24 Οκτ 2020

Να γιατί «κιτρίνισαν» την Άρτα με μηδαμινά κρούσματα

- Απροετοίμαστοι και ανυπεράσπιστοι
- 7 μήνες κυβερνητικής απραξίας έφεραν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στα όριά του
- Παρά τις πομπώδεις δεσμεύσεις και τα επικοινωνιακά χειροκροτήματα, άφησαν την Ήπειρο χωρίς επαρκείς ΜΕΘ, γιατρούς, νοσηλευτές



   Την Παρασκευή το απόγευμα, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίσα στη χώρα μας, ο υφυπουργός Πολιτικής, Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας αλλάζει επίπεδο από την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου.
   Συγκεκριμένα, η Άρτα από το επίπεδο 1, το «πράσινο», δηλαδή το χαμηλότερο στο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, περνάει στο επίπεδο 2, στο «κίτρινο» (Επιτήρησης).
   Όπως ειπώθηκε, αφορμή για αυτή την αλλαγή επιπέδου είναι τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν τις τελευταίες δύο βδομάδες, πράγμα που ακούγεται παντελώς παράδοξο, καθώς, όχι μόνο αυτές τις τελευταίες δύο εβδομάδες, τις περισσότερες μέρες τα κρούσματα στην Π.Ε. Άρτας ήταν μηδέν (0)!
   Ας δούμε όμως αναλυτικότερα αυτές τις δύο εβδομάδες, δηλαδή από την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, για να δούμε πώς αυτά τα κρούσματα στάθηκαν «αφορμή» για το «κιτρίνισμα» της Άρτας.
   Παρασκευή 9/10: 0
   10/10: 0
   11/10: 0
   12/10: 0
   13/10: 0
   14/10: 1
   15/10: 2
   16/10: 0
   17/10: 1
   18/10: 1
   19/10: 0
   20/10: 0
   21/10: 0
   22/10: 0
   Σήμερα, 23/10: 3
   Δια γυμνού οφθαλμού αποδεικνύεται ότι δεν συνέτρεχε κανένας ιδιαίτερος λόγος για αυτή την αλλαγή επιπέδου και ότι η επίκληση των κρουσμάτων των δύο τελευταίων εβδομάτων είναι όχι μόνο προσχηματική, αλλά και παραπλανητική.
   Και επιπλεόν, ότι αγγίζει τα όρια της κοροϊδίας η αναφορά στην Άρτα ότι δήθεν βρίσκεται ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ».


   Εύλογα αναρωτιέται, λοιπόν, κανείς γιατί η κυβέρνηση αλλάζει επίπεδο στην Άρτα.
   Δύο είναι οι πιθανές απαντήσεις:
   Ή γνωρίζουν κάτι που οι υπόλοιποι δεν ξέρουμε. Ότι, δηλαδή, τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα απ' όσα ανακοινώνονται, ότι υπάρχει υποκαταγραφή κρουσμάτων. Αρκετά συνωμοσιολογική αυτή η περίπτωση και δύσκολο να κρατηθεί ένα μυστικό που το γνωρίζουν τόσοι πολλοί.
   Ή ο λόγος είναι άλλος και μάλιστα καθόλου μυστικός. Είναι πλέον γνωστός σε όλους. Ότι, δηλαδή, από την αρχή της πανδημίας και μέχρι σήμερα, παρά τις πομπώδεις δεσμεύσεις και τα διαγγέλματα, παρά τα επικοινωνιακά χειροκροτήματα στους «ήρωες», δεν έγινε απολύτως τίποτα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για τη «θωράκισή» του. Η κυβέρνηση άφησε 7 μήνες να περάσουν χωρίς να κάνει τίποτα ώστε η χώρα να είναι προετοιμασμένη για το δεύτερο κύμα, παρότι ήξερε ότι αργά ή γρήγορα αυτό θα ερχόταν...
   Αντί να προχωρήσει στη δημιουργία ΜΕΘ σε κάθε Νοσοκομείο αναφοράς σε κάθε περιφέρεια της χώρας, προτίμησε να επιδοτήσει και με διπλάσιο μάλιστα ποσό κλίνες ΜΕΘ σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια, χωρίς όμως να μεριμνήσει ώστε αυτές οι κλίνες να μην είναι άδεια κρεβάτια, αλλά να στελεχωθούν κιόλας με το κατάλληλο προσωπικό, ώστε να αντιμετωπίσουν περιστατικά συμπολιτών μας.
   Αντί να προβεί στην πρόσληψη του απαραίτητου και εξειδικευμένου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στα Νοσοκομεία της χώρας, όπου ήδη το υπάρχον προσωπικό αγκομαχούσε να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες υπερβαίνοντας εαυτούς, εγκατάλειψε τους «ήρωες» ανυπεράσπιστους. 
   Το μόνο που έκανε πριν από λίγες μέρες ήταν η φιλοτέχνηση της εικόνας του «Μωυσέως», που εγκαινίασε 50 κλίνες ΜΕΘ στο «Σωτηρία», με χρήματα όχι της κυβέρνησης, αλλά της Βουλής, στελεχώνοντάς τες με γιατρούς που μετακίνησε από άλλα νοσοκομεία, απογυμνώνοντάς τα και αφήνοντας πίσω τους συναδέλφους τους να παλεύουν αποδυναμωμένοι!
   7 μήνες πήγαν χαμένοι, οι θυσίες του ελληνικού λαού, των επαγγελματιών, των επιχειρήσεων, των εργαζομένων, την πρώτη περίοδο της πανδημίας πήγαν χαμένες.
   Έτσι, λοιπόν, φτάσαμε στο σήμερα, όπου το μοναδικό Νοσοκομείο αναφοράς COVID-19 στην Ήπειρο, ένα από τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της χώρας, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, έφτασε στα όριά του. Οι δύο κλινικές Λοιμωδών γέμισαν και αναγκάστηκε να ανοίξει και τρίτη, που με τη σειρά της και αυτή έφτασε στο όριο. Στο Χατζηκώστα θα υπήρχε η δυνατότητα ανάπτυξης κλινών ΜΕΘ COVID, αλλά δεν υπάρχουν οι γιατροί. Χρειάζονται τέσσερις γιατροί, εκ των οποίων ο ένας οπωσδήποτε πνευμονολόγος και το Νοσοκομείο δεν έχει κανέναν! Από την έναρξη της πανδημίας τον Μάρτιο μέχρι και σήμερα το Χατζηκώστα δεν ενισχύθηκε ούτε με έναν γιατρό! Τζάμπα τα χειροκροτήματα...
   Και το πράγμα γίνεται ακόμα χειρότερο για την Ήπειρο. Μόλις χθες, οι ηπειρώτες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία (Γεροβασίλη, Κάτσης, Μπάρκας, Τζούφη), με Ερώτηση που κατέθεσαν, ρωτούν ζητούν από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να εξηγήσει τους λόγους που ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, βρίσκεται εκτός προγραμματισμού για τη δημιουργία και στελέχωση νέων ΜΕΘ.
   Ναι, όσο και αν σας φαίνεται παράλογο, η Ήπειρος δεν περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας και παρά το γεγονός ότι υπάρχει αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο του κορωνοϊού στην περιοχή.
   Οι κυβερνώντες προτιμούν να ξοδέψουν τα χρήματα του ελληνικού λαού στα σκόιλ ελικίκου και στη λίστα Πέτσα, παρά στην εξασφάλιση της υγείας του. Είναι, λοιπόν, επιλογή γι' αυτούς, αντί να δημιουργήσουν και να στελεχώσουν νέες ΜΕΘ στην Ήπειρο, να εξασφαλίσουν όσο το δυνατόν μικρότερη προσέλευση ασθενών στις ήδη υπάρχουσες κλίνες COVID. Αυτές που έχουν φτάσει στα όριά τους.
   Και έτσι η Άρτα «κιτρίνισε» και, αν χρειαστεί, θα «κοκκινίσει» κιόλας. Ακόμα και με μηδέν (0) κρούσματα θα περάσει σε παραπάνω επίπεδο, με σκληρότερα μέτρα, με απαγόρευση κυκλοφορίας. Όχι για να περιοριστεί η διασπορά του ιού, αλλά για να μην εμφανιστεί ο ιός, προληπτικά. Κλεισμένοι οι Αρτινοί στα σπίτια τους και με έγγραφα μετακίνησης ανά χείρας, επειδή το μόρφωμα, που με περίσσιο θράσος ονομάζουν επιτελικό κράτος, φοβάται μην τυχόν χρειαστεί να πάει Αρτινός διασωληνωμένος στο Πανεπιστημιακό στα Γιάννενα, που είναι ήδη στα όριά του.
   
   ΥΓ: Το γεγονός ότι ο Γκίκας Μαγιορκίνης δήλωσε στην απογευματινή ενημέρωση της Παρασκευής ότι οι τάσεις της πανδημίας στα Γιάννενα είναι αυξητικές, μάλλον προϊδεάζει ότι τα Γιάννενα βρίσκονται «στο κατώφλι» του επιπέδου 4, στο «κόκκινο» του χάρτη (Αυξημένου Κινδύνου). Και ότι σύντομα και η Άρτα των μηδενικών κρουσμάτων θα βρεθεί, χωρίς να το καταλάβει, στο επίπεδο 3. Για να προστατευθεί το Πανεπιστημιακό από τα χειρότερα...

   ΥΓ2: Το βαρύγδουπο «ΣΤΟ «ΚΟΚΚΙΝΟ», που δήθεν βρίσκεται η Άρτα, δεν είναι απλά κοροϊδία, είναι ταυτόχρονα και εξόφθαλμα τραγική απόπειρα κάλυψης της ανεπάρκειάς τους. 

   ΥΓ3: Τι ώρα να βγούμε στα μπαλκόνια να χειροκροτήσουμε τους «Μωυσήδες»;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.