28 Μαρ 2020

Δύο νέα θετικά δείγμα για κορονοϊό στην Άρτα

- Οργιάζουν οι φήμες και η παραπληροφόρηση
- Το να ακολουθούμε τα ατομικά μέτρα προφύλαξης είναι η απάντηση...


   Δύο νέα κρούσματα κορονοϊού διαπιστώθηκαν στην Άρτα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου.
   Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
   "Από τα ληφθέντα δείγματα των προηγούμενων ημερών στο νοσοκομείο της 'Αρτας, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν δύο νέα θετικά περιστατικά ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.
   Έγινε άμεση κινητοποίηση και ενημέρωση του ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τις οδηγίες παραμένουν σε αυστηρή καραντίνα στην οικία τους και παρακολουθούνται.
   Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας έχει ήδη αρχίσει την ιχνηλάτηση των επαφών τους".
   Με τις δύο νέες περιπτώσεις τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Άρτα ανέρχονται στα τρία. Είχε προηγηθεί η περίπτωση του 71χρονου συμπατριώτη μας, που νοσηλεύεται διαδωληνωμένος στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Σύφωνα με την ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου, βρίσκεται "σε σταθερά βελτιωμένη κατάσταση".
   Όσον αφορά τα δύο νέα κρούσματα, από το πρωί υπήρχαν δημοσιεύματα σε τοπικές ενημερωτικές ιστοσελίδες. Η παρακάτω φωτογραφία είναι από τον ιστότοπο της εφημερίδας "Ταχυδρόμος Άρτας":

πατήστε στη φωτογραφία για να ανοίξει
   Με δεδομένο το γεγονός ότι οι δύο συμπατριώτες μας, που βρέθηκαν θετικοί, βρίσκονται σε παραγωγική ηλκία, οργίασαν οι φήμες για το πού εργάζονται και με πόσους ήρθαν σε επαφή.
   Προσωπικά, δέχθηκα πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα στο inbox, ζητώντας μου να επιβεβαιώσω ή να διαψεύσω τις φήμες, οι οποίες έχουν μπόλικη δόση παραπληροφόρησης.
   Το λέω αυτό, διότι, μέχρι στιγμής, έχω ακούσει για έξι (6) διαφορετικούς χώρους εργασίας, τρεις διαφορετικές για τη μητέρα και τρεις διαφορετικές για το γιό!
   Φαντάζομαι ότι μέχρι το βράδυ θα έχει επεκταθεί αυτό το κύμα φημών για όλους τους χώρους εργασίας στο νομό, πανικοβάλλοντας εκατοντάδες ή και χιλιάδες εργαζόμενους συμπατριώτες μας.
   Λοιπόν, ας δείξουμε λίγο ψυχραιμία και σοβαρότητα και ας σταματήσουμε αυτό το γαϊτανάκι που μόνο κακό προκαλεί. Τα πραγματικά περιστατικά είναι γνωστά στις αρμόδιες υπηρεσίες, που, προφανώς, θα κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουν.
   Όσο για εμάς, η απάντηση στις αγωνίες μας είναι μόνο μία: Ακολουθούμε πιστά τα ατομικά μέτρα προφύλαξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.