11 Δεκ 2019

Είναι απίστευτοι! «Έκρυψαν» τη «βόμβα» Αγγελή στην Προανακριτική για το σκάνδαλο Novartis - VIDEO

- Η ΕΡΤ των Μητσοτάκη και Ζούλα πετσόκοψε το επίμαχο σημείο, ότι το FBI έδωσε τραπεζικό λογαριασμό Έλληνα πολιτικού
- Να μην ακούσουν οι ιθαγενείς ότι η "σκευωρία", όπως λένε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, είναι καραμπινάτο σκάνδαλο μεγατόνων
- ΣΥΡΙΖΑ: Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση


   Χθες συνέβη το εξής εκπληκτικό: Η ΕΡΤ του Μητσοτάκη έβγαζε σε κάρτες, για να τις βλέπουν οι ιθαγενείς, τις επιλεκτικές "διαρροές" από την κατάθεση Αγγελή στην Προανακριτική για το σκάνδαλο #Novartis.
   ΑΛΛΑ ο Ζούλας του Μητσοτάκη, ο πρώην επικεφαλής του γραφείου Τύπου της ΝΔ, που τον τοποθετησε ο Μητσοτάκης Πρόεδρο στην ΕΡΤ, πέρασε... στη ζούλα τη φοβερή αποκάλυψη του Αγγελή: Ότι, δηλαδή, το FBI, στην περιβόητη συνάντηση στη Βιέννη, έδωσε τραπεζικό λογαριασμό πρώην Υπουργού που φέρεται να "τα 'παιρνε".
   Και ακόμα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ, όταν έβγαλε (προφορικά εννοείται, όχι σε κάρτα, το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ, το πετσόκοψε, κρύβοντας το επίμαχο σημείο, για να μην ακούσουν οι ιθαγενείς ότι η "σκευωρία", όπως λένε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, είναι καραμπινάτο σκάνδαλο και μάλιστα μεγατόνων!
    Βλέπετε δεν εξυπηρετούσε την κυβερνητική προπαγάνδα η αναφορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όσα κατέθεσε ο Γ. Αγγελής στην Προανακριτική, με αποτέλεσμα η ΕΡΤ να λογοκρίνει τα όσα ανέφεραν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποσιωπηθεί η είδηση ότι το FBI παρέθεσε στοιχεία για τραπεζικό λογαριασμό πρώην Έλληνα Υπουργού στους Έλληνες εισαγγελείς Διαφθοράς.
   Έλεγε κι άλλα το ενημερωτικό σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ για όσα κατέθεσε ο Αγγελής και έπρεπε να θαφτούν, να μη δουν τα φώτα της δημοσιότητας.
   - Είπε ότι το σκάνδαλο Novartis είναι υπαρκτό και μόνο το 10% του σκανδάλου είναι πάνω από το νερό, καλώντας μάλιστα να διερευνηθεί περισσότερο για να αποκαλυφθεί και το υπόλοιπο 90%..
   - Είπε ότι είναι παράνομες οι αρχειοθετήσεις του σκέλους της υπόθεσης Novartis, που αφορά στους επτά πολιτικούς, για τις οποίες πανηγυρίζει η ΝΔ και κάνει λόγο για σκευωρία.
   - Ερωτηθείς, δε, εάν υπάρχει ευθύνη υπουργών για το σκάνδαλο, είπε ναι μπορεί να υπάρχει.
   Δείτε το video από το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, όπου, όπως μπορείτε να δείτε στα τελευταία δευτερόλεπτα, το σχόλιο των πηγών του ΣΥΡΙΖΑ για τον τραπεζικό λογαριασμό του ΕΡΤ, αποσιωπήθηκε από την ΕΡΤ για προφανείς επικοινωνιακούς και πολιτικούς λόγους.
    Και, ενώ γι' αυτά η δημόσια -κατά τ' άλλα- τηλεόραση δεν λέει τίποτα, αναπαράγει ως δήθεν μεγάλη αποκάλυψη την εξόφθαλμη και τερατώδη ανακρίβεια (sic) που είπε ο Αγγελής, την οποία ακόμη κι ένας πρωτοετής φοιτητής της Νομικής την αντιλαμβάνεται: Ότι, δηλαδή, ένας Υπουργός ή ένας Πρωθυπουργός μπορούσε να αντικαταστήσει μια εισαγγελέα, όταν ο ίδιος ο Αγγελής, ως ανώτατος δικαστικός λειτουργός, δεν μπορεί να μη γνωρίζει ότι την Τουλουπάκη την όρισε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο. Και γι' αυτό, φυσικά, ποτέ του δεν έστειλε σχετικές αναφορές για το θέμα.



  ΣΥΡΙΖΑ για ρεπορτάζ ΕΡΤ: Σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση
   Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το εν λόγω ρεπορτάζ, τονίζοντας τα εξής:
   Η ΕΡΤ στο κεντρικό της δελτίο ειδήσεων έκρινε πως η παραδοχή του κ. Αγγελή πως στη Βιέννη το FBI του έδωσε λογαριασμό Έλληνα πολιτικού για το σκάνδαλο Novartis ή δεν αποτελεί είδηση ή κάποιους θα δυσαρεστήσει. Για αυτόν το λόγο αποφάσισε να λογοκρίνει το σχετικό ενημερωτικό σημείωμα του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντάς το πετσοκομμένο, προκειμένου να μην ακουστεί ότι η δήθεν σκευωρία τελικά περιλαμβάνει και τραπεζικό λογαριασμό πρώην Υπουργού που φέρεται να έπαιρνε χρήματα από τη Novartis.
   Ως γνωστόν, σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση. Κι επειδή οι "αβλεψίες" της δημόσιας τηλεόρασης έχουν πολλαπλασιαστεί το τελευταίο διάστημα, αναμένουμε να δούμε αν σε επόμενο ρεπορτάζ, το δελτίο της ΕΡΤ, όπως επιτάσσει η δημοσιογραφική δεοντολογία, θα διερευνήσει ποιος είναι τελικά αυτός ο πρώην υπουργός. Σε διαφορετική περίπτωση, η αβλεψία θα θεωρηθεί ως κανονικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.