30 Σεπ 2020

49 κρούσματα στα Γιάννενα σε λιγότερο από δέκα μέρες

6πλάσια κρούσματα Covid-19 το τελευταίο 10ήμερο στην Ελλάδα με σχεδόν 60% περισσότερους θανάτους, σε σχέση με την περίοδο 4-13 Απριλίου όταν η πανδημία βρισκόταν στην πρώτη φάση της μεγάλης έξαρσής της


   Μεγάλη είναι η αύξηση κρουσμάτων που καταγράφεται τον Σεπτέμβριο και ειδικά το δεύτερο δεκαπενθήμερο στην περιοχή.
   Στο επίκεντρο αυτή την φορά είναι ο Νομός Ιωαννίνων όπου σε λιγότερο από δέκα μέρες επιβεβαιώθηκαν 49 κρούσματα.
   Είκοσι εννιά ήταν την Κυριακή και με τα 12 της Δευτέρας και τα οκτώ χθεσινά ανέρχονται πλέον σε 49.
   Εξαπλάσια κρούσματα Covid-19 έχουν καταγραφεί το τελευταίο δεκαήμερο στην Ελλάδα με σχεδόν 60% περισσότερους θανάτους, σε σχέση με την περίοδο 4-13 Απριλίου όταν η πανδημία βρισκόταν στην πρώτη φάση της μεγάλης έξαρσής της και είχε ξεκινήσει (από τις 13 Μαρτίου) η «καραντίνα» για να περιορισθεί η διασπορά του φονικού ιού.
   Το ίδιο χρονικό διάστημα μάλιστα σχεδόν διπλασιάσθηκαν οι θάνατοι ηλικιωμένων σε σχέση με το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα τον Απρίλιο εν μέσω των περιοριστικών μέτρων. Ακόμη, το τελευταίο δεκαήμερο (18-27 Σεπτεμβρίου) υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων της τάξης του 40% σε σχέση με το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου αλλά διπλασιασμός των νεκρών. Δείγμα της μεγάλης θνησιμότητας που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας λόγω του Covid-19.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.