7 Ιουλ 2019

Θα έβαζες ακρίδες να σου οργώσουν το χωράφι;

Ζούμε τον (εξω)πραγματικό κίνδυνο, να μας κυβερνήσουν ξανά οι ίδιες οικογένειες, τα χρεοκοπημένα κόμματα και τα επίσης χρεοκοπημένα ΜΜΕ, που ενσυνείδητα έριξαν τη χώρα στα βράχια, κατηγορώντας γι' αυτό την κοινωνία


   Η εναλλαγή στην εξουσία είναι θεμιτή. Το πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ότι μπορεί να έχουμε κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας. Το πρόβλημα είναι ότι ζούμε τον (εξω)πραγματικό κίνδυνο, να μας κυβερνήσουν ξανά οι ίδιες οικογένειες, τα χρεοκοπημένα κόμματα και τα επίσης χρεοκοπημένα ΜΜΕ, που ενσυνείδητα έριξαν τη χώρα στα βράχια, κατηγορώντας γι' αυτό την κοινωνία.
    Δεν μιλάμε απλά για τα ίδια "τζάκια", με εφεδρείες από κούτσουρα, που ετοιμάζονται να επιστρέψουν στην εξουσία και να διαλύσουν ότι έχει απομείνει όρθιο. Μιλάμε για τα ίδια "τζάκια" που έρχονται να εκδικηθούν μια κοινωνία που το 2015 έκανε το λάθος να τους αγνοήσει.
   Η προοπτική της νίκης στις εκλογές, έχει απελευθερώσει πλήρως, όλο το αποκρουστικό παρεάκι, που έμεινε πάνω από 4 χρόνια μακριά από την εξουσία. Πλέον δεν κρύβονται, ούτε ντρέπονται να προβάλλουν με καμάρι τις τιμωριτικές, απάνθρωπες πολιτικές που θέλουν να εφαρμόσουν.
   Για τους συνταξιούχους, το είπε ξεκάθαρα προχθές ο Άρης Πορτοσάλτε, μιλώντας σε ανοιχτή εκδήλωση του Άδωνη Γεωργιάδη (και του Αντώνη Σαμαρά) στο Μαρούσι. «Μπορεί κάποια πράγματα να μας ξεβολέψουν. Αλλά οι έχοντες μια ηλικία μπορεί να πρέπει να ξεβολευτούμε για το καλό των παιδιών μας», είπε ο ιμπρεσάριος του Άδωνη, μην αφήνοντας καμιά αμφιβολία για το τι ετοιμάζει μια πιθανή κυβέρνηση Μητσοτάκη στους "έχοντες μια ηλικία".
   «Για πρώτη φορά θα έχουμε τον πλήρη έλεγχο του κράτους», δήλωσε ο ίδιος ο Άδωνις Γεωργιάδης, την προηγούμενη εβδομάδα σε εκδήλωση με ανθρώπους από το χώρο της Υγείας.
   «Δεν θα κάνουμε μαγνητικές για ψύλλου πήδημα», τόνισε κάθιδρος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στον ALPHA, πριν λίγες μέρες, λες και η μαγνητική τομογραφία είναι κάποιο βίτσιο του ασθενή ή του γιατρού και όχι αναγκαία προληπτική διαδικασία, που πολλές φορές σώζει ζωές.
   Μιλάμε για τους ίδιους ακριβώς πολιτικούς που επί μνημονιακής τους θητείας, διέλυσαν κάθε ίχνος κοινωνικού κράτους και δομών πρόνοιας. Που έστειλαν εκατοντάδες χιλιάδες νέους στο εξωτερικό ή στην ανεργία και έβαλαν λουκέτο σε χιλιάδες επιχειρήσεις.
   Την ίδια ώρα που ο τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και κατά συρροή "απολυσάκιας", Κυριάκος Μητσοτάκης, ωθούσε χιλιάδες ανθρώπους στην απελπισία, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης παρακαλούσε τους δημοσιογράφους να μην του κλέβει τη δόξα των απολύσεων ο Τόμσεν.
   Είναι η ίδια πολιτική συμμορία που ενσυνείδητα υπονόμευσε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες ώστε να προετοιμάσουν το έδαφος για ξεπούλημα σε ιδιωτικά συμφέροντα.
   Το 2015, ο λαός τους έκοψε τη φόρα, αλλά να που ετοιμάζονται να επιστρέψουν, περισσότερο διψασμένοι για αίμα από ποτέ.
   Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ακροδεξιά ηγετική ομάδα της ΝΔ μοιάζουν αποφασισμένοι να εφαρμόσουν την "τελική λύση" στο μεταρρυθμιστικό και εργασιακό "Άουσβιτς" που ευαγγελίζονται γεμάτοι καμάρι και χωρίς καμία απολύτως ντροπή. Πιο επικίνδυνοι από ποτέ, γιατί τώρα νιώθουν δικαιωμένοι.
   Δεν πρέπει να υπάρχει κάποιος σε αυτή τη χώρα που έχει αμφιβολία για το τι θα σημαίνει μια κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ακόμα και οι ψηφοφόροι της ΝΔ ξέρουν, αλλά γι' αυτούς προέχει να τιμωρηθεί ο Τσίπρας. Το λένε και τα κανάλια άλλωστε.
   Όπως έγραφε και ο γερμανός φιλόσοφος, Μπενγιαμίν Βάλτερ: «Η αλλοτρίωση της ανθρωπότητας έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που την οδηγεί να βιώνει την ίδια της την καταστροφή ως αισθητική απόλαυση πρώτου μεγέθους».
   Εσείς; Θα βάζατε ακρίδες να οργώσουν το χωράφι σας;
πηγή



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.