2 Ιουλ 2019

Ν.Δ. και εργασιακά: κωλοτούμπες και κρυφή ατζέντα

Προσοχή λοιπόν. Με την κάλπη της 7ης Ιουλίου δεν παίζουμε. Ψηφίζουμε υπεύθυνα. Ψηφίζουμε για τη ζωή μας


   Οι περισσότεροι πολίτες δεν θα θυμούνται ίσως την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στον ΣΕΒ, στις 29.5.2018. Απαντώντας στην Έφη Αχτσιόγλου, που λίγες μέρες πριν είχε δηλώσει ότι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας, ο πρόεδρος της Ν.Δ., είχε μιλήσει για «επιστροφή στα προ κρίσης δεδομένα» και για μέτρα που κινούνται «σε αντιδραστική και αντιαναπτυξιακή κατεύθυνση...».
   Τότε βέβαια οι συνθήκες ήταν διαφορετικές. Η χώρα ήταν ακόμα υπό τα Μνημόνια και ο Κ. Μητσοτάκης προσέβλεπε απεγνωσμένα σε μια σύγκρουση της κυβέρνησης με τους Ευρωπαίους δανειστές. Γι’ αυτό έκανε αντιπολίτευση για λογαριασμό της σκληρής πτέρυγας των δανειστών -όπως είδαμε και από την ιστορία με τις μειώσεις των συντάξεων. «Είμαι ο τελευταίος που θα δεσμευτεί για αύξηση του κατώτατου μισθού» είχε πει σε ντελιβεράδες τον Ιούνιο του 2017.
   Τώρα ο Κ. Μητσοτάκης έχει αλλάξει γραμμή. Σήμερα θα ήταν αυτοκτονικό για τη Ν.Δ. να επιμένει ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι αντιδραστικό και αντιαναπτυξιακό μέτρο. Όμως αυτή η κωλοτούμπα δεν κρύβει, αντίθετα αναδεικνύει την πραγματική ατζέντα της Ν.Δ. για τα εργασιακά.
   Ό,τι κατά καιρούς υποσχέθηκε ο Κ. Μητσοτάκης στους εργοδότες είναι στο τραπέζι: και το επταήμερο και το δωδεκάωρο και οι ελεύθερες απολύσεις και η εργασία χωρίς δικαιώματα. Απλώς βαφτίζονται «μέτρα για την ανάπτυξη και την απασχόληση». Με το όνομά τους θα τα ακούσουμε μετά τις 8 Ιουλίου, εφ’ όσον η Ν.Δ. κερδίσει.
   Προσοχή λοιπόν. Με την κάλπη της 7ης Ιουλίου δεν παίζουμε. Ψηφίζουμε υπεύθυνα. Ψηφίζουμε για τη ζωή μας.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.