19 Μαΐ 2014

Καλή εβδομάδα με τα φρέσκα μηνύματα της κάλπης

Όποιος τα διαβάσει σωστά, θα βγει κερδισμένος στις ευρωεκλογές

   Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλους. Μετά από μια κουραστική (και θεονήστικη, μα ούτε ένα κρύο σάντουιτς;) βραδιά στη Νομαρχία, παρακολουθώντας την ροή των τηλεγραφημάτων από τα εκλογικά τμήματα, συνεχίζουμε, προσπαθώντας να διαβάσουμε τα μηνύματα που έβγαλαν οι χθεσινές κάλπες.
   Σε γενικές γραμμές θα συμφωνήσω με το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών, εάν και είναι λίγο αθηνοκεντρικό, αλλά δεν θα μπορούσε να γίνει κι αλλιώς, καθώς η Ελλάδα έχει εξελιχθεί σε ένα υδροκέφαλο τέρας, με πάνω από το 1/3 του πληθυσμού της να ζει στο Λεκανοπέδιο.
   Είναι αλήθεια ότι στην Αττική και στον Δήμο Αθηναίων, υπήρξαν μεγάλες ανατροπές, καθώς οι εκλεκτοί του Σαμαρά καταποντίστηκαν, όπως έγινε και στην Θεσσαλονίκη με τον Ιωαννίδη.
   Είναι επίσης αλήθεια ότι, δεν είναι μικρό πράγμα σε μια περιοχή με 2.000.000 ψηφοφόρους, να μένουν εκτός β' γύρου οι εκλεκτοί του Σαμαρά. Και ακόμη περισσότερο, δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα, οι εκλεκτοί της μιντιοκρατίας, ο Σγουρός και ο Καμίνης, που οι φτιαχτές δημοσκοπήσεις τους εμφάνιζαν ως αδιαφιλονίκητα φαβορί, να βρίσκεται ο ένας δεύτερος κι ο άλλος να νοιώθει την καυτή ανάσα του "μικρού", στο μόλις 1% διαφορά.
   Θα ήθελα να κάνω μια μια μικρή αναφορά στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, που τον είχαν καταδικασμένο στα τάρταρα του 9% και τους έριξε μια κατραπακιά που ήταν όλη δική τους. Τον είχα ακούσει κάποτε στον Κρόνο, όταν είχε έρθει μαζί με την Κατερίνα Κνήτου, σε μια θεματική εκδήλωση που είχε διοργανώσει ο ΣΥΡΙΖΑ Άρτας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και φαινόταν, αν και άγνωστος τότε σ' εμένα, ότι είχε "κάτι". Και σε όλη αυτή την προεκλογική εκστρατεία, το ίδιο κατάλαβαν και οι συνδημότες του και τον ανέβασαν στους ώμους τους και γύρισαν την πλάτη στα μιντιακά παπαγαλάκια.
   Στην Αθήνα όμως είχαμε και τον ναζιστή, με την σβάστικα στον ώμο, Κασιδιάρη, με 16,3%,  μόλις 0,7% πίσω από τον "εκλεκτό" Άρη Σπηλιωτόπουλο. Για αυτό το αποτέλεσμα, ας προβληματιστούν όσοι τραβάνε τα γκέμια όλο και δεξιότερα, διότι εάν είναι να πειστώ ότι η ωμή βία και η καταστολή, αλλά και οι παραβιάσεις του Συντάγματος και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι καθημερινός, συνήθης και φυσιολογικός τρόπος άσκησης εξουσίας, γιατί να μην πάω στους ορίτζιναλ φασίστες και να συμβιβαστώ με τους ιμιτασιόν Σαμαρομελανοχίτωνες;
   Για την υπόλοιπη Ελλάδα είναι ακόμη νωρίς για να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, καθώς η επαρχία έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες, διαφορετικές από τόπο σε τόπο και μάλλον θα πρέπει να περιμένουμε την επόμενη Κυριακή, όπου οι Ευρωεκλογές θα μας δώσουν την ευκαιρία να καταλάβουμε προς τα πού πάει ο Έλληνας το καράβι. Εκεί, τα πράγματα θα είναι ξεκάθαρα, καθώς, με εξαίρεση την θολούρα του Ποταμιού, δεν θα υπάρχουν "ανεξάρτητοι".
  

12 σχόλια:

  1. Aπο κάτω και σκούξτεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε. Θέλατε και ανατροπή. Μεγάλη φάπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ανώνυμε, μη χαίρεσε από τώρα. Υπάρχει και η δεύτερη κυριακή και οι ευρωεκλογές. Κράτα και λίγη χαρά για τα μέτρα που θα έρθουν μετά τα πανηγύρια. Άντε μπράβο.

      Διαγραφή
    2. Υπάρχει και δευτερη κυριακη ???? Αντε γειά ....

      Διαγραφή
  2. Βρε τηλεβοα αστα αυτα τα χαζα... ευτυχως που ο λαος ανετρεψε την ανατροπη σας!!! ειχατε και ελπιδες ειδικα στην Ηπειρο και ειδικοτερα στην Αρτα παλιοαλαζονες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εδω ο κοσμος καιγεται και ο τηλεβοας μας λεει οτι κερδισε η αθηνα ..δεν πας καλα φιλε...ΠΟΝΑΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βρε παιδιά, γιατί χτυπιέστε; Γιατί δεν κάνετε μια ΕΠΩΝΥΜΗ πρόβλεψη για τις ευρωεκλογές;
    Αν πονάει; Ναι, πονάει, γιατί περίμενα κάτι καλύτερο, αλλά ο πόνος καταπραΰνεται, όταν βλέπω ότι οι συμπολίτες μου σε Άρτα και Ήπειρο είναι ευχαριστημένοι από την ζωή τους και δεν θέλουν να την αλλάξουν.
    Προτιμάω να πιστεύω αυτό, παρά να πιστέψω ότι αυτό που τους έφταιγε ήταν η ταμπέλα κι όχι το σάπιο πράμα που πουλούσε το μαγαζί. Και ότι μόλις άλλαξε η ταμπέλα κι από ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ έγινε "ανεξάρτητο μαγαζάκι", έτρεξαν ξανά όλοι να ξαναγοράσουν την σαπίλα. Καλύτερα να μην το πιστεύω αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. παλι ρε φιλε λετε για νικη ..καντε λιγο κρατει ...την φαγατε την πρωτη......πεστε οτι μπορει να νικησετε ...γιατι δεν ξερεις τι ξημερωνει για τον καθενα μας...και σας το λεω ΦΙΛΙΚΑ ..γιατι παλι θα αρχισετε οτι ειμαι με το μνημονιο κλπ κλπ κλπ...αμαν

      Διαγραφή
  5. ΜΑΣ ΛΕΣ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΒΡΕ ΤΗΛΕΒΟΑ...ΑΝΤΕ ΡΕ ...ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΛΕΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μερικές διαπιστώσεις:
    α) Υπάρχουν οι Ευρωεκλογές να κρίνουν πολλά.
    β) Έσπευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Κεδίκογλου να τοποθετηθεί εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί?
    γ) Θυμούνται κάποιοι ότι:
    Έχει κλείσει η ΕΡΤ με διάγγελμα σε ένα βράδυ?
    Έχουν απολυθεί με διάγγελμα οι μισοί καθηγητές των ΕΠΑΛ - ΕΠΑΣ?
    Έχουμε ανεργία 60% στους νέους?
    Υπάρχει αθροιστική ύφεση 7 χρόνια: 7Χ8% = 56% περίπου?
    Έχουμε 5.000 αυτοκτονίες?
    δ) Απλώς κάποιοι αγωνιούν μήπως φύγουν οι "άνθρωποί τους" οι "Γερμανοί", όπως κάποιοι έκαναν το 1945 με κάποιους άλλους "Γερμανούς".
    Αυτά ως πρώτη δόση.
    Ως δεύτερη ας διαβάσουν κάποιοι την "Αναφορά στο Γκρέκο" του Καζαντζάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.