9 Φεβ 2016

Πανηγυρική αθώωση των 11 πολιτών του Κινήματος κατά των διοδίων, έναντι των εργολάβων

Πρώτη φορά που ο άμεσα εμπλεκόμενος Υπουργός καταθέτει ως μάρτυρας υπεράσπισης υπέρ πολιτών

   Πρόσφατα ψηφίστηκε ένας νόμος για την παρακώλυση συγκοινωνιών. Όταν πέρασαν οι αλλαγές στις διατάξεις για την παρακώλυση συγκοινωνιών, υπήρξαν κάποιοι, που έκαναν σπέκουλα στο διαδίκτυο, ότι η κυβέρνηση φοβάται τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Κάποιοι, άλλοι λέγαμε ότι, όχι μόνο μειώνει ποινές, αλλά ανοίγει και τον δρόμο για την αθώωση του κινήματος ενάντια στα διόδια.
   Σήμερα, αποδείχτηκε ποιοι έλεγαν την αλήθεια. Πριν σας δώσω την είδηση, να μεταφέρω κάτι που έγραψε ένας από τους ανθρώπους που τόσα χρόνια πάλεψαν ενάντια στο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων με τα πανάκριβα αμέτρητα διόδια και τους ημιτελείς χρυσοπληρωμένους δρόμους: "Λοιπον, να ξερετε οτι σήμερα 11 άνθρωποι σωθηκαν απο το να γαμηθει η ζωη τους. Το οτι δεν συνεβη αυτο, οφείλεται σε μεγάλο βαθμο στην παρεμβαση της κυβέρνησης. Περα απο την αλλαγη στο νομο, εχω να πω οτι ειναι η πρωτη φορα που ο αμεσα εμπλεκομενος Υπουργος καταθετει ως μαρτυρας υπερασπισης υπερ πολιτων. Αυτο ειναι παρασημο για ολους οσοι εκαναν την επιλογη στα ζορια να μη λακισουν απο το χωρο μας." 
   Αθώους έκρινε το δικαστήριο, πριν από λίγο, τους 11 πολίτες, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής φορέων και κατοίκων β/α αττικής ενάντια στα διόδια. Σε μια κατάμεστη αίθουσα, και μεταξύ των μαρτύρων υπεράσπισης τους Χρήστο Σπίρτζη, Μανώλη Γλέζο, Χρήστο Καραμάνο και Άγγελο Χάγιο, οι κατηγορίες κατέπεσαν και θεωρείται σημαντικό πως δημιουργείται θετικό δικαστικό προηγούμενο.
   Οι κατηγορίες ήταν πολλές και σοβαρές «Αφορούσαν στις κινητοποιήσεις στο σταθμό διοδίων Αφιδνών κατά τα έτη 2009, 2010, για τις οποίες κατηγορούμαστε ως φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί», μεταφέρει ο Χρήστος Παναγής, μέλος του Κινήματος ενάντια στα διόδια.
   «Οι κατηγορίες ήταν προσχηματικές και φρονηματικές και οι μηνύσεις της εταιρείας των παραχωρησιούχων είχαν προφανή στόχο να πλήξουν το κίνημα των διοδίων που είχε αποκτήσει δικαίως, πρωτοφανή και μεγάλη απήχηση και αποδοχή. Σύμμαχοί μας η Κυβέρνηση, όλα τα κόμματα και οι οργανώσεις της Αριστεράς, η Περιφέρεια, οι Δήμοι, συλλογικότητες και φορείς. Είχαμε απέναντί μας το παλιό πολιτικό σύστημα και τη διαπλοκή που εμπνεύστηκαν και έθρεψαν το μεγάλο οικονομικό και πολιτικό σκάνδαλο των συμβάσεων παραχώρησης των εθνικών μας δρόμων με τα πανάκριβα αμέτρητα διόδια και τους ημιτελείς χρυσοπληρωμένους δρόμους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.