12 Δεκ 2019

Γαλάζια μαχαιρώματα στη ραχοκοκκαλιά της κυβέρνησης Μητσοτάκη - Σαμαρικοί αυτοδιοικητικοί κατά Θεοδωρικάκου

- «Δεν είναι αυτοκράτορας, υπουργός Εσωτερικών είναι»
- Μην ανησυχείτε, ο "δικός μας" ο δήμαρχος είναι πιστός στον... πρώην γραμματέα της ΚΝΕ!


   Οι εσωκομματικές διενέξεις στη γαλάζια παράταξη όχι μόνο δεν έχουν τέλος, αλλά διαπερνούν τη ραχοκοκαλιά της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ξεκινώντας από τους δήμους και φτάνοντας ως τα υπουργικά επιτελεία.
   Είναι ενδεικτικό ότι την ώρα που στη Βουλή εξελισσόταν η μάχη της ψήφου των αποδήμων, ο αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης (Κεντρική Μακεδονία) Λάζαρος Κυρίζογλου έστελνε, με σφοδρότητα, από τη συνεδρίαση του κορυφαίου οργάνου των αιρετών Α΄βαθμού, πυρά προς τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο.
   Το εμφανές είναι ότι ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ -και εκ των λεγόμενων Σαμαρικών- εκφράζει με κάθε τρόπο τη δυσαρέσκειά του για τη μη στήριξή του από την Πειραιώς, κατά τις εκλογές της ΚΕΔΕ, με αποτέλεσμα ο 46χρονος δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου (στέλεχος της νέας γενιάς Μητσοτακικών) να αναλάβει τα ηνία της ΚΕΔΕ ως πρόεδρός της, αφού έλαβε περισσότερες ψήφους στο κοινό «γαλάζιο » ψηφοδέλτιο το οποίο κατέκτησε την πρωτιά .
   Το αξιοσημείωτο όμως είναι ότι μέσω των «πυρών» προς τον Τάκη Θεοδωρικάκο δίνεται ένα ακόμα ισχυρό σήμα ότι στελέχη της σκληρής δεξιάς δεν θα χάνουν ευκαιρία να «χτυπούν» με σφοδρότητα, δοθείσης ευκαιρίας, την κεντρώα πτέρυγα και ιδιαίτερα τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Μάλιστα, η επίθεση Κυρίζογλου κατά του Τάκη Θεοδωρικάκου εμπεριέχει ένα «αιχμηρό» στοιχείο, που διαφοροποιεί την περίπτωση αυτή, με δεδομένο ότι έχουν βγει τα… γαλάζια μαχαίρια. Τα πυρά του αντιπροέδρου της ΚΕΔΕ ξεπέρασαν τις αιτιάσεις θεσμικού χαρακτήρα και άγγιξαν τα όρια της καταγγελίας για δημιουργία… αυλής Θεοδωρικάκου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
   Με ευθείες αιχμές για τοποθέτηση στελεχών, που ανήκουν στους στενούς συνεργάτες ΘεοΔωρικάκου άφησε αιχμές περί μη δεοντολογικής πολιτικής συμπεριφοράς. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα «ατοπήματα» Θεοδωρικάκου, ως υπουργού Εσωτερικών, περιέλαβε τον τρόπο που διεξήχθησαν οι εκλογές στην έκτακτη γενική συνέλευση της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), στις 27 Νοεμβρίου 2019, μια μέρα πριν από τις εκλογές της ΚΕΔΕ. Αναφέρθηκε στο νέο Διοικητικό Συμβουλιο της ΕΕΤΑΑ, και κυρίως, στο ότι «Πρόεδρος ορίσθηκε μη αυτοδιοικητικός, ειδικός συνεργάτης του και αντιπρόεδρος επίσης μη αυτοδιοικητικός, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του (…)». Στο στόχαστρό του έθεσε ευθέως (αν και δεν κατονόμασε) το νέο Πρόεδρο της ΕΕΤΑΑ δικηγόρο Ηλία Γιάτσιο και τον αντιπρόεδρο της ΕΕΤΑΑ Ιωάννη Σκάλκο, ο οποίος είναι Διευθυντής του γραφείου του υπουργού Εσωτερικών.
   Παράλληλα, σημείωσε ότι κανείς από τους ορισθέντες αιρετούς στην ΕΕΤΑΑ «δεν πρόσκειται στην πλειοψηφήσασα (65%) αυτοδιοικητική παράταξη στην ΚΕΔΕ (Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι) δηλαδή κανείς δεν πρόσκειται στη ΝΔ. Και όλα αυτά από ένα υπουργό κυβέρνησης της ΝΔ και όταν το 65% των Ελλήνων αιρετών πρόσκεινται στη ΝΔ. Δηλαδή τί έκανε, μας τιμωρεί;(…)».
   Τα αιρετά μέλη του ΔΣ της ΕΕΤΑΑ είναι ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Χρήστος Μιχαλάκης (Γραμματέας ), ο Δήμαρχος Ιλίου Νικόλαος Ζενέτος, ο Δήμαρχος Μοσχάτου- Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, η οικονομολόγος Σταματία Καφατσάκη, δημοτική σύμβουλος, πρώην Δήμαρχος Ζωγράφου.
   Πάντως, ο Λάζαρος Κυρίζογλου απέφυγε να αναφέρει ότι νέος Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ ανέλαβε ο «γαλάζιος» Σπύρος Σπυρίδων, τ. Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και τ. Δήμαρχος Πόρου, ο οποίος τον Ιούνιο του 2014, με απόφαση του τότε πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, είχε αναλάβει καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου…
   Είναι αξιοσημείωτο επίσης ότι μια φράση του Λάζαρου Κυρίζογλου κατά την παρέμβασή του στην ΚΕΔΕ έγινε …σημαία της εσωκομματικής διένεξης στο επίπεδο της αυτοδιοίκησης. «Δεν είναι αυτοκράτορας, υπουργός Εσωτερικών είναι», είπε για τον Τάκη Θεοδωρικάκο, ζητώντας του, να αλλάξει αποφάσεις του. Και η φράση αυτή είχε την …τιμητική της στο twitter της «Δημοτικής Συνεργασίας», της παράταξης με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου, το οποίο ανέδειξε την παρέμβαση του (επιλέγοντας μάλιστα παραπομπή σε βορειοελλαδίτικη ενημερωτική ιστοσελίδα -voria.gr).
πηγή
 
   σημ. Τηλεβόα: Σχετικά με το "δικό μας" αυτοδιοικητικό, το δήμαρχο Αρταίων, Χρήστο Τσιρογιάννη, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε, είναι πιστός στον... πρώην Γραμματέα της ΚΝΕ!
   Τι εννοείτε ποιον πρώην Γραμματέα της ΚΝΕ; Μα, τον Τάκη Θεοδωρικάκο φυσικά, δεν γνωρίζατε ότι ο εκλεκτός και εξ απορρήτων του Κυριάκου Μητσοτάκη υπήρξε γραμματέας της ΚΝΕ;
   Μετά, βέβαια, προσχώρησε στο ΣΥΝ, στη συνέχεια στο ΠΑΣΟΚ, όπου διετέλεσε συνεργάτης επικοινωνίας του Κώστα Λαλιώτη, όταν αυτός ήταν υπουργός ΠΕΧΩΔΕ και διευθυντής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ,  για όσο καιρό ο Λαλιώτης ήταν γραμματέας του κόμματος.
   Τελικά, ο άλλοτε «κνίτης» Τάκης Θεοδωρικάκος, που επί πολλά χρόνια μας παρουσίαζε τις «καντικειμενικές »δημοσκοπήσεις της εταιρείας του, της GPO, βρέθηκε στην αυλή του Κυριάκου Μητσοτάκη.
   Ο "δικός μας", λοιπόν, ο δήμαρχος Άρτας ξέρει σε ποιες αυλές να συχνάζει. Δεν εκλέγεσαι, άλλλωστε, αλλιώς στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.