13 Νοε 2020

Lockdown / Περίεργη καθυστέρηση, αύριο οι αποφάσεις για τα σχολεία

- Οι επίσημες ανακοινώσεις είχαν προγραμματιστεί να γίνουν σήμερα στις 18:00 στο υπουργείο Υγείας, παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως
- Εμπλοκή με το κλείσιμο των σχολείων, καθώς στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων υπάρχουν διαφορετικές απόψεις


   Στο κλείσιμο των δημοτικών σχολείων προσανατολίζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με διαρροές, με στόχο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τη μείωση της κινητικότητας των γονέων. 
   Οι επίσημες ανακοινώσεις είχαν προγραμματιστεί να γίνουν σήμερα στις 18.00 στο υπουργείο Υγείας, παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Ωστόσο, η συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων αποδείχθηκε πολύωρη, με αποτέλεσμα οι ανακοινώσεις να αναβληθούν για το Σάββατο. 
   Το υπουργείο Υγείας στις 15:01 ανακοίνωσε την παρουσία της υπουργού Παιδείας στην ενημέρωση, αναφέροντας τα εξής: 
   
   «Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του Υπουργείου Υγείας, θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας σήμερα, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου και ώρα 18:00, από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και του ΠΓΝ "Αττικόν" και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.
   Στη σημερινή ενημέρωση θα συμμετέχει και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως. Στην ενημέρωση συμμετέχει και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας».

   Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιτροπή λοιμωξιολόγων υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Από τη μία υπάρχει εισήγηση για κλείσιμο δημοτικών και νηπιαγωγείων στη Θεσσαλονίκη και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, και από την άλλη για «λουκέτο» σε όλες τις επιβαρυμένες επιδημιολογικά περιοχές.
   Την ίδια ώρα, άγνωστο παραμένει αν η ίδια απόφαση θα ισχύσει για τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς.
   Αξίζει να σημειωθεί ότι το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε εγκύκλιο με οδηγίες για τη χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού για τους γονείς στην περίπτωση αναστολής σχολικών μονάδων ή μονάδων φροντίδας παιδιών.
   Την ανάγκη να κλείσουν όλα τα σχολεία είχε τονίσει το πρωί ο καθηγητής Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ενώ έκκληση να κλείσουν τα Δημοτικά σχολεία στη Θεσσαλονίκη είχε κάνει ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.