13 Μαρ 2020

73 νέα κρούσματα σήμερα, 190 συνολικά: Κλείνουν μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια, εμπορικά κέντρα, μουσεία

Πέντε ασθενείς σε σοβαρή κατάσταση, νοσηλεύονται διασωληνωμένοι


   Εβδομήντα τρία είναι τα νέα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα, όπως ανακοίνωσε επίσημα πριν λίγο το υπουργείο Υγείας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 190. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό νέων κρουσμάτων που έχει καταγραφεί από το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα.
   Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Σωτήρη Τσιόδρα, η διασπορά συνεχίζεται και μάλιστα κρούσματα παρουσιάζονται πλέον σε διαφορετικές περιοχές της χώρας.
   Νέα μέτρα για τη μείωση της διασποράς του νέου κορωνοϊού ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων σε 190 από 117 μέσα σε ένα εικοσιτετράωρο.
   Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης ΤσιόδραςΑπό τα 190 κρούσματα, τα 11 είναι «ορφανά», δεν έχουν δηλαδή κάποιο ιστορικό ταξιδιού στο εξωτερικό ή σύνδεση με άλλον ασθενή. Από αυτά, τα 9 είναι στην Αττική.
   Πέντε άνθρωποι είναι σε σοβαρή κατάσταση και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
   Σχετικά με τα νέα μέτρα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου ανακοίνωσε πως κλείνουν όλα τα εμπορικά κέντρα, τα καφέ, τα μπαρ και οι καφετέριες, όλη η εστίαση εκτός από delivery και take away (δηλαδή όσα δεν έχουν τραπεζοκαθίσματα και υπό την προϋπόθεση πως δεν θα συγκεντρώνεται κόσμος στην ουρά), μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι, αθλητικές εγκαταστάσεις, εκτός από τους ανοιχτούς χώρους για μεμονωμένη άθληση, βιβλιοθήκες και κέντρα αισθητικής.
   Παραμένουν ανοιχτά σουπερμάρκετ, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία (εφόσον δεν διαθέτουν τραπεζοκαθίσματα), φαρμακεία και ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας.
   Σημειώνεται πως λίγες ώρες νωρίτερα, το πρωί της Παρασκευής, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην ΕΡΤ, είχε διαψεύσει το κλείσιμο καταστημάτων εστίασης και των καφέ, λέγοντας πως κάτι τέτοιο δεν βρίσκεται στις σκέψεις της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή. «Έχουμε σχέδιο που φτάνει μέχρι το χειρότερο σενάριο, αλλά δεν εξετάζουμε κάτι τέτοιο», δήλωνε χαρακτηριστικά, με την ανατροπή των πρωινών ανακοινώσεων να προκαλεί προβληματισμό για την πορεία της πανδημίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.