συντεταγμένο και ελεγχόμενο άνοιγμα σε ανοιχτούς χώρους, ώστε να αποφευχθούν επικίνδυνοι συνωστισμοί στις πλατείες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.