6 Ιουλ 2019

111.000.000 ευρώ έπεσαν αυτή την τετραετία στην Άρτα!

- 27 εκατ. στο Δήμο Αρταίων, 15,9 εκατ. στο Γ. Καραϊσκάκη, 35,3 στο Κ. Τζουμέρκων, 32,8 στο Ν. Σκουφά
- Δεν έπεσαν από τον ουρανό, αυτή η κυβέρνηση τα έδωσε
- Όλγα Γεροβασίλη: Ό,τι εξαγγείλαμε, ό,τι υποσχεθήκαμε για την Άρτα, το κάναμε πράξη


   Όλη η Ελλάδα γνωρίζει ότι η Άρτα είναι ξακουστή για το θρυλικό Γεφύρι της. Οι Αρτινοί, όμως, γνωρίζουν πολύ καλά ότι στην περιοχή υπήρχαν πολλά «Γεφύρια της Άρτας», που ολημερίς τα εξήγγειλαν, αλλά ποτέ δεν τα υλοποιούσαν.
    Κι αυτό επειδή την Ελλάδα κυβερνούσαν οι σαρανταπέντε μάστορες της διαπλοκής κι οι εξήντα παρατρεχάμενοι μαθητάδες τους, που ενδιαφέρονταν μόνο για τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος και την εξυπηρέτηση παρασιτικών κρατικοδίαιτων συμφερόντων.
   Και να, που χρειάστηκαν μόλις 4 χρόνια, ώστε πολλά απ' αυτά τα «Γεφύρια» να χτιστούν σε στέρεες βάσεις. Και όχι να «γκρεμίζονται» το βράδυ. Το μόνο που χρειαζόταν ήταν αφενός η πολιτική βούληση να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας και όχι κάποιων παραγόντων και αφετέρου τα χρήματα να πιάσουν τόπο και να μην καταλήξουν σε διάφορες τσέπες.
   Και δεν ήταν λίγα αυτά τα χρήματα. Ξεπέρασαν τα 111.000.000 ευρώ! Περισσότερα από όσα δόθηκαν δεκαετίες ολόκληρες. Και μάλιστα σε περίοδο κρίσης, με τα οικονομικά στενεμένα, αλλά με τη διαχείρισή τους καθαρή και δίκαιη.
   Χωρίς να υπολογίζουμε, βέβαια, όσα έγιναν και δεν εκτιμώνται χρηματικά, όπως οι οδικοί άξονες, που ξεπάγωσαν, ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν στην ώρα τους και με μικρότερο μάλιστα κόστος, βγάζοντας την ευρυτερη περιοχή από την απομόνωση και ανοίγοντας δρόμους ανάπτυξης, οι τρεις πανεπιστημιακές σχολές στην Άρτα, μεταξύ των οποίων και η Σχολή Γεωπονίας, που επί 40 χρόνια τη ζητούσαν οι Αρτινοί, ότι το ρημαγμένο ΞΕΝΙΑ αξιοποιείται και ξανανοίγει, το ότι μπήκε μπροστά η Οριοθέτηση του Αράχθου, το μεγαλύτερο ίσως αναπτυξιακό έργο που θα γίνει στην Άρτα. Όλα αυτά δεν αποτιμώνται χρηματικά. Είναι αυτό που λέει η διαφήμιση, αξία ανεκτίμητη.
   111.000.000 ευρώ! Και ας βγαίνει ο κάθε υποψήφιος βουλευτής Άρτας της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑΛ με θράσος να λέει ότι δεν έγινε δα και τίποτα σοβαρό. Και το λένε χωρίς ντροπή για τις χαμένες δεκαετίες εγκατάλειψης.
   111.000.000 ευρώ! Ας τα δούμε Δήμο - Δήμο:
 
  ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ: 27.060.000 ευρώ

  ΠΔΕ (5.754.000) 
4.000.000 για το έργο «Αντιπλημμυρική προστασία Άρτας, καθώς και της ευρύτερης περιοχής που διέρχεται ο Άραχθος ποταμός, μέχρι τον Αμβρακικό Κόλπο»
700.000€, για εργασίες καθαρισμού της κοίτης του ποταμού Αράχθου και προστασίας της παλαιάς γέφυρας Άρτας
1.054.000 ευρώ για το αρδευτικό έργο στον οικισμό Αμπέλια Αμμοτόπου. Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει έργα άρδευσης, ανακατασκευή οικίσκου αντλιοστασίου στην περιοχή της γεώτρησης για τη στέγαση του Η/Μ εξοπλισμού, συλλογικό δίκτυο μεταφοράς και διανομής νερού προς άρδευση κ.α.

  ΕΣΠΑ (14.698.000)
5.608.000 για την επέκταση του ΧΥΤΑ
2.500.000 ευρώ για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ
1.450.000 ευρώ για προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου / τηλεχειρισμού για την αυτόματη διαχείριση και τον έλεγχο διαρροών του δικτύου ύδρευσης της Δ.Ε.Υ.Α. Άρτας
1.900.000 για το Open Mall
2.000.000 για Αναπαλαίωση και αξιοποίηση Διατηρητέου Κτιρίου Δημαρχιακού Καταστήματος "ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΡΤΑΣ"
1.000.000 για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Κολυμβητηρίου της Άρτας
240.000€ για την προμήθεια και εγκατάσταση μη μόνιμων συναρμολογούμενων μηχανισμών για την αυτόνομη πρόσβαση ΑΜΕΑ και ατόμων με περιορισμένη κινητικότητα σε 4 παραλίες της Κορωνησίας

  Υπουργείο Εσωτερικών (6.108.000)
3.000.000 από ΦιλόΔημο για Βελτιώσεις-επεκτάσεις δικτύου ύδρευσης οικισμών Δήμου Αρταίων
215.000 από ΦιλόΔημο για την Προμήθεια Μηχανημάτων Έργου, οχημάτων ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού
219.000 από το ΦιλόΔημο για την Προμήθεια – Τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών
450.000€ για 5 βρεφονηπιακούς & 4 παιδικούς σταθμούς
786.600 για τη χρηματοδότηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων
570.000 από το Πρόγραμμα ΦιλόΔημος στη ΔΕΥΑΑ για Αντικατάσταση Η/Μ εξοπλισμού ΕΕΛ Άρτας
868.000 από ΦιλόΔημος για Ασφαλτοστρώσεις για τη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στο Δήμο Αρταίων

  Υπουργείο Υποδομών (500.000)
500.000 ευρώ για την κατασκευή του κυκλικού κόμβου στην πλατεία Ζέρβα

  ΔΙΑΦΟΡΑ
   1. Γεωπονική Σχολή: 40 χρόνια η τοπική κοινωνία διεκδικούσε την ίδρυση Γεωπονικής Σχολής στην Άρτα. Και να, που τώρα, η Άρτα δεν θα έχει μόνο τη Σχολή Γεωπονίας, με 215 φοιτητές στο πρώτο έτος. Η Άρτα θα έχει και άλλες 2 Πανεπιστημιακές σχολές, τη Σχολή Μουσικών Σπουδών τη Σχολή Πληροφορικής &Τηλεπικοινωνιών, η Άρτα θα έχει Πρότυπο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο, θα έχει τη σύνδεση και την αλληλεπίδραση Εκπαίδευσης και Παραγωγής, την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, με προφανή πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική κοινωνία.
    2. Ιόνια οδός: Ένα έργο παγωμένο, ένα έργο στοιχειωμένο ολοκληρώθηκε. Και έβγαλε όχι μόνο την Άρτα, αλλά ολόκληρη την Ήπειρο από την απομόνωση. Και αυτόν το χρόνο, που έχει δοθεί στην κυκλοφορία, έγινε σε όλους αντιληπτή η διαφορά. Διαφορά στον τουρισμό, διαφορά στις προοπτικές ανάπτυξης, διαφορά στην ασφάλεια των μετακινήσεων. Η καρμανιόλα Γιάννενα-Αντίρριο ανήκει οριστικά στο παρελθόν, μαζί με αυτούς που κρατούσαν την Ήπειρο σε δεύτερη μοίρα.


  ΔΗΜΟΣ Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ: 15.900.000 ευρώ

  ΠΔΕ (12.330.000)
   1) Βελτίωση της Οδού Φράξου Καστανιάς – Τετρακώμου, με προϋπολογισμό 3.430.000 Ευρώ.
   2) Συντήρηση και αποκατάσταση οδικού δικτύου (Άνω Καλεντίνη-Διχομοίρι-Ρετσιανά-Καστανιά-Στρογγυλόκαμπος και άλλες παρεμβάσεις) του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη, με προϋπολογισμό 700.000 Ευρώ.
   3) Επαρχιακή Οδός Μεσόπυργος – Όρια ΠΕ Άρτας & Αιτωλοακαρνανίας (Προϋπολογισμός 2.600.000 €), μήκους 8 χιλιομέτρων, έργο για το οποίο αναδείχθηκε ανάδοχος και πλέον περνά στην φάση κατασκευής. Κλείνει, έτσι, μία εκκρεμότητα δεκαετιών για την περιοχή του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, καθώς οι Νομοί: Άρτας, Αιτωλοακαρνανίας, Καρδίτσας και Ευρυτανίας θα συνδέονται με άσφαλτο, αλλάζοντας την εικόνα της περιοχής.
   4) «Εκτεταμένα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη», με προϋπολογισμό 600.000 €
   5) Εξασφαλίστηκε η πίστωση 5.000.000 € για το Αστροχώρι – Μεγαλόχαρη.
   6) Βρισκόμαστε εν αναμονή της μελέτης για το έργο Μεσόπυργος-Βουλιαγμένο-Κανάλια

  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ (800.000)
   1. 600.000,00 €, για Μελέτες και έργα για την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη.
   2. Χρηματοδότηση με 200.000 € για την υλοποίηση του έργου: "Επείγουσες παρεμβάσεις αποκαταστάσεις οδών, προσβάσεων-άρση απομόνωσης περιοχών και τοπικών κοινοτήτων, που προκλήθηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη". Το έργο αφορά συγκεκριμένες παρεμβάσεις στα οδικά δίκτυα και των 16 Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου. (Ακροποταμιά Κλειδίου, Βελανιδιά Μεσοπύργου, Φισοτά Ρετσιανών, Ντόβρα Βελεντζικού, Κακιωνέικα Διχομοιρίου, Κανάλια Μεσοπύργου, Δημαριό, Πέρδικα Μηλιανών, Σκουληκαριά, Καστανιά, Πηγές, Αστροχώρι, Μεγαλόχαρη, Ελάτη, Παλαιοχωράκι Δημαριού, Πλακουτσέικα Άνω Καλεντίνης, Βουλιαγμένου Μεσοπύργου, Βριστό Μηλιανών, Άνω Πέτρα, Διάσελλο)

  ΕΣΠΑ (1.032.000)
   1) Χρηματοδοτήθηκε το ανενεργό Δημοτικό Σχολείο της Τοπικής Κοινότητας Πηγών με 419.582 ευρώ και μετατρέπεται σε Πολιτιστικό Κέντρο ενεργειακά ευφυές και σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, με προσθήκη Παιδικής Χαράς στον προαύλιο χώρο (με ανακυκλωμένα υλικά εκπαιδευτικού χαρακτήρα).
   2) Εμπλουτισμός δικτύου ύδρευσης από γεώτρηση Βαθύ Διάσελο έως θέση Μαργαρίτη, προϋπολογισμού 612.200 ευρώ. Αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης και περιορισμός διαρροών, μέσω τηλεμετρικού συστήματος ελέγχου. Λύνεται έτσι οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης των οικισμών των ΤΚ: Δημαριού, Κλειδίου, Άνω Πέτρας, Διασέλλου του Δήμου Γ . Καραϊσκάκη και των οικισμών Μαρκινιάδας, Μέγκλας, Ζυγού και Φωτεινού του Δήμου Ν. Σκουφά.

  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (1.740.000)
   1) Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 990.000 ευρώ για αποκατάσταση ζημιών σε υποδομές, λειτουργικές δαπάνες, προβλήματα λειψυδρίας, ζημιών από κακοκαιρία κλπ
   2) 206.000 ευρώ από το Πρόγραμμα ΦιλόΔημος, για την Προμήθεια – Τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών
   3) 14.100 ευρώ από το Πρόγραμμα ΦιλόΔημος ΙΙ, για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων
   4) 200.000 από το ΦιλόΔημος για την προμήθεια Μηχανημάτων Έργου, οχημάτων ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού
   5) 328.400 για τη χρηματοδότηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων

  ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
    «Κατασκευή γηπέδου 5Χ5 Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη»

  ΔΙΑΦΟΡΑ
   1) Δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος στην Άνω Καλεντίνη, με 21 αστυνομικούς. Παρότι δεν περιλαμβάνονταν στην πρώτη φάση της αναδιάρθρωσης της ΕΛ.ΑΣ., κατορθώσαμε να ικανοποιήσουμε ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων, τεκμηριώνοντας την ανάγκη λειτουργίας του στον ορεινό Δήμο, εκφράζοντας έτσι το έμπρακτο ενδιαφέρον της Πολιτείας και εμπεδώνοντας αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους.
   2) Παρέμβαση στη Διοίκηση των ΕΛΤΑ και τελικά, ανάκληση της απόφασης αναστολής λειτουργίας του Ταχυδρομικού Γραφείου Μηλιανών.
   3) Παραχώρηση μηχανημάτων του Ελληνικού Στρατού, από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που ήταν απαραίτητα για την εκτέλεση εργασιών σε Δημοτικές Ενότητες, καθώς ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη παρουσιάζει πρόβλημα στελέχωσης εργατικού, διοικητικού, τεχνικού προσωπικού αλλά, κυρίως, το μεγάλο του πρόβλημα υπάρχει στην έλλειψη χειριστών και χωματουργικών μηχανημάτων
   4) Αναστήλωση της Γέφυρας Κοράκου


  ΔΗΜΟΣ Κ. ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ: 35.321.500 ευρώ

  ΠΔΕ (26.336.000)
   1) «Βελτίωση και άρση επικινδυνότητας παράκαμψης Αθαμανίου και οδικός άξονας Αθαμάνιο – Θεοδώριανα» ποσού 8.850.000 ευρώ, δημοπρατήθηκε από το Υπουργείο Υποδομών κατόπιν προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο, στις 27 Αυγούστου 2018. Περιλαμβάνει και την κατασκευή του ισόπεδου κόμβου στη συμβολή της παράκαμψης Αθαμανίου με την Εθνική Οδό Άρτας – Τρικάλων.
   2) «Βελτίωση και άρση επικινδυνότητας Καταρράκτη – Βουργαρέλι» ποσού 9.000.000 ευρώ τμηματικά: πρώτα τα 10 χλμ Καταρράκτη – Πάτερ Κοσμά 4.000.000 ευρώ και μετά τα υπόλοιπα 4 χλμ 5.000.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών κατόπιν προγραμματικής σύμβασης με το Δήμο
   3) «Κατασκευή αντιπλημμυρικών στο Δήμο Κ. Τζουμέρκων» ποσού 1.700.000 ευρώ.
   4) Κατασκευή διαδημοτικής οδού Τετρακώμου - Καστανιάς ποσού 3.430.000
   6) Μελέτη και κατασκευή για παρεμβάσεις άρσης επικινδυνότητας στην Ε.Ο Άρτας-Τρικάλων ποσού 3.000.000 ευρώ
   7) «Εξειδικευμένες εργασίες άμεσης ενίσχυσης και αποκατάστασης της φέρουσας ικανότητας των λιθόκτιστων τοίχων αντιστήριξης της κεντρικής Πλατείας Βουργαρελίου» με προϋπολογισμό 256.000 ευρώ
   8) «Αποκατάσταση βατότητας οδού προς Στενό και Κάτω Χώρα Τ.Κ. Μεσούντας Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων» με προϋπολογισμό 100.000 ευρώ 

  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ (6.390.000)
   1) 1.300.000 ευρώ έκτακτη χρηματοδότηση για το δίκτυο ύδρευσης στα Κεντρικά Τζουμέρκα 1.000.000 ευρώ για αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στην περιοχή Αμπέλια Αθαμανίου - Χαλαζόδερμα, 200.000 ευρώ για αποκατάσταση τμήματος αγωγού ύδρευσης στην περιοχή των Θεοδωριάνων, το οποίο δυσχεραίνει ολόκληρη τη λειτουργία ύδρευσης στο δήμο, και 100.000 ευρώ ενίσχυση για αποκατάσταση ζημιών από ακραία καιρικά φαινόμενα.
   2) «Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης και συντήρηση-βελτίωση οδικού δικτύου Τ.Κ. Ανεμορράχης» με προϋπολογισμό 90.000€
   3) Δημιουργία Πάρκου Ορεινών Δραστηριοτήτων στα Θεοδώριανα, με κατεπείγουσες διαδικασίες - Χιονοδρομικό κέντρο, ιππασία, τοξοβολία, Paintball, εστιατόριο, σε έκταση 200 στρεμμάτων στο Σταυρό, προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ, που αυξήθηκε σε 4.000.000 και τελικά σε 5.000.000.

  ΕΣΠΑ (391.500)
   Βιοκλιματική αναβάθμιση πρώην Δημαρχείου Αγνάντων και προσθήκη παιδικής χαράς με ανακυκλωμένα υλικά εκπαιδευτικού χαρακτήρα, προϋπολογισμού 391.500 ευρώ.

  ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ (2.204.000)
   Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 877.000 ευρώ για αποκατάσταση ζημιών σε υποδομές και λειτουργικές δαπάνες
   Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 350.000 ευρώ για έργα αποκατάστασης ζημιών από έντονα καιρικά φαινόμενα
   21 παιδικές χαρές: Από το νέο πρόγραμμα Φιλόδημος χορηγήθηκε στο Δήμο Κ. Τζουμέρκων το ποσό των 206.000 ευρώ, προκειμένου να τοποθετηθεί ανάλογος αριθμός παιδικών χαρών στις τοπικές κοινότητες του Δήμου. Συνολικά από το Φιλόδημο (11 παιδικές χαρές) και από το πράσινο ταμείο (10 παιδικές χαρές), έχουν υποβληθεί 21 μελέτες για την τοποθέτηση παιδικών χαρών.
   210.000 από το ΦιλόΔημος ΙΙ για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων.
   210.000 από το ΦιλόΔημος ΙΙ για την Προμήθεια Μηχανημάτων Έργου, οχημάτων ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού
   351.000 για τη χρηματοδότηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων

  ΔΙΑΦΟΡΑ
   1) Εγκαταστάθηκε σταθμός του ΕΚΑΒ στο Βουργαρέλι, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας Στεγάζεται στο Κ.Υ. Βουργαρελίου, με προσωπικό δύο εξειδικευμένους υπαλλήλους και ίδιον ασθενοφόρο όχημα.
   2) Αναστηλώνεται η Γέφυρα Πλάκας


  ΔΗΜΟΣ Ν. ΣΚΟΥΦΑ: 32.810.000 ευρώ 

  ΕΣΠΑ (22.164.000)
   1) 12.675.000€ για Δίκτυο Αποχέτευσης Νεοχώρι, Παχυκάλαμος, Ακροποταμιά
   2) Δίκτυα Ακαθάρτων σε Αγία Παρασκευή, Κολομόδια, Ανθότοπο, συνολικού προϋπολογισμού 6.650.000€
   3) Τηλεμετρικό Σύστημα Ελέγχου Διαρροών Δικτύων Ύδρευσης, προϋπολογισμού 1.207.000€
   4) Εντάχθηκε το έργο κατασκευής της Κορακοφωλιάς στο Πέτα, με προϋπολογισμό 510.000€
   5) Με το έργο εμπλουτισμού δικτύου ύδρευσης του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη, προϋπολογισμού 613.000€, λύνεται το πρόβλημα ύδρευσης και σε Μαρκινιάδα, Μέγκλα, Ζυγό και Φωτεινό του Δήμου Ν.Σκουφά
   6) Πολυχώρος Συνάθροισης Κοινού και Προβολής Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς Δήμου Ν. Σκουφά, 508.650 ευρώ

  ΠΔΕ (6.200.000)
   1) Εγκιβωτισμός ρέματος Κατσαρέλου, προϋπολογισμού 1.000.000€ 
   2) Αλιευτικό Καταφύγιο Κόπραινας, Προϋπολογισμού 3.400.000€
   3) Σύνδεση Κομποτίου με κόμβο Ιόνιας οδού, προϋπολογισμού 900.000€ 
   4) Επικάλυψη τσιμενταυλάκων στους δρόμους Νεοχωρίου, Παχυκαλάμου, Ακροποταμιάς και Αγίας Παρασκευής και συντήρηση οδικού δικτύου Δήμου Ν.Σκουφά, προϋπολογισμού 900.000€

  Υπουργείο Εσωτερικών (3.970.000)
   1) 1.090.000 για υποδομές, αποκαταστάσεις ζημιών, αντιμετώπιση λειψυδρίας και εξόφληση υποχρεώσεων του Δήμου
   2) 74.000 από ΦιλόΔημο, το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για τους ΟΤΑ για συντήρησης των σχολικών κτιρίων και των αύλειων χώρων
   3) 3.000.000 ευρώ από ΦιλόΔημος για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Μαρκινιάδας της Δ.Ε. Πέτα του Δήμου Ν. Σκουφά.
   4) 426.000€ από το ΦιλόΔημο για την κατασκευή τριών γηπέδων 5x5 στις Τ.Κ. Κομποτίου, Περάνθης και Κολομοδίων
   5) Επίσης από το ΦιλόΔημο 101.000€, για τη βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων Δ.Ε. Κομμένου
   6) 200.000 για έργα αποκατάστασης των ζημιών από έντονα καιρικά φαινόμενα
   7) 268.000 για τη χρηματοδότηση έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων

  ΥΠΑΑΤ (476.000)
   476.000 ευρώ για τη "Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας Δ.Κ. Νεοχωρίου Δήμου Νικ. Σκουφά", από την πρόσκληση "Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις" του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης

  ΔΙΑΦΟΡΑ
   Για την ασφάλεια του πολίτη, εγκαταστάθηκε Τοπικός Αστυνόμος στο Νεοχώρι το Μάρτιο του 2017.
   Λειτουργία 2 Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), με πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού (2 άτομα) για τις ανάγκες του ΚΔΑΠ.


   Όπως λέει κι η Όλγα Γεροβασίλη: Εμείς ό,τι εξαγγείλαμε, ό,τι υποσχεθήκαμε για την Άρτα, το κάναμε πράξη. Αντιμετωπίσαμε χρονίζοντα προβλήματα, βγάλαμε το Νομό μας από την μακρόχρονη αφάνεια και εγκατάλειψη και συνεχίζουμε μεθοδικά και στοχοπροσηλωμένα.
   Στην Άρτα έχουμε πετύχει σημαντικά πράγματα. Ό,τι υποσχεθήκαμε το υλοποιήσαμε. Η Γεωπονική Σχολή, το άνοιγμα του Ξενία, η Οριοθέτηση της Κοίτης του Αράχθου, οι οδικοί άξονες και γενικά οι υποδομές που άνοιξαν το δρόμο στην ανάπτυξη είναι μερικά από τα έργα που κάναμε πράξη. Στο ολιγόμηνο ξέφωτο, που απαλλαγμένοι από την επιτροπεία, μπορέσαμε να ασκήσουμε τη δική μας πολιτική, βάλαμε τη δική μας φιλολαϊκή σφραγίδα.
   Παρά τη δημοσιονομική στενότητα καταφέραμε να ενισχύσουμε πολλαπλά την περιοχή μας. Συνεργαστήκαμε με την Περιφέρεια και τους Δήμους χωρίς να κοιτάξουμε κομματικές ταυτότητες. Για μας πάνω απ’ όλα ήταν και είναι το συμφέρον της Άρτας, οι μεγάλες ανάγκες της περιοχής μας και των συμπολιτών μας.
   Οι Αρτινοί και οι Αρτινές εκτίμησαν τη συνέπειά μας, την ειλικρίνεια, την προσπάθειά μας και την αποτελεσματικότητά μας. Όλα αυτά τα αναγνώρισαν και έδωσαν στις ευρωεκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ την πρωτιά και θα τη δώσουν και στις εθνικές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.