19 Οκτ 2011

Κατάντησε λαθροκατοικία το Αρχοντικό Παπακώστα!

- Εικόνα χωματερής και εγκατάλειψης
- Χρησιμοποιείται ως κατοικία από αγνώστους

Είχα υποσχεθεί στην προηγούμενη ανάρτηση ότι θα σας έδινα φωτογραφικό υλικό από το εσωτερικό του διατηρητέου καστρόσπιτου, του αρχοντικού Παπακώστα.
Μπήκα, μαζί με τους μηχανικούς που διενήργησαν την αυτοψία, από την ανοιχτή, αφύλακτη εξώπορτα και προχώρησα στην αυλή.
Το πρώτο πράγμα που αντιλαμβάνεται κανείς είναι ότι ο χώρος... κατοικείται! 

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, δεξιά στην αυλή, σε ένα στεγασμένο χώρο, που μοιάζει σαν βοηθητικός του κυρίου αρχοντικού, υπάρχουν έκδηλα τα σημάδια ανθρώπινης παρουσίας και μάλιστα πρόσφατης, όπως αποδεικνύεται από το ψωμί στο τραπέζι.

Δίπλα από την πόρτα του... υπνοδωματίου, βρίσκεται νεροχύτης με... σαπούνι, για την καθαριότητα των ενοίκων, αλλά και για τη λάντζα, αν κρίνω από τα κατσαρολικά και τα κουταλοπήρουνα που βρίκονται δίπλα του!

Δεν τολμώ να φανταστώ σε τι μπορεί να χρησιμεύει η λεκάνη στην αυλή του αρχοντικού!

Η αυλή είναι γεμάτη από άδεια μπουκάλια μπύρας, πεταμένα πλαστικά δοχεία, κεσεδάκια από γιαούρτια, άδειες κονσέρβες, κόκκαλα και αποφάγια.
Η εικόνα είναι πραγματικά αποκαρδιωτική. 
Ο προϊστάμενος των Νεοτέρων Μνημείων, Γιάννης Βλαχοστέργιος, που ήταν επικεφαλής των μηχανικών που διενήργησαν την αυτοψία στο χώρο, τόνισε πως πρέπει άμεσα να καθαριστεί ο χώρος, ώστε να μπορέσουν να επιτελέσουν το έργο τους στο διατηρητέο.
Ελπίζω σύντομα να γίνουν οι απαραίτητες παρεμβάσεις από την αρμόδια δημοτική υπηρεσία και να επιβεβαιωθεί έτσι η δήλωση του κ. Βλαχοστέργιου προς τον γράφοντα:
"Η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και ο Δήμος Αρταίων συνεργάζονται αρμονικά, με σκοπό την διάσωση του διατηρητέου αρχοντικού Παπακώστα"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.