27 Μαρ 2020

Η απόλυτη κοροϊδία: Η Ν.Δ. λέει στα επιστημονικά επαγγέλματα «Φάτε τηλε-εκπαίδευση»

- Αντί να ενισχυθούν οικονομικά 170.000 επιστήμονες (Γιατροί, Δικηγόροι, Μηχανικοί, Οικονομολόγοι, κλπ), τους δίνουν ένα... κουπόνι κατάρτισης του ΟΑΕΔ!
- Η ΝΔ απέδειξε σήμερα ότι δεν αρκείται στην απόλυτη περιφρόνηση των επιστημόνων που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα αλλά επιδιώκει και τον εμπαιγμό τους


   Σας έλεγα νωρίτερα (δείτε ΕΔΩ), για την αναφορά που κατέθεσε η Όλγα Γεροβασίλη, στους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη, Δικαιοσύνης, Τσιάρα και Οικονομικών, Σταϊκούρα, επισυνάπτοντας Επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας, με την οποία εκφράζεται η έντονη διαμαρτυρία του για τη μη υπαγωγή των Δικηγόρων στις κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών - επιστημόνων που θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού των 800 Ευρώ εξαιτίας του κορονοϊού, αν και οι Δικηγόροι ανήκουν στους κλάδους που κατεξοχήν πλήττονται, αφού έχει ανασταλεί η λειτουργία των δικαστηρίων ήδη από 13.03.2020.
   Ο Δικηγορικός Σύλλογος Άρτας ζητούσε να συμπεριληφθούν οι Δικηγόροι όχι μόνο στους ΚΑΔ που πλήττονται αλλά και σε αυτούς που θα λάβουν την ως άνω αποζημίωση ειδικού σκοπού.
   Η απάντηση από την κυβέρνηση της Ν.Δ., όχι μόνο σε αυτούς αλλά σε όλους τους ελευθεροεπαγγελματίες επιστήμονες ήταν ο απόλυτος εμπαιγμός. Αντί για αυτά που ζητάνε, τους δίνει ένα... κουπόνι κατάρτισης για ψηφιακή εκπαίδευση από τον ΟΑΕΔ!
   Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους οι τομεάρχες Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Έφης Αχτσιόγλου, Δικαιοσύνης, Σπύρου Λάππα και Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου:

Η ΝΔ λέει στα επιστημονικά επαγγέλματα «Ας φάνε τηλε-εκπαίδευση»

Τα όσα έλεγε προεκλογικά η Νέα Δημοκρατία για την στήριξη της μεσαίας τάξης κατέρρευσαν πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις. Παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού ανάπτυξης, ότι τα επιστημονικά επαγγέλματα εντάσσονται στο -πενιχρό- επίδομα των 800 ευρώ (533 ευρώ τον μήνα), η κυβέρνηση της ΝΔ αρνήθηκε να τους δώσει ακόμα και αυτό. Η ΝΔ απέδειξε σήμερα ότι δεν αρκείται στην απόλυτη περιφρόνηση των επιστημόνων που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα αλλά επιδιώκει και τον εμπαιγμό τους.
Αντί να ενισχυθούν οικονομικά 170.000 επιστήμονες (Γιατροί, Δικηγόροι, Μηχανικοί, Οικονομολόγοι, κλπ), θα γίνουν δικαιούχοι ενός κουπονιού τηλε-εκπαίδευσης αξίας 600 ευρώ έκαστο. Η ΝΔ ως σύγχρονη Αντουανέττα απαντά στην αγωνία αυτών των ανθρώπων λέγοντας «ας φάνε τηλεεκπάιδευση». Αντί να ενισχύσει τους πληττόμενους επαγγελματίες ενισχύει τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης.
Οι προτεραιότητες της ΝΔ γίνονται κάθε μέρα όλο και πιο σαφής. Από την μία μειώσεις μισθών και διάλυση εργατικού δικαίου και από την άλλη αυξήσεις στις αποζημιώσεις των ιδιωτικών κλινικών, επικοινωνιακές καμπάνιες εκατομμυρίων, και δώρα στα ΚΕΚ.
Ως ΣΥΡΙΖΑ καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην καταβολή μηνιαίου επιδόματος ίσο με το 1/12 της περσινής δήλωσης (με κατώτατο όριο τον βασικό μισθό) για όλους τους ελευθέρους επαγγελματίες.
Την καλούμε ακόμα να σταματήσει να εφαρμόζει με ακρίβεια την συνταγή που χρεοκόπησε ήδη μια φορά την χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.