13 Μαΐ 2019

Όλγα Γεροβασίλη: Η Ήπειρος έχει ανάγκη αλλαγής

Εχέγγυο ο Γιώργος Ζάψας, είναι εδώ για να προσφέρει, είναι εδώ για να δουλέψει για τους πολλούς, για να δώσει πνοή ανάπτυξης στον τόπο μας


  Χαιρετισμός στην κεντρική προεκλογική ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου Γιώργου Ζάψα, στην Αθήνα
 
   Φίλες και φίλοι,
   Θα ήθελα πολύ να είμαι μαζί σας, όμως, για τις ανάγκες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σήμερα βρίσκομαι στο νομό Έβρου.
   Ήθελα πρώτα απ’ όλα να είμαι μαζί σας, γιατί με πολλούς από εσάς σε αυτή την αίθουσα γνωριζόμαστε εδώ και χρόνια. Γνωριζόμαστε και από το δυνατό πολιτικό αγώνα, που δώσαμε στις προηγούμενες εκλογές για την Περιφέρεια. Και φυσικά, θυμάστε ότι με κάποιους τότε ήμασταν αντίπαλοι, όπως με τον φίλο, τον Γιώργο Ζάψα.
   Μπορεί να δώσαμε μάχες ως αντίπαλοι, αλλά τις δώσαμε πάντα στο πλαίσιο που ορίζουν οι άγραφοι κανόνες της αξιοπρεπούς πολιτικής συμπεριφοράς. Όμως θα πω ότι τόσο με τον Γιώργο Ζάψα, όσο και με τους ανθρώπους της Συμμαχίας Ηπειρωτών, ήμασταν στην ίδια πλευρά όσον αφορά τα συμφέροντα της περιοχής και των κατοίκων της.
   Στηρίξαμε τις θετικές πρωτοβουλίες για την κοινωνία της Ηπείρου, αλλά αντισταθήκαμε σθεναρά σε όσα μας χώριζαν από την πολιτική της απερχόμενης διοίκησης. Πάντα είχαμε γνώμονα το συμφέρον του τόπου και του πολιτών.
   Από την πλευρά μας, από την πλευρά της Κυβέρνησης, όλα αυτά τα χρόνια στηρίξαμε κάθε θετική πρωτοβουλία της τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ήπειρο, με τις αντίστοιχες χρηματοδοτήσεις -ανεξάρτητα από το κομματικό πρόσημο των αιρετών- και ταυτόχρονα υλοποιήσαμε και υλοποιούμε μεγάλα και σημαντικά έργα για την ανάπτυξη της περιοχής, όπως η ολοκλήρωση της Ιωνίας Οδού.
   Και το κάναμε αυτό συνειδητά, με δεδομένη την υστέρηση της Ηπείρου σε βασικές υποδομές, καθώς παλαιότερες πολιτικές επιλογές την είχαν αφήσει εκτός του τρένου της ανάπτυξης.
   Σε αυτές τις εκλογές θα αναμετρηθούμε με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών της Ηπείρου. Σε αυτή την προσπάθεια ο μοναδικός μας σύμμαχος είναι οι πολίτες, που μέσα στην κρίση, όλα αυτά τα χρόνια, έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους. Για τις πράξεις και τις παραλείψεις που οδήγησαν και στη χρεοκοπία της χώρας, αλλά και για εκείνους που λεηλάτησαν τις δυνατότητες που έχει η τοπική αυτοδιοίκηση. Όλοι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το ήθος και για το ύφος των εκπροσώπων του παλιού πολιτικού συστήματος.

   Φίλες και φίλοι,
   Είναι πάγια η θέση της Αριστεράς για καθαρή αντιστοίχιση της ψήφου με εκπροσώπηση, χωρίς εκλογικά τεχνάσματα που αλλοιώνουν τις πολιτικές επιλογές των συμπολιτών μας.
   Αυτό σήμερα γίνεται πραγματικότητα με τον Κλεισθένη, που με την απλή αναλογική άνοιξε την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην κοινωνία και δημιούργησε το απαραίτητο πλαίσιο συναινέσεων και προγραμματικών συγκλίσεων.
   Η απλή αναλογική έδρασε καταλυτικά για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για συγκλίσεις και συναινέσεις με προοδευτικό περιεχόμενο, αφήνοντας πίσω τους παλιούς διαχωρισμούς. Αυτός είναι ο δρόμος για να προχωρήσουμε μπροστά.
   Σκεφτείτε πόσο πυκνός ήταν ο πολιτικός χρόνος που έχει μεσολαβήσει από την προηγούμενη πολιτική αναμέτρηση.
   Σε αυτά τα πέντε χρόνια έγιναν μεγάλες αναδιατάξεις στην πολιτική πραγματικότητα της χώρας μας. Και η ανάγκη για τη στήριξη και την εμβάθυνση της δημοκρατίας δεν αποτελεί ένα σύνθημα κενό περιεχομένου.
   Οι προγραμματικές συγκλίσεις, οι καταστατικές συνεργασίες και η δημιουργία μετώπου με προοδευτικό πρόσημο είναι η απάντηση όσους θέλουν να έχουν την κοινωνία φοβισμένη.

   Φίλες και φίλοι,
   Η ψήφος είναι κρίσιμη και η συμμετοχή αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε. Έχουμε αποδείξει ότι θέλουμε την κοινωνία των πολλών, θέλουμε την κοινωνία όρθια και δυνατή.
   Η χώρα μας πλέον εισήλθε σε μία νέα περίοδο. Η κυβέρνηση υποσχέθηκε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια και υλοποίησε τις δεσμεύσεις της.
   Αντιμετώπισε την ανθρωπιστική κρίση, επανέφερε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, διέσωσε το ασφαλιστικό, μεταρρύθμισε τη δημόσια διοίκηση, στήριξε τη δημόσια εκπαίδευση, έκλεισε τον κύκλο των ελλειμμάτων στην οικονομία και έβαλε τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης. Αυτά τα θετικά νέα είναι μόνο η αρχή. Η Ήπειρος έχει δικαίωμα στο μέρισμα από την ανάπτυξη που της αναλογεί, με μπροστάρηδες ανθρώπους που μπορούν να την πάνε μπροστά.
   Γι’ αυτό συνεισφέρω από την πλευρά μου στον αγώνα της παράταξης με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα. Ο Γιώργος είναι εδώ για να προσφέρει, είναι εδώ για να δουλέψει για τους πολλούς, για να δώσει πνοή ανάπτυξης στον τόπο μας. Η Ήπειρος το έχει ανάγκη, έχει ανάγκη αλλαγής.
   Η παράταξή μας διαθέτει σχέδιο, πρόγραμμα και ρεαλιστικό πολιτικό λόγο για να πραγματοποιήσει τις αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος μας.
   Εχέγγυο γι’ αυτό είναι ο επικεφαλής μας και όλοι εσείς, που πλαισιώνετε και στηρίζετε την παράταξη.
   Εύχομαι καλό αγώνα και καλή μας επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.