11 Ιουλ 2019

Δημοπρατείται η διπλή οδική σύνδεση Λευκάδας - Αμβρακίας Οδού

48,1 εκατ. ευρώ για το οδικό έργο που συνδέει τη Λευκάδα με το αεροδρόμιο του Ακτίου και την Ιόνια οδό και ταυτόχρονα λύνει το θέμα της ύδρευσης στο νησί


   Στις 15 Ιουλίου αποσφραγίζονται ηλεκτρονικά, από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, οι προσφορές για το έργο «Κατασκευή – αναβάθμιση οδικής σύνδεσης πόλης Λευκάδας με τον Οδικό Άξονα «Άκτιο – Δυτικός Άξονας» προϋπολογισμού 48.100.000€.
   Το έργο αφορά στην οδική σύνδεση της Λευκάδας με τον οδικό άξονα Άκτιο - Δυτικός Άξονας. Η οδική σύνδεση προβλέπεται να πραγματοποιηθεί μέσω δύο νέων οδικών τμημάτων: (α) του τμήματος Βόνιτσας - Λευκάδας, μήκους περίπου 16 χιλιομέτρων, και (β) του τμήματος Ακτίου - Αγίου Νικολάου, μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων.
   Πρόκειται για το σημαντικότερο οδικό έργο για την ευρύτερη περιοχή, καθώς θα αυξηθεί το επίπεδο οδικής ασφάλειας στη σύνδεση του νησιού με το Αεροδρόμιο του Ακτίου (από όπου προσγειώονται δεκάδες τουριστικές πτήσεις από όλη την Ευρώπη) αλλά και με την Ιόνια και Αμβρακία Οδό.
   Στο έργο περιλαμβάνεται και η κατασκευή ενός νέου αγωγού ύδρεσης, που θα λύσει επίσης το θέμα της παροχής νερού στο νησί της Λευκάδας, συνολικού μήκους περίπου 7,85 km και συγκεκριμένα στο: i. τμήμα Άκτιο - Αγ. Νικόλαος περίπου 2,6 km και στο ii. τμήμα Βόνιτσα - Λευκάδα περίπου 5,1 km.
   Ο χρόνος αποπεράτωσης του έργου ορίζεται σε 34 μήνες από την έναρξη των εργασιών, δηλαδή λίγο λιγότερο από 3 χρόνια. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν τα έργα εκκινήσουν την Άνοιξη του 2020, τότε θα μπορέσουν να ολοκληρωθούν περίπου το ίδιο διάστημα το 2023 (και εφόσον δεν παρουσιαστούν καθυστερήσεις στην κατασκευή τους). Ας ελπίσουμε να μην έχει την ίδια τύχη με τα μεγάλα οδικά έργα, που τα χρήματα βρήκαν το δρόμο τους προς διάφορες τσέπες και τα έργα βάλτωσαν την περίοδο της διακυβέρνησης της ΝΔ. Και έπρεπε να έρθει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να τα ξεμπλοκάρει, αποδίδοντάς τα στη χρήση, βγάζοντας ολόκληρες περιοχές από την απομόνωση και βάζοντας τέλος στους δρόμους - καρμανιόλες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.