3 Μαρ 2014

Ανοίγει η ψαλίδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ σε ευρωεκλογές και βουλευτικές εκλογές

Ξεπέρασε το 50% η παράσταση νίκης για τον ΣΥΡΙΖΑ

   Σημαντικό προβάδισμα άνω των 3,5 μονάδων για το ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές καταγράφεται σε δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr. 
   Στην πρόθεση ψήφου για τις εθνικές εκλογές η διαφορά ανέρχεται σε 5 μονάδες. Tα υψηλά ποσοστά της αδιευκρίνιστης ψήφου ενδέχεται να επηρεάσουν τα τελικά αποτελέσματα όχι μόνο των δύο πρώτων κομμάτων αλλά και των υπολοίπων, ανάμεσα στα οποία η Χρυσή Αυγή διατηρεί σταθερό προβάδισμα.
   Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 19,9% και η ΝΔ 16,1%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 11%, το ΚΚΕ με 3,4%, το ΠΑΣΟΚ με 3,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,4%, το ΛΑΟΣ με 1,5%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 1,1% και η ΔΗΜΑΡ με 1,2%, «άλλο κόμμα» δηλώνει πως θα ψηφίσει το 4,8%, ενώ το «άκυρο – λευκό» ανέρχεται στο 4,7%. Το 18,2% δηλώνει πως δεν έχει ακόμη αποφασίσει ποιο κόμμα θα ψηφίσει και το 10,8% απαντάει πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές.


   Αντίστοιχα για τις εθνικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου αγγίζει το 25,1%, η ΝΔ το 20,1%, η Χρυσή Αυγή το 10,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες το 3,5%, το ΚΚΕ το 3,8% και το ΠΑΣΟΚ το 3,5%. Κάτω από το όριο του 3% βρίσκονται η ΔΗΜΑΡ (1,9%), οι Οικολόγοι Πράσινοι (1,1%) και το ΛΑΟΣ (1,3%). Το 13% αναφέρει πως ακόμη δεν έχει αποφασίσει ποιο κόμμα θα ψηφίσει και το 7,2% απαντάει πως δεν θα προσέλθει στις κάλπες. Σημειώνεται πως οι απαντήσεις «δεν έχω αποφασίσει» και «δεν θα ψηφίσω», αλλά και το «λευκό – άκυρο» αποτελούν αυθόρμητες απαντήσεις τόσο στην περίπτωση των ευρωεκλογών, όσο και των εθνικών εκλογών.


   Ενδεικτική της ρευστότητας που επικρατεί στο πολιτικό σκηνικό είναι η συσπείρωση που καταγράφεται στα κόμματα. Στο ΣΥΡΙΖΑ η συσπείρωση εκτιμάται στο 60% έχοντας χάσει ένα 4% που φαίνεται να έχει μετακινηθεί προς τη ΝΔ. Αντίθετα στο κυβερνών κόμμα καταγράφεται συσπείρωση 56%. Οι μεγαλύτερες απώλειες εμφανίζονται προς τον ΣΥΡΙΖΑ (8%) και προς τη Χρυσή Αυγή (6%). Σε κατάσταση αποσύνθεσης το ΠΑΣΟΚ με συσπείρωση μόλις 26%, Το μεγαλύτερο ποσοστό μετακινείται προς τον ΣΥΡΙΖΑ (21%) και προς τη ΝΔ (12%).




    Σημαντικό προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται και στην παράσταση νίκης, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει το 51%, έναντι 30%, Επίσης το 50% δηλώνει πως η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία, αντίθετα με το 46% που υποστηρίζει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες. Ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται από τους συμμετέχοντες ο Αντώνης Σαμαράς (37%) έναντι του Αλέξη Τσίπρα (30%).




   Σχετικά με τα κριτήρια για την ψήφο στις ευρωεκλογές το 33% αναφέρει πως πρόκειται για «ψήφο διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση», ενώ το αμέσως επόμενο μεγαλύτερο ποσοστό καταγράφεται στην ψήφο λόγω των προσώπων του ευρωψηφοδελτίου (17%). Ακολουθούν τα κομματικά κριτήρια (14) και η διαμαρτυρία στην ΕΕ (13%). Μόλις το 7% δηλώνει πως θα ψηφίσει με κριτήριο τη στήριξη στην κυβέρνηση.



   Τέλος το 63% τονίζει πως η προτεραιότητα της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι να απεγκλωβίσει τη χώρα από το μνημόνιο με κάθε τρόπο, ενώ το 27% απαντάει πως προτεραιότητα της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η εξασφάλιση της παρουσίας της χώρας στο ευρώ.


πηγή

14 σχόλια:

  1. όταν όμως είχε δημοσκοπησεις που ο ΖΥΡΙΖΑ ήταν οριακά με ΝΔ ...δεν δημοσίευες καμία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα και τώρα, το ίδιο κάνω. Δημοσιεύει το ΕΘΝΟΣ του Μπόμπολα δημοσκόπηση όπου η ΝουΠρού είναι τσίμα-τσίμα με τον ΣΥΡΙΖΑ και όπου το ΜΠΑΤΣΟΚ είναι ακόμα ζωντανό, αλλά εγώ δεν την δημοσιεύω. Όπως βλέπεις, είμαι σταθερός.
      Α, ναι και το ξυδάκι καλό κάνει...

      Διαγραφή
    2. ωραιος ο Μπαρκας εεεε

      Διαγραφή
  2. ΑΛΛΑΞΕ ΡΕ ΦΑΝΑΤΙΚΛΑ ΤΟ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΛΕΒΟΑ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ ΚΑΝΤΟ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ....ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΠΟΤΙΣΜΕΝΟΣ ΠΟΥ...ΟΠΩΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΝΩ ΟΡΚΙΖΟΤΑΝ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ, ΕΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΑΛΕΚΟΣ ΣΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΕΙ ΚΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ...ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ....ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΝΤΑΗΣ...Ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΠΑΤΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα χρυσόστομε, επιτέλους κάποιος να με βάλει στη θέση μου. Χώσ' τα αδερφέ να εκτονωθείς.

      Διαγραφή
    2. και ηταν και δεξιος χαχαχαχαχ

      Διαγραφή
  3. Α ΚΑΙ ΠΟΥΣΑΙ......ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ...ΞΥΔΑΚΙ ΚΑΙ ΣΥ....ΚΑΛΟ ΚΑΝΕΙ....ΧΑΑΑΧΑ ΑΡΧΙΛΆΜΟΓΙΟ ΧΑΑΧΑΧΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα χρυσόστομε, επιτέλους κάποιος να με βάλει στη θέση μου τον αρχιλαμόγιο. Χώσ' τα αδερφέ να εκτονωθείς.

      Διαγραφή
    2. χέλι ο Γρηγόρης ......

      Διαγραφή
  4. απο ALCO σημερα πως θα διαμορφώνονταν τα πράγματα στη χώρα εάν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, μόλις το 19% θεωρεί πως θα ήταν καλύτερα, ενώ η πλειοψηφία σε ποσοστό 34% θεωρεί πως θα ήταν όλα τα ίδια. Ένα σημαντικό ποσοστό 29% θεωρεί πως τα πράγματα για τη χώρα θα ήταν χειρότερα εάν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το θεωρώ απολύτως φυσιολογικό. Το 29% ειναι το άθροισμα Ν.Δ.-Χ.Α.-ΠΑΣΟΚ-και λοιπαί προοδευτικαί δυνάμεις και φυσικά γι' αυτού θα εί9ναι πολύ χειρότερα. Το 34% θεωρεί ότι θα είναι μία από τα ίδια, καθώς δεν έχει δείγμα γραφής. Αυτό θα συμβεί αργότερα και η κρίση (θετική ή αρνητική) θα είναι εκ του αποτελέσματος.
      Αυτό όμως που δεν είναι φυσιολογικό είναι ότι 19+34+29=82. Το άλλο 18, πού πήγε; Το πήρε το... ποτάμι;

      Διαγραφή
  5. vale thn nea dhmoskophsh .......alla mpa siga mhn thn valeis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. makari na katalavaina poia dhmoskophsh ennoeis. an milas gia ayth tou Eyaggelatoy, me to potami sto 5,7%, distazw na thn vgalw mhn tyxon xeftilistei o antras ths Tatianas, giati eixe bgalei dhmoskophsh me toys 58 sto 6.3% kai twra klain ola t' alania pou tha meinoune xarmania

      Διαγραφή
    2. χέλι ο Γρηγόρης..........

      Διαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.