21 Μαρ 2014

Οι Ενεργοί Πολίτες Αμβρακικού ζητούν ομαδική προσφυγή κατά της ΔΕΗ

Για τα αντισταθμιστικά που δεν έγιναν ποτέ και την καταστροφή του Αμβρακικού

ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΗ ΠΟΤΑΜΟΥ ΑΡΑΧΘΟΥ, ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΩΡΑ, 
ΓΙΑΤΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ!
   Η τοπική κοινωνία συναίνεσε για την κατασκευή των φραγμάτων της ΔΕΗ στον ποταμό Άραχθο με την προϋπόθεση η ΔΕΗ να προσφέρει αντισταθμιστικά οφέλη στην περιοχή αλλά και να μη στερηθεί της συνεχόμενης ροής ο Αμβρακικός Κόλπος, καθώς ο Άραχθος ήταν ο κύριος τροφοδότης φερτών υλικών και οξυγόνου και προστατευόταν τότε από την συνθήκη Ραμσάρ και σήμερα ανήκει και στις προστατευόμενες περιοχές natura.
   Παρότι διεθνής πρακτικές δεν συνιστούν φράγματα σε ποταμούς που εκβάλουν σε κλειστούς κόλπους, η τότε άρχουσα τάξη έκλεισε αυτιά και μάτια και συναίνεσε σε αυτό το «έγκλημα», προφανώς γιατί ήταν μεγάλη μπίζνα για τις κατασκευαστικές, θέσεις εργασίας για αυτούς που ήταν άνεργοι και υποσχέσεις στους πολίτες για ψηφοθηρικούς λόγους. Εθνικό έργο έλεγαν, να συνεισφέρουμε όλοι. Όλοι λοιπόν δώσαμε, πολύ λίγοι πήραν μερικά μεροκάματα, ο Αμβρακικός τείνει να γίνει νεκρός κόλπος από την έλλειψη οξυγόνου και ο κάμπος της Άρτας λέει το νερό νεράκι το καλοκαίρι, καθώς στερεύουν όλες οι γεωτρήσεις και είχαμε και μερικές πλημμύρες από λανθασμένη διαχείριση της λειτουργίας του φράγματος. Αθροίστε τα υπέρ και τα κατά και βγάλτε τα συμπεράσματα σας .
   Τώρα η ίδια άρχουσα τάξη άρχισε κροκοδείλια δάκρυα. Κάτω τα χέρια από το ποτάμι, όχι στην ιδιωτικοποίηση του υδάτινου πλούτου, εκλογές εν όψει γαρ και στο δια ταύτα ΤΙ;
   ΠΟΤΕ δεν είναι αργά αγαπητοί θιασώτες και αντί για «δάκρυα» αναλάβετε ΔΡΑΣΗ! Επικαλούμενοι τα αντισταθμιστικά που δεν έγιναν ποτέ και την καταστροφή του Αμβρακικού από την έλλειψη οξυγόνου, (στις δηλώσεις που έγιναν από Πολιτικούς, Κόμματα, Φορείς ΟΛΟΙ τον ξέχασαν αν και είναι το μεγαλύτερο θύμα των επιπτώσεων των φραγμάτων του Αράχθου) όλοι ενωμένοι άρχουσα τάξη, κόμματα, Φορείς να κάνουν ασφαλιστικά μέτρα και αγωγή στη ΔΕΗ για μη εκπλήρωση συμβατικών υποχρεώσεων για να πάρει η περιοχή ξανά πίσω αυτό που η φύση της χάρισε και που δικαιωματικά της ανήκει. Ιδού η Ρόδος κύριοι, αναλάβετε αμέσως δράση.-

10 σχόλια:

  1. Δεν θέλω να σας στεναχωρήσω, μα όσα κατά καιρούς έχουν εξαγγελθεί περί αντισταθμιστικών, παρέμειναν εξαγγελίες, προφορικές δεσμεύσεις των κυβερνώντων, που αντιμετώπιζαν τους ιθαγενείς, ως ιθαγενείς! Γραπτή, συμβατική δέσμευση δεν υφίσταται. Δυστυχώς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΩΡΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ,ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΕΠΙΤΗΔΙΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΓΗΣ,ΛΑΜΟΓΙΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΑ ΠΟΥ ΕΦΘΑΣΕ ΝΑ ΕΝΩΘΕΙ Η ΑΡΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΛΑΧΕΡΝΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΓΕ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΟΣ ΚΑΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΑΧΘΟΥ,ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΧΕΙΜΩΝΑ ΚΑΤΕΒΑΖΕ ΟΠΩΣ ΛΕΓΑΜΕ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΨΑΡΕΥΑΜΕ ΞΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΚΙ ΜΑΣ.ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τελικά το ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει καθόλου το φράγμα ή τέλος πάντων καθόλου τη ΔΕΗ. Επομένως γιατί ενδιαφέρεται κόπτεται αν το Πουρνάρι θα καταλήξει σε ιδιωτικά χέρια ή όχι???Αφού όπως αναφέρεται:
    ''η τότε άρχουσα τάξη έκλεισε αυτιά και μάτια και συναίνεσε σε αυτό το «έγκλημα», προφανώς γιατί ήταν μεγάλη μπίζνα για τις κατασκευαστικές, θέσεις εργασίας για αυτούς που ήταν άνεργοι και υποσχέσεις στους πολίτες για ψηφοθηρικούς λόγους."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμε, αν μου πεις από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι οι Ενεργοί Πολίτες Αμβρακικού είναι ΣΥΡΙΖΑ, κερδίζεις ένα τελάρο πέστροφες ποταμίσιες. Είναι προφανές ότι δεν είσαι από εδώ...
    Το κακό με όσους βιάζονται να πούνε ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πολλές φορές εκτίθενται.
    Εάν ενδιαφέρεσαι για την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για το φράγμα, μπορείς να δεις τις ανακοινώσεις της Όλγας Γεροβασίλη, την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, την τοποθέτησή της στη σύσκεψη στην Π.Ε. Άρτας, το Δελτίο Τύπου του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ κλπ. Εάν ενδιαφέρεσαι...
    Α, ναι και κάτι άλλο: Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Ο Συνασπισμός, όχι ΤΟ Συνασπισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εκπρόσωπος και απολογητής του ΣΥΡΙΖΑ κατάντησες Τηλεβόλγα της Άρτας...

      Διαγραφή
    2. Έχω να σου πω ένα νέο, αλλά μην σου έρθει ξαφνικό: Είμαι ΣΥΡΙΖΑ και δεν το κρύβω. Ούτε ελιά γίνομαι, ούτε λεμονιά, ούτε ποτάμι, ούτε ποδονίφτης, ούτε ανεξάρτητος κυανόμαυρος, που τους επηρέασε η Συγγρού και έγιναν τραβεστί αντιμνημονιακοί, ούτε χρυσαυγίτης που ντρέπονται να πουν τι είναι και τι πιστεύουν και μόλις τους μπουζουριάζουν μυξοκλαίνε σαν παρθένες.
      Αυτά είναι κατάντια αδελφέ, να βάζεις τον φερετζέ ή ν' αφήνεις μουστάκι για να μη σε πούνε αυτό που είσαι...

      Διαγραφή
  5. ΡΕ ΤΗΛΕΒΟΑ ΜΗΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΣΤΑ ΖΑΓΑΡΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟΥ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ; ΦΤΑΙΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ; ΦΤΑΙΣ ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΥΡΙΖΑ. ΤΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΜΑΜΟΥΝΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΡΗΓΟΡΗ ,ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ,ΑΛΛΑ ΕΞΗΓΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΚΟΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΙΣΧΥΡΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΤΩ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΡΟΦΟΔΟΤΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΣΑΝΤΟ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΑΣ; ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΟΦΕΙΛΕΙΣ ΝΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ .ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΟΥ -ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ -ΑΡΤΙΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. KAI STHN KORFH KANELLA FILE. PAEI TA PAIXES

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΥΠΟΛΛΕΙΜΑΤΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΣΤΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΙΤ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.