18 Ιουλ 2019

Όλγα Γεροβασίλη: Τι ακριβώς κρύβεται πίσω από τη ματαίωση του διαγωνισμού για τις νέες ταυτότητες;

Ενώ προχωρούσε κανονικά, τον ματαιώνουν για να τον επαναπροκηρύξουν, με πρόσχημα ότι θα περιλαμβάνονται επιπλέον στοιχεία, που όμως είχαν ήδη προβλεφθεί στο διαγωνισμό που ματαιώθηκε!

   Ματαιώνεται, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας ταυτοτήτων και λοιπών εγγράφων ασφαλείας, προκειμένου ο σχετικός διαγωνισμός να επαναπροκηρυχθεί με νέες προδιαγραφές, ώστε τα νέα έντυπα ταυτότητας να περιλαμβάνουν εκτός από τα στοιχεία ταυτότητας και όλα τα αναγκαία στοιχεία για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.
   Σε δήλωση για το θέμα προχώρησε, το πρωί της Πέμπτης 18/7, η Όλγα Γεροβασίλη, θέτοντας εύλογα ερωτήματα για τη ματαίωση του διαγωνισμού του νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας (Ο.Π.Σ.Ε.Α.).
   Όπως αναφέρει στη δήλωσή της:
    «Στις 18 Απριλίου 2019 το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ξεκίνησε τη διαγωνιστική διαδικασία -με την αποστολή προσκλήσεων ενδιαφέροντος σε μεγάλο αριθμό ειδικευμένων φορέων- για τη δημιουργία νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Εντύπων Ασφαλείας (Ο.Π.Σ.Ε.Α.) με σκοπό την έκδοση των νέων Δελτίων Ταυτότητας αλλά και όλων των εγγράφων ασφαλείας.
    Με τη δημιουργία του νέου Ο.Π.Σ.Ε.Α. οι νέες ταυτότητες και τα άλλα έγραφα ασφαλείας θα ακολουθούν πλήρως τις σχετικές συστάσεις του ICAO (Διεθνής Οργανισμός Πολιτικής Αεροπορίας) και των Ευρωπαϊκών Κανονισμών.
   Ενώ η διαδικασία προχωρούσε κανονικά, με μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή ειδικευμένων φορέων, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε τη ματαίωση της διαγωνιστικής διαδικασίας, προκειμένου όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ο διαγωνισμός να επαναπροκηρυχθεί με νέες προδιαγραφές, ώστε τα νέα έντυπα ταυτότητας να περιλαμβάνουν και αναγκαία στοιχεία για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, δυνατότητα που είχε ήδη προβλεφθεί στο διαγωνισμό που ματαιώθηκε!
   Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει είναι τι ακριβώς κρύβεται πίσω από την ματαίωση;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.