14 Φεβ 2020

Αλέξης Τσίπρας από Άρτα: Επτά μήνες διακυβερνησης της Ν.Δ. και ΟΥΤΕ ΜΙΑ εξαγγελία έργου για την Άρτα - ΦΩΤΟ & VIDEO

- «Όχι μόνο δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός, αλλά και έργα που είχαμε δρομολογήσει παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες»
- «Έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που είναι κυνική και ανίκανη ταυτόχρονα»
- Ενθουσιώδης και μαζική η ανταπόκριση των Αρτινών στο κάλεσμά του


   Για μια ακόμη φορά, οι Αρτινοί υποδέχθηκαν θερμά και με ενθουσιασμό τον Αλέξη Τσίπρα, το πρωί της Τετάρτης, κατά την επίσκεψή του στην Άρτα, όπου πραγματοποίησε ομιλία στην αίθουσα του "Σκουφά", στην κεντρική πλατεία της πόλης, στο πλαίσιο του δημοκρατικού καλέσματος για ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.
   Παρά το γεγονός ότι η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί για τις 11:30 το πρωί, δηλαδή σε εργάσιμη ώρα, με ανοιχτές τις υπηρεσίες, τα σχολεία, τα μαγαζιά, τα γραφεία και, μάλιστα, σε μια εποχή που δεν είναι προεκλογική, πλήθος κόσμου τον περίμενε υπομονετικά τόσο έξω όσο και μέσα στην αίθουσα "Σκουφάς" για να τον χαιρετήσουν και να τον ακούσουν, με αποτέλεσμα να επικρατήσει το αδιαχώρητο στην αίθουσα.


   Ο Αλέξης Τσίπρας, με το που έφτασε στην κεντρική πλατεία πνίγηκε στις αγκαλιές των συγκεντρωμένων και όταν ανέβηκε στην αίθουσα για να ξεκινήσει την ομιλία του, εξέφρασε την ευχάριστη έκπληξή του καθώς, όπως είπε, λόγω της ώρας δεν είχε προετοιμαστεί για το πλήθος του κόσμου και τον παλμό της συγκέντρωσης.





   Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στην ομιλία του στα της Άρτας και υπογράμμισε την ίδρυση Γεωπονικής Σχολής, κάτι που η τοπική κοινωνία διεκδικούσε επί 40 χρόνια. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τον Αύγουστο του 2018, με το νόμο για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ίδρυσε Γεωπονική Σχολή με 2 τμήματα και έδρα την Άρτα, σημειώνοντας ότι το σχέδιο της κυβέρνησής του, με τη δημιουργία της Γεωπονικής Σχολής, σε συνδυασμό με το Αγροτοδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο, ήταν η σύνδεση της εκπαίδευσης με την παραγωγή και την αγορά εργασίας, με προφανή πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία. «Αυτό είναι και ο εθνικός σχεδιασμός μας, το σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με την παραγωγή να συμβάλει σε αυτή την κατεύθυνση», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.


   Όμως, ανάμεσα στα 38 Πανεπιστημιακά Τμήματα, τη λειτουργία των οποίων ανέστειλλε η κυβέρνηση της Ν.Δ., είναι και το ένα από τα δύο τμήματα της Γεωπονικής Σχολής, το Τμήμα Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής.
   «Η κυβέρνηση αναστέλλει τη λειτουργία των δημόσιων πανεπιστημιακών σχολών και την ίδια ώρα δίνει την ευκαιρία σε όσους αποφοιτούν από τα κολέγια να έχουν τις ίδιες δυνατότητες πρόσβασης ακόμη και στη δημόσια εκπαίδευση, δηλαδή απόφοιτοι κολεγίων να διδάσκουν τα παιδιά μας στα σχολεία» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας «τότε δείχνεις πραγματικά τι είδους συμφέροντα θέλεις να εξυπηρετήσεις», τονίζνοντας ότι ο ο πυρήνας της αντίληψης του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι κόντρα «στη νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία της σημερινής κυβέρνησης» είναι «ίσες δυνατότητες πρόσβασης στα αγαθά και στη γνώση για όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας».


   «Επί τεσσεράμισι χρόνια, παρά τις μεγάλες δυσκολίες, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε -μέσα από σημαντικά έργα στήριξης- να βγάλει από την απομόνωση την Άρτα και την Ήπειρο συνολικά» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού και στις προοπτικές ανάπτυξης που έφερε σε ολόκληρη την περιοχή. Όμως, όπως πρόσθεσε, η κυβέρνηση της ΝΔ όχι μόνο παραπέμπει στις καλένδες τη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια οδό αλλά, στην πρόβλεψή της, που πρόσφατα είδε το φως της δημοσιότητας, η συνέχεια της Ιόνιας προς την Κακκαβιά θα είναι –λένε- μια δίιχνη οδός, με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση, χωρίς διαχωριστικό διάζωμα, υποβαθμίζοντας έτσι έναν διασυνοριακό άξονα, που θα μπορούσε να αποτελέσει καταλύτη ανάπτυξης στις μεταφορές ανθρώπων και προϊόντων.


   Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε, επίσης και στη Γέφυρα της Πλάκας, λέγοντας ότι το στοίχημα της αναστήλωσης κερδήθηκε. Και συμπλήρωσε, καταχειροκροτούμενος, ότι το ιστορικό Γεφύρι, ορόσημο και σύμβολο των Τζουμέρκων, στέκεται ξανά όρθιο πάνω από τον Άραχθο, όπως ακριβώς το υποσχεθεί από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην τοπική κοινωνία.


   Αναφέρθηκε και στο άλλο ιστορικό Γεφύρι του νομού, τη Γέφυρα του Κοράκου, σημείο αναφοράς της ιστορικής και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς στα Ραδοβύζια, για το οποίο υπενθύμισε ότι τέτοιες μέρες πέρυσι, στις 15 Φεβρουαρίου 2019 υπογράφηκε από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μνημόνιο συνεργασίας με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Και, το κυριότερο, εξασφαλίστηκε η διάθεση πίστωσης ύψους δεκαέξι εκατομμυρίων και πεντακοσίων χιλιάδων ευρώ (16.500.000,00€) για την μελέτη και εκτέλεση των απαραίτητων έργων. Από τότε, όμως, που πήρε την εξουσία η Ν.Δ., ούτε φωνή ούτε ακρόαση για αυτό το έργο. Πλήρης αδιαφορία και καμία απολύτως ενέργεια. (σημ. Τηλεβόα: Η αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το σημαντικό αυτό έργο είναι τέτοια, που, πριν μια εβδομάδα ο δήμαρχος Γ. Καραϊσκάκη, Περικλής Μίγδος αναγκάστηκε να στείλει επιστολή στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στον υπουργό Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή, επισημαίνοντάς τους αφενός την ολοκλήρωση της αναστήλωσης της γέφυρας Πλάκας, «με πρωτοβουλίες», -όπως- αναφέρει «που πήρε η προηγούμενη ηγεσία» και υπενθυμίζοντάς τους το μνημόνιο που υπογράφηκε πέρυσι).


   Συνοψίζοντας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι έχουμε κλείσει επτά μήνες διακυβέρνησης της Ν.Δ. και για την Άρτα δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ΕΝΑ έργο που να έχει δρομολογήσει αυτή η κυβέρνηση. ΟΥΤΕ καν ΜΙΑ εξαγγελία για κάποιο έργο. Οτιδήποτε γίνεται στην περιοχή είναι έργο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.


   «Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που είδαν τους μισθούς και τις συντάξεις να μειώνονται κατά 40-50% από την μια στιγμή στην άλλη» ήταν αυτοί που πλήρωσαν το μάρμαρο της κρίσης, ανέφερε από την Άρτα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα ότι οι τράπεζες πλήρωσαν το μάρμαρο της κρίσης. Τόνισε ότι οι τράπεζες ανακεφαλαιοποιήθηκαν μέσα από το υστέρημά του ελληνικού λαού κατά 68 δισ. και υποστήριξε πως ο υπουργός τα λέει προκειμένου να στρώσει το χαλί για αυτά που έρχονται τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας από 1η Μαΐου.


   Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ότι «ασχολείται αποκλειστικά με την επικοινωνία και όχι με την ουσία». «Βλέπουμε», είπε ειδικότερα, «πώς έχει διαχειριστεί κρίσιμα εθνικά θέματα και δεν αναφέρομαι μόνο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αναφέρομαι και στο προσφυγικό, όπου οι μεγάλες προσδοκίες και υποσχέσεις αποδεικνύονται απατηλές». Πρόσθεσε ότι «η κατάσταση έχει γίνει εξαιρετικά δύσκολη, τα νησιά μας είναι αφημένα στην τύχη τους, δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός παρά μόνο μια ακραία ρητορική». Επέκρινε, τελικά, την κυβέρνηση από τη μία για «ακραία ρητορική δίχως σχέδιο στο προσφυγικό» και, από την άλλη, για «εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων στην οικονομία».


   Προς το τέλος της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως έχουμε να κάνουμε με «μια κυβέρνηση που είναι κυνική και ανίκανη ταυτόχρονα».
   Και τόνισε: «Δεν ξέρω τι είναι χειρότερο ότι είναι κυνική ή ότι είναι ανίκανη. Ένα πράγμα, όμως, ξέρω και θέλω να σας το πω με απόλυτη ειλικρίνεια. Δικαιωνόμαστε που λέγαμε προεκλογικά ότι αν έρθουν στην εξουσία θα είναι πισωγύρισμα για τον τόπο και για τον λαό».
   Αναφερόμενος, τέλος, στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «λένε κάποιοι: μα γιατί δεν ζητάς εκλογές, λοιπόν; Θα σας πω. Δεν χρειάζεται να τις ζητήσω εγώ. Θα τις κάνουν από μόνοι τους μπροστά στα αδιέξοδα που έχουνε βρεθεί. Και προκειμένου να προλάβουν τα χειρότερα. Και απαντάμε: θα είναι καλοδεχούμενες, όχι για να προλάβουμε τα χειρότερα γι’ αυτούς, αλλά για να προλάβουμε τα χειρότερα για τον τόπο και για τον λαό μας. Και για να ξαναγυρίσουμε σε τροχιά προόδου για τη χώρα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.