6 Οκτ 2014

Νέα δημοσκόπηση δείχνει σαρωτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με 9,5 μονάδες διαφορά

Και πού να δείτε πόσοι παραμένουν βουβοί, περιμένοντας την ώρα του παραβάν...

   Μετά το 11% της Public Issue, που έκανε την Βούλτεψη να βγάζει αφρούς, μετά το 6% του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, που έκανε τον Άδωνι να τσιρίζει, ανακοινώθηκε νέα δημοσκόπηση που δείχνει σαρωτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές.
   Το νέο χαστούκι, για το οποίο ακόμη δεν ξέρουμε ποιον από τους ΣαμαροΒενιζέλους θα δούμε να ξεσκίζει τα ρούχα του, μιας και δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει διαφορά 9,5% από τη Νέα Δημοκρατία, διενεργήθηκε από το Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών δίνει τα παρακάτω στοιχεία:
   Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31%, η Νέα Δημοκρατία 21,5% και ακολουθούν:
   Η Χρυσή Αυγή με 9,5%, το Ποτάμι 6,7%. το ΠΑΣΟΚ 6,2%, το ΚΚΕ 5,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 3%, ενώ η ΔΗΜΑΡ μένει εκτός βουλής με 0,7%.
   Με βάση τα ποσοστά, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 143 έδρες, η Νέα Δημοκρατία 64, η Χρυσή Αυγή 28, το Ποτάμι 20, το ΠΑΣΟΚ 19, το ΚΚΕ 17 και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 9.
   Η έρευνα ήταν πανελλαδική και έγινε σε 2.878 άτομα μεταξύ 27 Σεπτεμβρίου και 4 Οκτωβρίου

   σημ. Τηλεβόα: Δεν θέλω να κάνω προσωπική πρόβλεψη, γιατί θα σας φανεί υπερβολική. Αφήνω κατά μέρος, λοιπόν, την σύγκριση μεταξύ των δημοσκοπήσεων του 2012-Μαΐου 2014 και των αντίστοιχων αποτελεσμάτων της κάλπης και δεν θα σας πω τι πιστεύω πως θα συμβεί τώρα. Δεν μιλάω για την πρωτιά, αυτό το έχει αποδεχτεί μέχρι κι ο Σαμαράς, μιλάω για την ψαλίδα, τα ποσοστά και τις έδρες...
   Θα μεταφέρω, όμως, αυτό που μου είπε γνωστός παλιός ΝεοΔημοκράτης της Άρτας, που έχει εδώ και καιρό απορρίψει την συγκυβέρνηση ΠΟΛ.ΑΝ.-ΚΟΔΗΣΟ, σχετικά με το πώς αντιλαμβάνεται ο ίδιος τις "εκλογικές διαθέσεις" των ανθρώπων, με τους οποίους έρχεται καθημερινά (λόγω επαγγέλματος) σε επαφή: Η ατμόσφαιρα θυμίζει "μέρες του '80"... 

14 σχόλια:

  1. anti na valete katw ton pisino sas ...na deite ti sas perimenei "ayrio" katheste kai saxlamarizete ti pisteyeis kai ti oxi.........giati opos leei kai o laos mas gia pion xtypa h kampana kai se ayth thn periptwsh eseis tha piasete thn kayth patata...ETSI LOIPON MHN XAIRESTE GIATI EXETE PARA POLY MEGALO ERGO NA KANETE KAI THA ELEGA MEGALO LOYKI SAS PERIMENEI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όσοι ενδιαφέρονται για τον τόπο, αυτό ακριβώς έχουν σαν έγνοια: Το μετά, γιατί έτσι κι αλλιώς, οι εκλογές είναι τελειωμένη υπόθεση. Κι εμείς το ξέρουμε κι αυτοί το ξέρουν...
      Και το παίρνουμε πού στα σοβαρά, γι' αυτό δεν έχει τάξει κανένας τίποτε. Επειδή υπάρχει η συναίσθηση της κρισιμότητας των ζητημάτων.
      Αυτά που ειπώθηκαν στην ΔΕΘ δεν ήταν ούτε υποσχέσεις, ούτε ταξίματα. Δεσμεύσεις ήταν. Ρεαλιστικές, κοστολογημένες και άμεσα υλοποιήσιμες από την κυβέρνηση της αριστεράς.
      Η ευθύνη της διακυβέρνησης όμως, ειδικά μέσα σε τέτοιο περιβάλλον, βιώνοντας τα αποτελέσματα της ανθρωπιστικής, κοινωνικής, οικονομικής, αξιακής, πολιτικής κρίσης δεν μπορεί και δεν πρέπει να εκληφθεί ως "καυτή πατάτα". Όποιος το αντιλαμβάνεται έτσι, ας μην κυβερνήσει ποτέ, όπως το ΚΚΕ, που περιμένει πρώτα να ωριμάσουν οι συνθήκες και ο λαός.
      Όμως, φίλε μου, άσε μας να το χαρούμε και λίγο. Πρώτη φορά αριστερά στην Ελλάδα. Μετά από Γιάλτες, Αγγλίες, Αμερικές, χούντες, για πρώτη φορά φαίνεται πως κάτι αλλάζει. Να μην το χαρούμε δηλαδή; Ελεύθεροι, αισιόδοξοι, αριστεροί άνθρωποι είμαστε. Θα προτιμούσες να λέμε αλά Πολύδωρα «Αγγαρεία κάνω, ποινήν εκτίω»;
      Όσο για τον πισινό μας, ευτυχώς ο δικός μου είναι η τελευταία τρύπα (όχι σχόλια) της φλογέρας. Ο "πισινός" του Δραγασάκη πάντως, έχει γίνει ένα με την καρέκλα!!!!

      Διαγραφή
  2. Βοήθησε με λίγο...Πριν το ΣΥΡΙΖΑ με ποιο κόμμα ήταν οι σύντροφοι σου? Και σε ποσοστά που πιστεύεις εσύ...

    Υ.Γ. Η καλύτερη κυβέρνηση που μπορεί να έχει ο τόπος μετά τις ερχόμενες εκλογές είναι οικουμενική με 2 χρόνια θητεία τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ κ. Σάλλα (γιατί μόνο εσύ Μιχάλη μου θα μπορούσες να προτείνεις κάτι τέτοιο) σε ευχαριστώ που διαβάζεις το ταπεινό μου blog.
      Ελπίζω να έκανες καλή επένδυση στα λεφτά που σου χάρισαν τα συνεταιράκια σου, αλλά λυπάμαι, δεν θα είναι σε θέση να σε βοηθήσουν μετά τις εκλογές...

      Διαγραφή
  3. Από οικουμενικές έχουμε καεί. Ο λαός και ο ΣΥΡΙΖΑ θα προχωρήσουν μπροστά με συμβόλαιο τιμής και προοπτικής. Όσο για το τι ψηφίζαμε όσοι ψηφίζουμε τώρα ΣΥΡΙΖΑ θα απαντήσω στον προγούμενο Ανώνυμο λέγοντάς του πως πεινάμε, είμαστε ανασφάλιστοι και άνεργοι στα 45 χρόνια της ζωής μας, ενώ υπήρξαμε 15 και 20 χρόνια επαγγελματίες, επιστήμονες, έμποροι και το μνημόνιο μας κατάντησε ζητιάνους. Αρκεί η απάντησή μου ή να προσθέσω τις 10.000 αυτοκτονίες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν σχολιάζω την απάντηση στο Υ.Γ. καθώς πρόκειται καθαρά για δική μου προσωπική γνώμη και σε όποιον αρέσει. Απέφυγες όμως να απαντήσεις στην ερώτηση που σου έκανα. Για να δούμε πόσο αριστεροί είναι οι σύντροφοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαντώ ως απλός Ανώνυμος στον αμέσως προηγούμενο Ανώνυμο: Τι σημαίνει η ερώτηση πόσο αριστεροί είναι οι σύντροφοι? Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει λαό από την ανανεωτική αριστερά, την οικολογία, το σοσιαλιστικό χώρο, αλλά και ανθρώπους που παλαιότερα ψήφιζαν κέντρο ή και κεντροδεξιά. Η πείνα και η εξαθλίωση που έφερε το μνημόνιο στον τόπο δεν έχει παρατάξεις. Εγώ παλαιότερα ψήφιζα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και από το 2012 ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ. Αγαπητέ φίλε, συνάδελφε στην Ανωνυμία, όταν έγινε η ανατίναξη της Γέφυρας Γοργοποτάμου έγινε από αγνούς πατριώτες (ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και ΕΔΕΣ), χωρίς συρματοπλέγματα ιδεολογίας μεταξύ τους, χωρίς πατριδόμετρα και πατριδοκαπηλίες, για να φύγουν οι Γερμανοί κατακτητές της πατρίδας. Δεν βλέπεις ότι και τώρα χρειάζεται πανστρατιά για να απαλλαγούμε από την πολιτική της Μέρκελ στον τόπο μας? Πιστεύω ότι θα είσαι καλοπροαίρετος και θα το βλέπεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητοί ανώνυμοι ωραία όλα αυτά και είναι και γνωστά αλλά η ερώτηση μου όταν λέω σύντροφοι εννοώ τα κομματικά στελέχη.Γι αυτό ρωτάω τι πεποιθήσεις είχαν πριν τα στελέχη και όσοι ασχολούνται με το κόμμα από επίσημες θέσεις και σε ποια πολιτική ιδεολογία ανήκουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι κουφή ερώτηση είναι αυτή; Τι πεποιθήσεις είχαν πριν;
      Οι περισσότεροι είναι από τον Συνασπισμό, που από αυτούς οι περισσότεροι είναι από το ΚΚΕ Εσωτερικού και το ΚΚΕ. Είναι και από ΚΟΕ, ΑΚΟΑ, Οικοσοσιαληστές, ΚΕΔΑ, ΔΕΑ και πολλοί άλλοι. Άμα πας σε περισσότερο ηλικιωμένους, θα βρεις και ΕΔΑ αγαπητέ

      Διαγραφή
    2. αμαν αμαν .τι λες ωρε καραμητρο ...τι κουφη απαντηση ειναι αυτη......για πες μας ποσο ποσοστο ειχε κκε .κοε ..ακοα...............κλπ.
      .θα μας τρελανεις

      Διαγραφή
    3. Είμαι ο Καραμήτρος και απάντησα στο από πού προέρχονται τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. You know κομματικά στελέχη; Σου φάνηκε κουφό, γιατί είχες στο μυαό σου τους ψηφοφόρους, αλλά μπερδεύτηκες. Θες να σου πω για τους ψηφοφόρους; Να σου πω. Είναι όλοι αυτοί που βαρέθηκαν να τους γ@μάνε ασάλιωτα οι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και τα δεκανίκια τους. Πόσο κουφό σου μοιάζει αυτό;

      Διαγραφή
    4. το αλλο με τον τοτο το ξερετε παιδια

      Διαγραφή
    5. Ξέρω αυτό με τον Σαμαρά, την Μέρκελ και τον Θεό.
      "Ένας συλλέκτης αυτογράφων, ενώ είχε μαζέψει αυτόγραφα απ' όλες σχεδόν
      τις προσωπικότητες της εποχής του, δεν είχε καταφέρει να πλησιάσει τον Σαμαρά και την Μέρκελ.
      Ύστερα από επανειλημμένες προσπάθειες, κατάφερε στο τέλος να βρει τον Σαμαρά και τον βάζει να υπογράψει στο λεύκωμα αυτογράφων.
      Ο Σαμαράς, γοητευμένος γράφει: Ο Θεός μ' έστειλε στη γη!
      Ο συλλέκτης χαρούμενος, φεύγει από την Ελλάδα και πηγαίνει στη Γερμανία.
      Ύστερα από πολλές δυσκολίες, καταφέρνει να πλησιάσει την Μέρκελ και της δίνει να γράψει κάτι, κάτω απόν Σαμαρά.
      Η Μέρκελ, διαβάζει τι έγραψε ο Αντωνάκης, παίρνει την πέννα της και γράφει από κάτω:
      -Δεν έστειλα κανέναν στη γη! -Υπογραφή:Μέρκελ

      Διαγραφή
  7. Θα προσθέσω και τη ρήση ενός επίσκοπου ιεράρχη από τη Βραζιλία, η οποία πάει γάντι στη σημερινή κατάσταση εξαθλίωσης του λαού από το μνημόνιο:
    "Όταν έδινα φαγητό στους φτωχούς με αντιμετώπιζαν σαν άγιο, όταν ρωτούσα γιατί δεν έχουν φαγητό μου έλεγαν είσαι κομμουνιστής"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.