18 Φεβ 2017

Κατηγορούμενος για μίζες στα εξοπλιστικά επέστρεψε 4,5 εκατ. ευρώ

Σε λογαριασμό, με δικαιούχο του Ελληνικό Δημόσιο, που ανοίχθηκε για την κατάθεση σε αυτόν χρηματικών ποσών προερχόμενων από εγκληματικές ενέργειες κατά του Δημοσίου

   Περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ, που προέρχονται από κατηγορούμενο σε μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα, περιήλθαν οριστικά στην κατοχή του Ελληνικού Δημοσίου πριν από λίγες μέρες.
   Συγκεκριμένα, τα χρήματα επιστράφηκαν από τον επιχειρηματία Γ. Καμάρη, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται σε διάφορες υποθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων, για να τύχει ευνοϊκής ποινικής μεταχείρισης
   Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Σταύρος Κοντονής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
   «Το ποσό των 4.313.675 ευρώ, που προέρχεται από το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας, σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, σε υποθέσεις εξοπλιστικών, μεταφέρθηκε τον Ιανουάριο του 2017 στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει ανοιχθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος, με δικαιούχο το Ελληνικό Δημόσιο.
   Το ποσό αυτό κατατέθηκε σε εκτέλεση σχετικού βουλεύματος και επί τη βάσει της παρασχεθείσας, ενώπιον των Ελληνικών Δικαστικών Αρχών, ρητής ανεπιφύλακτης και άνευ προϋποθέσεων συναίνεσης του δικαιούχου του λογαριασμού, στον οποίο περιήλθε το εν λόγω ποσό και ήδη κατηγορουμένου για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
   Ο λογαριασμός, με δικαιούχο του Ελληνικό Δημόσιο, έχει ανοιχθεί τον Ιανουάριο του 2014 για την κατάθεση σε αυτόν χρηματικών ποσών προερχόμενων από εγκληματικές ενέργειες κατά του Δημοσίου».
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.