13 Μαΐ 2016

Στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη ο Πρωθυπουργός για τα εγκαίνια εργασιών του TAP

- 8.000 νέες θέσεις εργασίας
- Καθοριστικός ο ρόλος της Ελλάδας στην ενεργειακή πολιτική της Ευρώπης


   Στη Θεσσαλονίκη θα μεταβεί την Τρίτη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να παρευρεθεί και να απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση των εγκαινίων εργασιών του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP AG), έργο που υπολογίζεται να δημιουργήσει 8.000 νέες θέσεις εργασίας.
   Ο Αδριατικός Αγωγός (TAP) – Ελλάδα, Αλβανία, Ιταλία, αποτελεί μέρος του "Νότιου Διαδρόμου Φυσικού Αερίου", όρου που χρησιμοποιείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να περιγράψει σχεδιαζόμενα έργα υποδομών που σκοπό έχουν να ενισχύσουν την ασφάλεια και τη διαφοροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού της ΕΕ μέσω της μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ευρώπη από την περιοχή της Κασπίας. Ο Νότιος Διάδρομος Φυσικού Αερίου είναι ένα από τα πιο σύνθετα συστήματα αγωγών φυσικού αερίου που κατασκευάστηκαν ποτέ. Με μήκος που υπερβαίνει τα 4.000 χλμ., θα διέρχεται από επτά χώρες και στην κατασκευή του θα συμμετάσχουν περισσότερες από δώδεκα κορυφαίες εταιρείες ενέργειας.
   Ο Νότιος Διάδρομος Φυσικού Αερίου αποτελεί μείζονα συνιστώσα της ενεργειακής πολιτικής της ΕΕ. Ο καθοριστικός ρόλος που διαδραματίζει ο TAP στην υλοποίηση αυτού του οράματος δεν περιορίζεται μόνο στην παροχή σημαντικών οικονομικών οφελών, αλλά επιπλέον διασφαλίζει για τις επόμενες δεκαετίες τη βιωσιμότητα μιας εκ των σημαντικότερων οδών μεταφοράς ενέργειας στην Ευρώπη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.