1 Δεκ 2013

Στο ΚΕΝ Καλαμάτας χαιρετάνε ατιμώρητα ναζιστικά και στα Γιάννενα ρωτάνε τον Καχριμάνη γιατί επέτρεψε στην Ένωση Στρατιωτικών να καταθέσει στεφάνι...

- Ο Περιφερειάρχης, ο Στρατηγός, το στεφάνι και στη μέση μια νόμιμη Ένωση 
- Τελικά, ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο;

   Την ίδια ημέρα που διάβασα στο internet την σοβαρότατη -αν αληθεύει- καταγγελία για το ΚΕΝ Καλαμάτας, όπου Χρυσαυγίτες χαιρετούν ναζιστικά με την ανοχή των αξιωματικών (δείτε ΕΔΩ), έμαθα ότι στα Γιάννενα τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μια έρευνα, που έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά στην τοπική κοινωνία. Μια έρευνα που αποδεικνύει πως κάποιοι είναι φτηνοί στο λάδι και ακριβοί στο ξύδι ή για να το πω διαφορετικά, καταπίνουν τον παράνομο ναζιστικό χαιρετισμό και διυλίζουν στρατιωτικούς που ανήκουν σε νόμιμο σωματείο. 
   Αφορά την Διοικητική Εξέταση για την συμμετοχή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (ΕΣΠΕΗΠ) στον εορτασμό της 21ης Νοεμβρίου (Εορτή Ενόπλων Δυνάμεων) και την κατάθεση στεφάνου από εκπρόσωπό της, αλλά και την εμπλοκή της Περιφέρειας Ηπείρου σε αυτήν.
   Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:
   1. Η υπάλληλος της Περιφέρειας που ήταν επιφορτισμένη με το τελετουργικό του εορτασμού της 21ης Νοεμβρίου (Εορτή Ενόπλων Δυνάμεων) προσκάλεσε μεταξύ άλλων και την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (ΕΣΠΕΗΠ), όπως όφειλε, μιας και η ΕΣΠΕΗΠ τυγχάνει αναγνωρισμένο, με απόφαση του Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, σωματείο - Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου - μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με εποπτεύουσα Αρχή την Περιφέρεια Ηπείρου.
   2. Η ΕΣΠΕΗΠ ενημερώνει ότι θα παραστεί και θα καταθέσει στεφάνι, όπως και έγινε, όπως βλέπετε στην φωτογραφία.
   Και εδώ αρχίζουν τα παράξενα:
   Λίγες μέρες αργότερα διατάχθηκε Διοικητική Εξέταση απο τον Στρατό για την συμμετοχή της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (ΕΣΠΕΗΠ) στην εορτή και για την κατάθεση στεφάνου. Ήρθε κοτζάμ Στρατηγός, εκ Μακεδονίας ορμώμενος, να διερευνήσει το ζήτημα. Στην ανάκριση κατέθεσαν και ο εκπρόσωπος της Ένωσης, αλλά και η πολιτικός υπάλληλος της Περιφέρειας Ηπείρου που έστειλε την πρόσκληση
   Και όχι μόνο αυτό. Κατά πληροφορίες, ο Στρατηγός επισκέφθηκε τον ίδιο τον Αλέκο Καχριμάνη, μιας και η πρόσκληση υπογράφονταν από τον ίδιο και -σύμφωνα με πληροφορίες- τού ζητήθηκε να αφαιρεθεί η ΕΣΠΕΗΠ από την λίστα Αποδεκτών για μελλοντικές εκδηλώσεις.
   Ελπίζω οι πληροφορίες να είναι λανθασμένες, γιατί η ΕΣΠΕΗΠ είναι ένα νόμιμο σωματείο και αυτό πρέπει να το σέβονται όλοι.
   Όσο για την ίδια την ανακριτική έρευνα τι να πω; Η ενέργεια αυτή (με αποκορύφωμα την κατάθεση πολιτικού υπαλλήλου σε στρατιωτικό) θυμίζει άλλες εποχές και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Όπως για παράδειγμα: Η πολιτική ηγεσία το γνώριζε; Γιατί αν δεν το γνώριζε, τότε το ερώτημα επανέρχεται:ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ;

10 σχόλια:

  1. Νομίζω οτι ο σχολιασμός για την κατάθεση πολιτικού σε στρατιωτικό είναι υπερβολικός. Οταν μια υπηρεσία διενεργεί προανάκριση, ο προανακριτικός υπάλληλος έχει δικαίωμα να εξετάσει τον οποιονδήποτε, στρατιωτικό ή πολιτικό. π.χ οταν έχουμε αυτοκινιτιστικό ατύχημα στρατιωτικού με πολίτη, την υπόθεση αναλαμβάνει ΠΑΝΤΑ η στρατιωτική υπηρεσία. Τότε που θα δώσει καταθεση ενας μάρτυρας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τα λίγα που γνωρίζω, μια υπηρεσία διενεργεί προανάκριση για την διαπίστωση τυχόν τέλεσης αδικήματος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, μήπως μπορείτε να μου διευκρινήσετε τι διερευνούσε η υπηρεσία, ποιο ήταν το αδίκημα ή έστω το παράπτωμα;
      Υπενθυμίζω: Η συγκεκριμένη Ένωση είναι καθ' όλα νόμιμη, αναγνωρισμένη από το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων και νόμιμα κλήθηκε με πρόσκληση από τον Περιφερειάρχη να παραστεί στην τελετή. Την διεκπαιρέωση ανέλαβε η εντεταλμένη υπάλληλος Ε.Β., σχετικά με την ενημέρωση για κατάθεση στεφάνου κλπ, όπως συμβαίνει δηλαδή με όλα τα Νομικά Πρόσωπα.
      Συμπερασματικά, όχι, δεν είχε καμιά δουλειά η στρατιωτική ιεραρχία, επειδή δυσανασχετεί με την ύπαρξη της Ένωσης, να διατάξει έρευνα και ακόμη περισσότερο, δεν είχε καμιά δουλειά η υπάλληλος να καταθέσει, επειδή έκανε αυτά που ορίζει η υπηρεσία της.
      Αυτά και αν χρειαστεί να επανέλθω με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την... ανακριτική "πατάτα", θα το κάνω...

      Διαγραφή
    2. Γιάννης Παπανικολάου προκλητική είναι η ΕΔΕ που διατάχθηκε και στο κάτω κάτω με την όλη ενέργειά της εκτέθηκε η ιδια η υπηρεσία.

      Διαγραφή
  2. Τα σωματεία των Στρατιωτικών λειτουργούν μετά απο απόφαση του Αρείου Πάγου και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία .Και στις αποφάσεις του Αρείου Πάγου αλλά και των Δικαστών μας πρέπει να να καθόμαστε όλοι προσοχή, μας αρέσει δεν μας αρέσει ...Οσο για το επιχείρημα του φίλου μας παραπάνω, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας έχει θεσμική θέση και ουσιαστικά εκπροσωπεί την Περιφέρεια και όχι τον ίδιο.Και στην εποχή μας η Περιφέρεια να δίνει εξηγήσεις στον Στρατό για μια νόμιμη ενέργειά της είναι τουλάχιστον απαράδεκτο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΗΛΑΔΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ! ! ! ΝΑ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΣΤΕΦΑΝΙ????? ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΥΡΙΟΙ???? Η ΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΙ ΘΕΣΜΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΣΤΕΦΑΝΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ! ! ! ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ -ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ- ΚΛΠ.......ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΕΡΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝΤΑΙ ΕΝ ΣΤΟΛΗ.........ΟΧΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΗ ΣΤΟΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ........ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ......"""ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ"""! ! !......ΜΑΛΛΟΝ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ ΟΛΑ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΡΩΤΑ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΓΙΑΤΙ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ..ΣΕ ΛΙΓΟ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΘΑ ΡΩΤΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΜΕ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ ΚΑΛΟΥΝΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΜΙΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ...ΟΣΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟΛΗ ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΦΟΡΑΝΕ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΛΗ...ΜΗΠΩΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ,Η ΑΔΕΔΥ ΤΟΥΣ ΔΗΜ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ,Η ΓΣΕΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΛΠ.....ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΜΠΛΟΥΖΑ ΙΑΤΡΟΥ ...ΥΓ Η ΕΠΤΑΕΤΙΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ....ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΛΥΠΑΣΑΙ..

      Διαγραφή
    2. Κύριε, έχοντας διατελέσει επί μακρόν ο υπεύθυνος υπάλληλος/τελετάρχης σε Νομαρχία παλαιότερα και σε Π.Ε. μετέπειτα, έως της συνταξιοδοτήσεώς μου, σας διαβεβαιώ ότι σφάλετε.
      Η Περιφέρεια ως διοργανώτρια αρχή με την πρόσκλησή που αποστέλλει, παρακαλεί να παραστούν εν προκειμένω "Οι κ.κ. Πρόεδροι λοιπών Συλλόγων, Σωματείων και Οργανώσεων".
      Στην περίπτωσή μας σαφώς συμπεριλαμβάνεται και η ΕΣΠΕΗΠ, εφόσον έχει καταθέσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στην Περιφέρεια, γεγονός που σαφώς έχει συμβεί, καθώς εκπρόσωπος της εν λόγω Ενώσεως κατέθεσε στέφανον κατά τον εορτασμόν της 28ης Οκτωβρίου.
      Στην ίδια πρόσκληση αναγράφεται σαφώς "οι εκπρόσωποι Νομικών προσώπων πρέπει να δηλώσουν την επιθυμία τους για κατάθεση στεφάνων στην x διοργανώτρια αρχή στο τηλέφωνο τάδε μέχρι την x ημερομηνία και ώρα 12.00 το μεσημέρι (κ. τάδε υπάλληλο) ώστε να καταρτισθεί έγκαιρα ο σχετικός πίνακας."
      Όσο για αυτά που ισχυρίζεστε για την στολή, αδυνατώ να σας παρακολουθήσω, καθώς η εξέταση δεν έγινε εξ αιτίας αυτού του λόγου, αλλά αφορούσε αποκλειστικά την συμμετοχή και την κατάθεση στεφάνου. Αυτή άλλωστε ήταν η αιτία, που ζητήθηκε η κατάθεση της πολιτικής υπαλλήλου.
      Ας μην τα ισοπεδώνουμε λοιπόν -και συμπεριλαμβάνεστε και εσείς- όλα!
      Γ.Π.

      Διαγραφή
    3. @ ΑΝΩΝΥΜΟΣ 7.34 ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ή ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ Ή ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΕΙΣ ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΕΠΙ ΤΟΥΤΟΥ ΕΠΤΑΕΤΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΗΣΙΕΣ. ΗΜΟΥΝ ΣΑΦΗΣ............ΣΤΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟΝ....ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΣΩ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΝ, ΚΑΘΟΣΟΝ ΤΟ ΥΠ ΕΘ. ΑΜΥΝΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ.....ΟΥΔΕΙΣ ΕΧΕΙ ΕΠΑΦΕΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ , ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΝΕ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ , ΟΥΤΕ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ, ΟΥΤΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ---ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΚΩΣ---- ΟΜΩΣ ΔΕ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΟΤΗΤΑΣ.....ΕΡΩΤΩ, ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΑΣ ΠΟΙΟ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΣΤΕΦΑΝΙ?? ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΣ????......ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΚΥΨΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΤΟΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΕΚΛΕΙΨΟΥΝ .....ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΕΣΠΕΗΠ, ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.

      Διαγραφή
    4. http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=b7d8b956-4b04-44fd-bfda-4996573f8e48
      Παντως εδώ βλέπω οτι εγγραφο της Ενωσης Ηπείρου πηγαίνει στην Βουλή απο βουλευτή της κυβέρνησης και πρώην Υπουργο και δίνεται απάντηση απο τον αρμόδιο Υφυπουργό Αμυνας....οπότε φίλε μου η προπαγάνδα σου κατέπεσε...και νομίζω πολλές ερωτήσεις γίνανε και απαντηθήκανε στη Βουλή απο τις Ενώσεις Στρατιωτικών..ΥΓ Την αναγνώριση των Σωματείων την αποφασίζουν τα δικαστήρια και εδώ βλέπω οτι το αποφάσισε ο Αρειος Πάγος μήπως να απολογηθεί και αυτός...γραφικό και εκπρόσωπο σε βλέπω...χαιετίσματα στήν Ηγεσία..ξέρεις εσύ...

      Διαγραφή
  4. Η Γραμμή που δόθηκε τελευταία, είναι ότι το ΥΠΕΘΑ δεν απαντά σε δημοσιεύματα Τύπου και οι στρατιωτικοί να υποβάλλουν τα ερωτήματα τους και τις αναφορές τους στην Ιεραρχία. Έχει πολύ μεγάλη σημασία πως θα απαντήσει και εάν θα απαντήσει ο Μr Abramopoulos στο έγγραφο του ΣΥΣΜΕΔ! Όλα τα άλλα είναι να΄χαμε να λέγαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
O "Τηλεβόας" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.